Колекционери на Драгоцени Камења

• Креатор на темата Креатор на темата mmakedonn
  • Време на започнување Време на започнување
На времето еден градежник ми има кажано дека ониксот во СФРЈ се користел како свтлечки камења покрај магистралите....како што се денес вертикалните флуоросцентни столбчиња

Јуве потврди, мермер обичен.

Ова е оникс.
1.JPG

Денес ми стигна еден огромен пакет, а уште неколку се на пат. Имам сѐ и сешто. Слободно контактирајте ме ако ви треба некој камен, бесплатно ќе ви ги испраќам до Македонија. ;)

1508770214605.JPEG

Денес ми стигна еден огромен пакет, а уште неколку се на пат. Имам сѐ и сешто. Слободно контактирајте ме ако ви треба некој камен, бесплатно ќе ви ги испраќам до Македонија. ;)

Прегледај го приврзокот 179196
Девојко луда си :LOL: Значи хардкор си била ..... :D Шо имаш на лагер,да ти гребнам нешо :LOL:

Што е финтата?
Декоративни или што?

Декоративни ми е мал збор некако, затоа што сум емотивно приврзана со нив. :) Јас ги гледам како дел од природата кој го разубавува просторот, исто како цвеќињата што си ги чувам. :)

Декоративни ми е мал збор некако, затоа што сум емотивно приврзана со нив. :) Јас ги гледам како дел од природата кој го разубавува просторот, исто како цвеќињата што си ги чувам. :)
Да не мислиш дека имаат некаква исцелителна моќ итн? Од каде ги нарача? Али експрес?

Да не мислиш дека имаат некаква исцелителна моќ итн? Од каде ги нарача? Али експрес?
Не мислам и не купувам камења од Кина. Да не се вреѓаме... Знам да разликувам фејк од вистински.

Не мислам и не купувам камења од Кина. Да не се вреѓаме... Знам да разликувам фејк од вистински.
Ја не знам ништо на оваа тема затоа прашувам :pos:
Од Амазон или од каде ги нарачуваш?

Не, одам на саеми, купувам од проверени продавачи итн.
Сериозно се бавиш со ова. Дали и ги препродаваш?
Кој е најдобар/најскап камен што го имаш?[DOUBLEPOST=1508874674][/DOUBLEPOST]
Имам неколку доверливи онлајн продавачи, again, не во Македонија. :)
Не знам, ако не успеете да најдете, а имате желба, здравје некогаш кога ќе доаѓам во Македонија да ви донесам, или да ви испратам по пошта(мада ова ми е ризик).

Морам да ви сликам нешто кое мене ме восхитува ептен...

Прегледај го приврзокот 174751

Од толку лодолити некои ги продавам, со некои правам накит, ама овие неколку срце не ми дава ниту да ги продадам, ниту да ги искористам за накит. :)
Што се овие?[DOUBLEPOST=1508874928][/DOUBLEPOST]
Licno mene omilen kristal mi e crniot turmalin premnogu e silen i ubav. Imam procitano deka niedna vazna odluka Aleksandar Makedonski ne ja dal bez crn turmalin vo desnata raka...
Ovaka izgleda i jas bi go sakal ovakov sto po priroden taka kako sto go dala majka priroda. :)Прегледај го приврзокот 101436
Александар Македонски :P xD

Последно уредено:
Што се овие?

Сега почнав да препродавам. Во прво време ги собирам затоа што ги обожавам, подоцна почнав да правам накит со нив, сега имам толку многу што немам каде да ги ставам.

Најскап ми е опалот ми се чини...

Тие се лодолити. Види ги и овие. :)
1508876057450.JPEG

Штета што е темно(батеријата ми е при крај и не уклучува блиц) и не се гледаат добро минералите во нив.

Сега почнав да препродавам. Во прво време ги собирам затоа што ги обожавам, подоцна почнав да правам накит со нив, сега имам толку многу што немам каде да ги ставам.

Најскап ми е опалот ми се чини...

Тие се лодолити. Види ги и овие. :)
Прегледај го приврзокот 179242

Штета што е темно(батеријата ми е при крај и не уклучува блиц) и не се гледаат добро минералите во нив.
Mоже опалот да го видиме?

Што се овие?[DOUBLEPOST=1508874928][/DOUBLEPOST]
Александар Македонски :P xD
Да тоа сум го слушнал од човек кој професионално се занимава со кристало терапија, иначе околу кристалите меѓу другото има и многу интересни приказни и преданија. ;)

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom