Колку време најмногу имате издржано без спиење?

• Креатор на темата Креатор на темата LostGhost
  • Време на започнување Време на започнување
Скоро 3 дена , не знам точно саатни , ова зимо кога работев 9 месеца без прекин 3та смена .. жими се , кое се видов у огледало 3тиот ден , за малце не земав пумпарицата да се упукам , изгледаше како нешто што од Half-Life излегло ..

Плус немањето сон делува на телото и психата и тоа многу !

Колку што се сеќавам, 30 саати, лани летоска на одмор ко одев. Цело време под допинг бев ради што морав на +40 да возам, без клима

Ова без пиење кафиња или со? Веќе сум навикнам од 6сабајле до 4-5сабајле другиот ден.Само ако сум настинат или болен, неможам ни 10 саати да издржам.

30 сати лани летото. Никогаш не би го повторил.

Околу 36 часа и последните часови пред да заспијам ми беа толку чудни и необични, почнав да мешам и имиња и да заборавам работи и така натаму... А потоа пак не спиев како што треба, бев како во полусон.

26-27 часа некаде, без кафе. Ама онака бевме собрани друштво и се издржа некако со оглед на тоа дека во денот спијам просечно 10 часа.

Јас го срушив пред некој ден рекордот,во петокот се разбудив кај 11 часот утрото а легнав да спијам дури во неделата. Скоро 48 часа и повеќе...

Лесно е да не спиеш. Поинтересно е да изджиш да спиеш подолго од 12 сати. Мој личен рекорд во спиење (без помош од алкохол и слични супстанции) е 16 сати, со кратки паузи до вц.

Немав спиено саламно последниве 5 дена , синоќа си легнав у 3 а требаше да станам во 4:15 да завршам една важна работа го ставив телефонот до мене се отепал од ѕвонење 14 пропуштени повици и пак не сум слушнал + аларм ... сега се будам и сиот wtf ...:tapp:

Немав спиено саламно последниве 5 дена , синоќа си легнав у 3 а требаше да станам во 4:15 да завршам една важна работа го ставив телефонот до мене се отепал од ѕвонење 14 пропуштени повици и пак не сум слушнал + аларм ... сега се будам и сиот wtf ...:tapp:

Па затоа бе пријателе се користи ваков аларм

59ubu9.jpg

Се става на правилното место, го навиваш колку сакаш да ти ѕвони и успивање нема!:D

30 саата и се осеќав многу чудно, не знам како да објаснам само знам дека бев како пијана и што ми е уште по чудно нон стоп се смеев. :tapp: o_O

си поставив личен рекорд во неспиење. Цели 3 дена и не бев уморен. Од неделата, дури сабајлево у 8 си легнав. Ако не сакате да спиете, а да не се чувствувате изморени...тродупло нескафе (не со млеко) и едно или две аналгинчиња:). Ах, да. Има неколку лоши работи. После вториот ден имаш киселини у стомакот, дехидрираш многу побрзо од обично и ако не продолжиш да земаш нескафе и аналгин почнуваат да ти се тресат екстремитетите.

еднаш успеав да останам 3 дена будна бидејќи имав многу за учење и тоа ми беше многу лошо искуство...

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom