,,,vo greshka si bidejki sistemskata falinka vo nashiot um i psiha nikogash nema da dozvoli nie sAmite na sebe da sme krivi za neshto i kako surogat za poglednuvanje vo ogledalo tuka e sekogash nekoj drug kako prichina za sopstvenata greshka,,,,a sosema sprotivno e najpoveke boli koga samite ke se sjebeme oti sme svesni na faktot deka site informacii i alatki za reshavka na katadnevieto se kaj nas,,,nie sme tie shto odlucbuvame za se,,, a toa deka sekogash e nekoj drug vinovnik e samo udiranje na ladni krpi samisebe taka da bolkata i onoj gorchliv vkus deka samite sme se deeeebelo zaebale e mnogu pogolem otkolku koga aj pa i neka bide ,,drug ke ne zafrkne,,,
shto se odnesuva do toa dali sme iskreni ,,,makar i kon samite sebe iskrenosta e ko vistinata,,,nikoj ne ja nashol iskrenosta ta nie da ja najdeme i ja pokazheme makar i kon samite sebe shto e najteshkiot del so sebesoochuvanje
,,,iskrenosta kon samite sebe e najskrieniot del na nashata lichnost,,sekogash e najlesno vinata da se bara i najde na drugo mesto sekade i sekogash samo ne kaj nas,,,
,,,podvoenosta ambivalentnosta na nashata lichnost nema ama bash nikakva vrska so iskrenosta kon samite sebe ,,,,egoto pa makar bilo toa i belo nikogash nema da dozvoli samite na sebe da sme si vinovni,,,
,,,za priznavanje na vinata pred samite sebe potrebno e mnogu povisoko nivo na svesnost otkolku shto denes ja imame kako mentalni bitija,,,
,,,a i shto bi bilo so svetov i vekov ako sekogash vinata bi ja barale kaj nas samite,,,ednostavno fakanje dvaeset i kec,,,
,,,,odtuka pricbinata za iskrenosta pred samite sebe e navistina tezhok proces na nadgraduva je na svesnosta kako lichna pridobivka na personalitetot,,,,
,,,ne.be ne,,,koj jas kriv neeeee nema shansa,,,,
,,,,,