Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

  • Да

  • Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

  • Не

  • Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија


Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.263
Поени од реакции
2.592
Како? Бадентерово гласање веќе има. Тоа што на некој во лична карта ќе му пишува национална припадност, само ќе го растерети пописот како процедура. Државата ќе знае од која заедница колку луѓе живеат и без попис.
Чекор поблиску до федерализација. Башка на косоварите секој ден им се издаваат лични карти.

Еден имаше убаво пишано - така ја растурија Југославија
 
Член од
24 март 2010
Мислења
12.987
Поени од реакции
19.002
Чекор поблиску до федерализација. Башка на косоварите секој ден им се издаваат лични карти.

Еден имаше убаво пишано - така ја растурија Југославија
Пак не ми е јасно, што менува дали ќе имам лична карта во која пишува етничка припадност: Македонец или ќе имам лична карта без тоа? И како ова е поврзано со издавање на лични карти на косовари?
 
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.263
Поени од реакции
2.592
Пак не ми е јасно, што менува дали ќе имам лична карта во која пишува етничка припадност: Македонец или ќе имам лична карта без тоа? И како ова е поврзано со издавање на лични карти на косовари?
Многу просто, ќе издаваат лични карти на косовари како да нема утре. Не 25, туку 50% можат да ги направат
 
Член од
24 март 2010
Мислења
12.987
Поени од реакции
19.002
Многу просто, ќе издаваат лични карти на косовари како да нема утре. Не 25, туку 50% можат да ги направат
Ахам. И ако на личните карти не пишува етничка припадност: Албанец, тогаш џабе им ги издаваат?
 
Член од
24 март 2010
Мислења
12.987
Поени од реакции
19.002
Не е за џабе, секој треба да има лична карта
И како предлог закон, во кој се предлага во личните карти да се додаде поле во кое ја пишува етничката припадност помага во тоа?
 

Паланчански

ГрЕбач
Член од
12 јануари 2008
Мислења
3.937
Поени од реакции
7.882
Како? Бадентерово гласање веќе има. Тоа што на некој во лична карта ќе му пишува национална припадност, само ќе го растерети пописот како процедура. Државата ќе знае од која заедница колку луѓе живеат и без попис.
Не е исто. Ако во личната карта ми пишува дека сум Македонец не ќе можам да се вработам како Албанец.
 
Член од
7 декември 2019
Мислења
3.220
Поени од реакции
5.140
И како предлог закон, во кој се предлага во личните карти да се додаде поле во кое ја пишува етничката припадност помага во тоа?
Ај ѕвир малку понатаму, за 15 до 20 години! Предлог во собрание, за кантонизација, подржан со официјална потврда, дека се мнозинство, со државен документ потврдено и аминувано.
Сега може наивно изгледа, ама секој секс почнува со галење и ветување само малку, нема до крај.
 
Член од
1 мај 2019
Мислења
23
Поени од реакции
31
Ај ѕвир малку понатаму, за 15 до 20 години! Предлог во собрание, за кантонизација, подржан со официјална потврда, дека се мнозинство, со државен документ потврдено и аминувано.
Сега може наивно изгледа, ама секој секс почнува со галење и ветување само малку, нема до крај.
Ова на сите ни е јасно. Ама на наредни парламентарни избори ДПМНЕ и СДС пак ке имаат минимум 600 000 гласови заедно. Како против тоа ?
 

Паланчански

ГрЕбач
Член од
12 јануари 2008
Мислења
3.937
Поени од реакции
7.882
Ова на сите ни е јасно. Ама на наредни парламентарни избори ДПМНЕ и СДС пак ке имаат минимум 600 000 гласови заедно. Како против тоа ?
Ако во Бугарија им ги даваат тие гласови, да се бориме против тоа. Ама овде вие/ние сами си ги гласате/гласаме. Си добивате/добиваме влада каква заслужувате/заслужуваме.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
12.987
Поени од реакции
19.002
Ај ѕвир малку понатаму, за 15 до 20 години! Предлог во собрание, за кантонизација, подржан со официјална потврда, дека се мнозинство, со државен документ потврдено и аминувано.
Сега може наивно изгледа, ама секој секс почнува со галење и ветување само малку, нема до крај.
Демек ако не им пишува во лична карта, немаат други начини да се пребројат?

Сеуште не прочитав ниту еден аргумент зошто поле во лична карта е толку штетно по македонските национални интереси. Дури ни Апасиев не го аргументираше како такво.
 
Член од
1 јули 2020
Мислења
355
Поени од реакции
1.411
Демек ако не им пишува во лична карта, немаат други начини да се пребројат?

Сеуште не прочитав ниту еден аргумент зошто поле во лична карта е толку штетно по македонските национални интереси. Дури ни Апасиев не го аргументираше како такво.
Од каде ова дека не е аргументирано кога човекот пиша доста јасно, ова е држава во која живее народ? или група на етнички заедници? Јас сум припадник на народ не на некаква етничка, племенска заедница и одбивам да бидат симнат на цивилизациската скала од народ на племе.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
12.987
Поени од реакции
19.002
Од каде ова дека не е аргументирано кога човекот пиша доста јасно, ова е држава во која живее народ? или група на етнички заедници? Јас сум припадник на народ не на некаква етничка, племенска заедница и одбивам да бидат симнат на цивилизациската скала од народ на племе.
Етничка заедница = народ.
 
Член од
1 април 2018
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.806
Демек ако не им пишува во лична карта, немаат други начини да се пребројат?

Сеуште не прочитав ниту еден аргумент зошто поле во лична карта е толку штетно по македонските национални интереси. Дури ни Апасиев не го аргументираше како такво.
Дете од мешан брак како ќе го пишат? На која заедница ќе припаѓа?
Ќе се враќаме ли 100 години назад? Па Евреиве посебно и со златни букви дај да ги пишуваме тогаш, веднаш да се препознаат што се.
 
Член од
1 мај 2019
Мислења
23
Поени од реакции
31
Демек ако не им пишува во лична карта, немаат други начини да се пребројат?

Сеуште не прочитав ниту еден аргумент зошто поле во лична карта е толку штетно по македонските национални интереси. Дури ни Апасиев не го аргументираше како такво.
Хипотетички можат бугарите да побарат сите шо имат бугарски пасош д се пишат бугари во мкд лични карти. Така ке се создаде вештачки огромно малцинство на бугари во мкд.
Вака сме сите Македонци по државјанство, како народ македонски. Така ке бидеме територија со повеќе етноси.Крајот не можеш да и го фатиш. Многу далеку се отиде со работиве..
 

Kajgana Shop

На врв Bottom