Кондово, нова криза за вовед во реприза?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Припадниците на АНА и на Фондот за национално обединување на Албанците се во Кондово - изјави Гафур Адили, претседател на ФНОА и политички лидер на АНА.

- Нашите членови не само што се во Кондово туку и насекаде каде што лебот се вика леб и каде што има Албанци - рече Адили.

Според него, БЈРМ и сите други вештачки држави како неа, се "темпирана бомба" на Балканот. (вештачка држава? Кој ти е курац бе Гафуре? И кој ја темпира бомбата? Идиоти како тебе? ).

Во интервјуто тој наведува дека е оптимист и дека на одбележувањето на 100-годишнината од албанската држава, во ноември 2012 година, сите албански простори ќе бидат обединети во една држава - Албанија. Тоа, вели тој, ќе се оствари со политичко-демократски средства. ( во превод - вршење притисок со закани за нови воени судири, закани за гранатирање на Скопје и познати методи. Значи, паѓаат во вода сите фарси за борба за човекови права. Маската е тргната и повеќе од јасно е дека крајната цел е федерализација, а потоа и окупација на македонски територии)

- Република Албанија е единствена држава во светот која од сите нејзини страни се граничи со албански територии и Албанци. Не само што набрзо Косово ќе биде независна држава, туку наскоро и Србија ќе се откаже и од источно Косово, Прешево, Медвеѓа и Бујановац и од подрачјето Доплице и Санџак - потенцира Адили.

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Ич не се секирам за вакви малоумници. И онака се за краткорочна употреба. Кога и да е, некој ќе го свитка.

Уште сум а мислење (и тешко да го сменам) дека Голема Албанија е само маска зад која се крие идеја за Голема Шверцерија - кај што ќе може слободно (сега им е малку „незгодно“) да се шверцаат дрога, луѓе, оружје и да се прават огромни пари. Ги заболе нив за Албанија и Албанците. Тешко на оној кој им верува.

Konstantin

Филозоф
Член од
6 мај 2005
Мислења
244
Поени од реакции
0
Na ovoj gafur treba nekoj da mu frli topka i edna riba. kako foka u cirkus izgleda....zabaljac prva liga....Neveruvam deka ni kuceto negovo(ako go ima) seriozno go svaka.....
Vakvi menotili se z au Demir Hisar....ama jebi ga pointeresni se nadvor. :)

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Мене баш не ми изгледа ова како некоја смешка.
Сетете се што зборувавме за Ахмети во 2001, прво беше терорист, но ете го сега, партнер на владата. Кој би замислил дека еден ден ќе се вее албанско знаме во парламентот, но ете го, таму е.
Јас сум преплашен, затоа што им успеа да остварат се до сега. Затоа не го правете малоумен, имаат цели кои ако не се погрижиме, сигурно ќе бидат остварени. И така веќе нити полиција нити војска не стапнуваат вонивните села. Ете им го почетокот на нивниот сон. Им останува уште официјално да ја преземат контролата.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
humanoid напиша:
Кој би замислил дека еден ден ќе се вее албанско знаме во парламентот, но ете го, таму е.
Па најверојатно Бранко прв си замислил. Се сеќавате ли кога за време на изборите 2002 се појавија шпекулации дека СДСМ ќе коалицира со терористите? Се сеќавате ли како категорично Бранко ги отфрлаше овие шпекулации? Се сеќавате ли дека потоа Ахмети се симна од планините во униформа со службено возило на Владата со таблички АА? Па потоа почнаа седенки да си прават, па на една од тие седенки додека ја договараа новата коалиција пред камерите Ахмети дури и му понуди цигарче на Бране, да запали од неговото црвено Малборо (нормално, од оние без маркица).

Се сеќавате ли на техниката за перење памет која ја употреби СДСМ за да го убеди Македонецот дека нема ништо страшно во коалицирање со терористите и убијците?

Бранко или прославениот кувар Карапанџа, не се знае просто чии специјалитети од кујната се поголем "деликатес" и изненадување, само специјалитетите на Бране во чија подготовка како битен зачин улога игра la cocaine од секогаш биле некако горчливи за народот.

Ама зачинот е скап, треба да се плати, секојдневното уживање во мирудијата која сила дава кошта скапо. Не се секирајте, се додека има
нешто од нашата татковина кое може да се понуди на продажба, Бране нема да осети криза! Ќе блеска насмеан и полн со енергија пред камерите! ;)

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
humanoid напиша:
Мене баш не ми изгледа ова како некоја смешка.
Сетете се што зборувавме за Ахмети во 2001, прво беше терорист, но ете го сега, партнер на владата. Кој би замислил дека еден ден ќе се вее албанско знаме во парламентот, но ете го, таму е.
Јас сум преплашен, затоа што им успеа да остварат се до сега. Затоа не го правете малоумен, имаат цели кои ако не се погрижиме, сигурно ќе бидат остварени. И така веќе нити полиција нити војска не стапнуваат вонивните села. Ете им го почетокот на нивниот сон. Им останува уште официјално да ја преземат контролата.
На Ахмети не му беше устата отворена до колена - ќутеше и работеше, таквите повеќе ме плашат. Ако се сеќавате, дури не отиде Лупевска во Танушевци - ние абер немавме дека има терористи.
А овој Гафур што се чатали - само крева прашина. Кога ќе чуеш нешто да се лае на големо - ништо од тоа, се тресеше гората-се роди глушец.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Ама и за Гафур да се чатали (иако очигледно се исчаталил со изјавава во момент кога бил асално накокан) сепак треба да стои некој позади него кој го тапка и бодри по рамо (Бранко, Ахмети, Бучко...).
Значи, Гафурчо знае што се спрема во тајност, ама имал излив на еуфорија па неможел да се воздржи од курчењето. Му дошло онака, лезетски да се пофали, како жена алапача која се фали на комшиките за некоја работа за која мажот и рекол да молчи.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Pojavata na Ahemti bese definitivno poinakva i vo sosoema poinakvi okolnosti. On samo stavi raka i gi izmenadzira kriminalnite bandi i im dade lice na borci za covekovi prava. Setete se sto vikase Robertson za Sipcite u Tanuysevci prad da se pojavi Ahmeti. Ovie ligusive kako Krasniki i Gafur se “deklasirani elementi” koi neznaat ni da se tepaat. Toa sto vo nasava drzava se slucuvaat raboti koi nekomu mu se pobitni od Kondovo, pa seloto go ostava vo II plan e druga rabota.
Plus toa lesno mu e na Gafur da jade gomna koga ne e vo Mk. I ja mozam odovde da zboram deka primer: “Romanija gi terorizira Ungarcite i deka ja 2015 ke gi obedininam site Ungarci u edna drzava”. Idi simni se u Bukurest i kazi neso takvo......

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Jakov напиша:
Toa sto vo nasava drzava se slucuvaat raboti koi nekomu mu se pobitni od Kondovo, pa seloto go ostava vo II plan e druga rabota.
Tоа е вистинската трагедија. "Побитните" работи. Гледам еве, економијата ни бележи досега невиден "раст", меѓународната дипломатија ја водиме на "завидно" ниво, Метју Нимиц, Сајрус Венс и Лорд Овен на Илинка вода да и носат, море од нозе да и пијат! Од "вистинско" залагање на власта за да ја оправи државата, немаат време за решавање на едно "ситно" проблемче со "незначајни криминални банди". Остајте ги нека работат, немаат време луѓето.

А и на оној, според мене единствениот на кого му прилегаше вистински функцијата Министер во оваа влада (на Џанго мислам), и кој не можеше повеќе да гледа што му се случува пред очи во државата и министерството и неговите безбедносни структури му дадоа совет да не биде толку професионален и да биде малку повеќе "флексибилен".

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Mozebi i e podobro da sedi i da kuti dedeka ne se sozdade prilika pa da gi rastepa kako sto treba, odkolku od princip da se povlece , pa da dojde uste dabeter nekoj dibek i pak nakraj nisto.... koj znae...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Само што поентата на неговите "претпоставени" е воопшто да не ги растепа, инаку ќе му дадеа "амин" уште веднаш.

Всушност, не мора да збориме за тепање, едноставно за функционирање на правниот поредок и за воспоставување на територијален суверенитет на парче територија од нашата држава во која што неможе полицијата да влезе. Ват д фак?

Да очекуваме наскоро да почнат "оф шор" банки и фирми да отвораат во Кондово? Кондово а.к.а. Сејшелски Острови! Само, ова сепак е село.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Pa se znae shto sledi koga ke "dadea" eden film,kako onoj shto beshe pred 20 godini i se vikashe "DJANGO PUCA PRVI",sledeshe reklama ili "EPP" i posle izvesno vreme imashe "repriza" na istiot film.Toa bi bilo otprilika scenarioto "Kondovo".

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Темата и идејата на уметникот/сценаристот можеби се исти, но мислам дека се малку покреативни, па сега ќе има нови моменти во "перформансот".

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
spooky напиша:
Уште сум а мислење (и тешко да го сменам) дека Голема Албанија е само маска зад која се крие идеја за Голема Шверцерија - кај што ќе може слободно (сега им е малку „незгодно“) да се шверцаат дрога, луѓе, оружје и да се прават огромни пари. Ги заболе нив за Албанија и Албанците. Тешко на оној кој им верува.

umni zborovi... ko jas da sum gi pishel ;p)

probav toa da im go objasnam i na Albanci, ama ne svakjaat, zaslepeni se od virusite narecheni lakomost i glupost...

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Мистичен напиша:
Ама зачинот е скап, треба да се плати, секојдневното уживање во мирудијата која сила дава кошта скапо. Не се секирајте, се додека има
нешто од нашата татковина кое може да се понуди на продажба, Бране нема да осети криза! Ќе блеска насмеан и полн со енергија пред камерите! ;)
Дури еден ден не го најдат предозиран во кабинетското WC, дури се спремал за уште еден оптимистички настап на Бранковизија.
По оптимизмот што го покажува деновиве, веројатно преминал на крек :)

Kajgana Shop

На врв Bottom