На кои тоа други држави имаш државјанство?Многу држави не дозволуваат двојно државјанство и за да земеш нивно државјанство даваш изјава со која се откажуваш од претходното.Ако имаш македонско државјанство тоа е само затоа што нашиве служби не проверуваат за твојата изјава за отпуст од македонско државјанство.Ти до твоите 24 години си плаќала во Македонија.Јас имам повеќе државјанства, вклучувајќи го и македонското. Родена таму, 24 години сум живеела таму, сум плаќала данок и тогаш и сега. По која логика јас сум странец?
Оваков хејт за луѓе кои се иселиле од државата само во Македонија го имам видено и никаде на друго место.
А колку Македонија платила за тебе сигуен сум дека никогаш не си се запрашала затоа што луѓе како тебе обично никогаш не се запрашуваат за тоа колку нив им дале.
Плаќаш данок затоа што веројатно имаш некаков имот тука.Јас имам имот во друга држава наследен и плаќам данок и што значи тоа дека сум нивни државјанин.
Па дека имаме омраза не би рекол.Имаме гадење кон вас тоа секако.Исто како кон некој кој бега кога е тешко.
Последно уредено: