Книги, е-книги, туторијали и слично

• Креатор на темата Креатор на темата DonVito
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам дали прашањето е за оваа тема ама јас да прашам.Дали знаете, мислам да ми пратите линк од некоја книга на македонски од Макромедија Флеш.:)

Може ли некој да ми прати добар туторијал за развивање на Windows 8 апликации?

Би ве замолил кои од вас ја има книгата во pdf книгата Bruce Eckel - Thinking in Java на македонски јазик, или други книги на македонски,српски за програмирање ц, ц++, јава, html нека ми прати по ПП. Сега сум во фаза на учење, читам и на англиски ама потешко ми оди. За да разберам добро, ми треба македонски или српски. Поздрав

Би ве замолил кои од вас ја има книгата во pdf книгата Bruce Eckel - Thinking in Java на македонски јазик, или други книги на македонски,српски за програмирање ц, ц++, јава, html нека ми прати по ПП. Сега сум во фаза на учење, читам и на англиски ама потешко ми оди. За да разберам добро, ми треба македонски или српски. Поздрав
на македонски немаш такви книги во елктронски формат
на македонски мислам дека истата ја гледав во читалната 1000 книги во ГТЦ, па ако си од Скопје или живееш во Скопје ќе се снајдеш :)

^ неколку постови претходно напишано е дека имаа книга за јава на македонски во pdf ?!

^ неколку постови претходно напишано е дека имаа книга за јава на македонски во pdf ?!
ако ја имаше ќе ја најдев до сега и ќе ја прочитав цела :icon_mrgr: (зборувам за јава)
инаку за ц++ се продава и по книжарите на саемот ја имаше ...

Незнам дали прашањето е за оваа тема ама јас да прашам.Дали знаете, мислам да ми пратите линк од некоја книга на македонски од Макромедија Флеш.:)

ај да пробам да ти пратам ова,па може ќе ти биде од корист ;)
ова е од ПМФ,официјална литература
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 22:47 ---

читај на англиски,на македонски ништо нема да разбереш

Attachments

ај да пробам да ти пратам ова,па може ќе ти биде од корист ;)
ова е од ПМФ,официјална литература
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 22:47 ---

читај на англиски,на македонски ништо нема да разбереш

Е фала ти друже многу.ОК се ;).
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 13:23 ---
А само да те прашам случајно од овие што ми ги даде имаш ли нешто и за C ++ да ми дадеш.Ти благодарам однапред.Било каков ми дади и од C ++.:)

Е фала ти друже многу.ОК се ;).
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 13:23 ---
А само да те прашам случајно од овие што ми ги даде имаш ли нешто и за C ++ да ми дадеш.Ти благодарам однапред.Било каков ми дади и од C ++.:)

гледам јас ќе си го добиеме и двајцата...ај да видам низ комп па ќе ти пратам

гледам јас ќе си го добиеме и двајцата...ај да видам низ комп па ќе ти пратам

Абе друже само едно туториалче ми дади за C++.Да почнам малку да прграмирам.Веќе почнав со Флеш.Ај сега со C++.:)

Абе друже само едно туториалче ми дади за C++.Да почнам малку да прграмирам.Веќе почнав со Флеш.Ај сега со C++.:)

мора баш на македонски? http://tutoriali.org/C.html овде имаш што ти душа сака,само подобро ти е на инглиш...јас кога учев SQL учев на англиски,кога ги слушам нашиве од Финки,појма немам што ми зборат :confused:

мора баш на македонски? http://tutoriali.org/C.html овде имаш што ти душа сака,само подобро ти е на инглиш...јас кога учев SQL учев на англиски,кога ги слушам нашиве од Финки,појма немам што ми зборат :confused:

Каков јазик сакаш може.Ај баш ќе видам што има на оваа страна.Фала многу и за ова друже.:icon_mrgr:

Можеби не е за овој подфорум ама ако некој има нешто за МТА (Microsoft Technology Associate) некаква литература или каква и да е помош нека ми пише.

Можеби не е за овој подфорум ама ако некој има нешто за МТА (Microsoft Technology Associate) некаква литература или каква и да е помош нека ми пише.
Ај биди подетален за што поточно, зашто јас го полагав а и какви знаења имаш општо од информатика, win OS итн итн???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom