Која е најдолгата тура што сте ја извозеле на точак?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера рокнав една 30ка и и точаков почна да се распаѓа и возев така ... :brlav:

Скопје-Шапка-40км маратон таму-Скопје 180 км со 2000м искачување.
Истово го возев во Јуни 2016. Цел маратон на Лазе го возеше? Мене ме фати 167км. :)

Strava вика 73.1 км. ми била најдолгата вожња. Најверојатно е Скопје - Јегуновце - Скопје (која е впрочем и најчестата тура која ја возам) :)

Мислам дека сум спремен да ја свртам и стотката, ама искрено - ме мрзи подолго од ова.

Strava вика 73.1 км. ми била најдолгата вожња. Најверојатно е Скопје - Јегуновце - Скопје (која е впрочем и најчестата тура која ја возам) :)

Мислам дека сум спремен да ја свртам и стотката, ама искрено - ме мрзи подолго од ова.

Стреми се кон повисока просечна брзина, и за времето за кое возиш 70, ќе извозиш 100. Тогаш нема изговор за мрза :ROFLMAO:

Истово го возев во Јуни 2016. Цел маратон на Лазе го возеше? Мене ме фати 167км. :)

Мислам дека возев 2012-та, или 13-та. Стазата можеби беше различна, 2 круга беа, али отприлика таа е математиката. Планирам у скоро време да ја повторам, а и да возам Скопје - Охрид.

Саботно возење околу Охридско езеро. Малку ми се исклучи стравата од Калишта до албанска граница, касно приметив, а баш тој дел сакав како најтежок да видам како ќе го извозам. Ајде нареден пат.
https://www.strava.com/activities/1843470144/

Да ве прашам за предлог велосипедска тура по асфалт и тампон низ скопскиве предели? Дајте предлог и кажете - Како е со угорници, кучиња и такви ствари.
Јас сакав до Козјак езеро да одам, ама се мислам. Знам до Нова Брезница да стигнам и после не знам каков е успонот ...

Не се смејте,ама 9км ми е најдолгата вожна :LOL: Од Соборна до дома .....:LOL: Толку можам од здраствен аспект .

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom