Кражба во Грција

Член од
20 септември 2021
Мислења
3
Поени од реакции
13
Почитувани Ве известувам дека бевме ограбени на ден 31.08.2021год. на плажа сред бел ден во Грција - Неа Михањона (Nea Michaniona) посред сведоци тинеџери Момче и една девојка што чекаа автобус да им стигне на постојка, ни беа одземени две торби еден куфер два мобилни телефони и еден новчаник со документи, Со мене беа сопругата и две деца едното на една и пол годинка и другото на шест години. Имаме фамилијарно патничко осигурување без франшиза за 20 дена и ме кошташе 1250 денари извадено во ЕВРОИНС ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје . Во оваа компанија секоја година оставам по 20.000,00 денари. Сакам да Ве информирам дека штетата беше навреме пријавена , беше отворено досие за штета кражба на личен багаж и документи, меѓутоа бевме комплетно одбиени , ни динар не ни одобрија, Во брошурата шо ја даваат кога ќе направете полиса е наведено дека во било каков случај покриваат секакви трошоци за телефонски разговори за превоз , за кражба за документи, за здравство, за посмртни останки за што ли се уште не ви дошло на памет за незгоди... Мој апел е доколку сте се решиле да користете Осигурителни улсуги „за надај Боже“, не си ги лупајте парите залудно, подобро нека ви останат!
 

Attachments

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.062
Поени од реакции
1.181
Почитувани Ве известувам дека бевме ограбени на ден 31.08.2021год. на плажа сред бел ден во Грција - Неа Михањона (Nea Michaniona) посред сведоци тинеџери Момче и една девојка што чекаа автобус да им стигне на постојка, ни беа одземени две торби еден куфер два мобилни телефони и еден новчаник со документи, Со мене беа сопругата и две деца едното на една и пол годинка и другото на шест години. Имаме фамилијарно патничко осигурување без франшиза за 20 дена и ме кошташе 1250 денари извадено во ЕВРОИНС ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје . Во оваа компанија секоја година оставам по 20.000,00 денари. Сакам да Ве информирам дека штетата беше навреме пријавена , беше отворено досие за штета кражба на личен багаж и документи, меѓутоа бевме комплетно одбиени , ни динар не ни одобрија, Во брошурата шо ја даваат кога ќе направете полиса е наведено дека во било каков случај покриваат секакви трошоци за телефонски разговори за превоз , за кражба за документи, за здравство, за посмртни останки за што ли се уште не ви дошло на памет за незгоди... Мој апел е доколку сте се решиле да користете Осигурителни улсуги „за надај Боже“, не си ги лупајте парите залудно, подобро нека ви останат!
прво жал ми е за немилиот настан и пред се расипаниот одмор но кога веќе те нашло треба да бидеш соодветно обесштетен од страна на осигурувањето, но тоа е како што рекле старите глеј да не те најде...

друго се обиде со посредство на овие да го решиш спорот?

ако не пробај, ништо не губиш можеш само да добиеш.

edit само ме интересира дали на оваа ли одредница се вадеа кога не сакаа да исплатат осигуран случај

"Во случај кога осигуреникот не го става багажот за време на патувањето со возилото на местото определено за багаж;"
 
Последно уредено:

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Почитувани Ве известувам дека бевме ограбени на ден 31.08.2021год. на плажа сред бел ден во Грција - Неа Михањона (Nea Michaniona) посред сведоци тинеџери Момче и една девојка што чекаа автобус да им стигне на постојка, ни беа одземени две торби еден куфер два мобилни телефони и еден новчаник со документи, Со мене беа сопругата и две деца едното на една и пол годинка и другото на шест години. Имаме фамилијарно патничко осигурување без франшиза за 20 дена и ме кошташе 1250 денари извадено во ЕВРОИНС ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје . Во оваа компанија секоја година оставам по 20.000,00 денари. Сакам да Ве информирам дека штетата беше навреме пријавена , беше отворено досие за штета кражба на личен багаж и документи, меѓутоа бевме комплетно одбиени , ни динар не ни одобрија, Во брошурата шо ја даваат кога ќе направете полиса е наведено дека во било каков случај покриваат секакви трошоци за телефонски разговори за превоз , за кражба за документи, за здравство, за посмртни останки за што ли се уште не ви дошло на памет за незгоди... Мој апел е доколку сте се решиле да користете Осигурителни улсуги „за надај Боже“, не си ги лупајте парите залудно, подобро нека ви останат!
Razgovaraj so advokat dali ima moznost da podneses tuzba. 90% od slucaite osiguritelnite kompanii ili odbivaat ili davaat smesna suma, ama koga ke razgovaraat so advokat ja menjaat odlukata. Vo kraen slucaj se odi na sud.
 

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.617
Поени од реакции
11.158
Во Македонија после политичарите, најголема превара се банките и осигурителните компании. Легален криминал.
Иако јас имам позитивно искуство, т.е ми беа вратени во целост малкуте пари кои ги потрошив во странство за здравствен проблем, ама ваљда како ќе ги начекаш..
 
Член од
20 септември 2021
Мислења
3
Поени од реакции
13
Во Македонија после политичарите, најголема превара се банките и осигурителните компании. Легален криминал.
Иако јас имам позитивно искуство, т.е ми беа вратени во целост малкуте пари кои ги потрошив во странство за здравствен проблем, ама ваљда како ќе ги начекаш..
Ќе поднесам до претставка до Агенција за Супервизија ќе чекам одговор сигирно месец два ... Жалба до папата :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom