Мојата сопруга има фирма Д.О.О.Е.Л во која е управител и вработена на полно работно време,фирмата ги има подмирено придонесите за неа до последниот месец,значи нема долг спрема државата,но и понудија работно место во една одлична фирма,сега дали може или дали има начин некаков да се вработи во новата фирма и одма да ја осигураат таму,а од старата фирма овластувањата да ги префрли на друг ,еве да речеме мене,или слушнав дека постоел и друг начин ,во продолжение ќе го поставам тука од друг форум “Sepak postoi moznost, dokolku ti treba za NOVO vrabotuvanje, dodeka ja otpocnesh postapkata za stecaj ili likvidacija na Drushtvoto, mozesh da napravish prestanok na tvojot raboten odnos so Drushtvoto pred AVRM, ( vo soglasnost so cl.71 od ZRO). Odnosno moze da se odjavish od tvoeto Drushtvo, i naredniot den vednash da se prijavish vo drugo Drushtvo, no sepak ke ostanesh Upravitel na Drushtvoto. Dokolku imash takva situacija, potrebni se nekolku dokumenti koi treba da se podgotvat i dostavat do AVRM, i toa:
- Izjava ( cl.71 od ZRO)
-M1/M2 od tvoeto Drushtvo,
- Baranje do AVRM
-M1/M2 odd novoto Drushtvo kaj shto ke se prijavish.
Сакав да слушнам и ваше мислење дали е ова во ред?.Ви благодарам.