Кафе машини

Види, зависи каде си во МК. Во СК водата е многу лоша за ваквите апарати. Во фирма кај што работев имавме автомат што беше врзан на водовод, мислам дека на 2-3 недели се затнуваше и мораше да се чисти.
Исто имав мал апарат за кафе (од Беко, без мелница) и ставав само флаширана вода. Си работеше топ 2-3 години. Имаше еден период од 1-2 месеци кај што почнав да му ставам вода од чешма и одма почна да се затнува.
Сеа имам земено машина со мелница и нема шанси да и ставам вода од чешма :D
Ќе одиш на Средно Водно 600 метри по асвалтниот пат полсе рампата и десно ќе се симнеш по скалите,Таа вода е најдобра во околина на Скопје и е мека за разлика од скопската која е многу тврда и не е дибра за машини.Пред неколку години дечко полнеше преку 50 литри од тука за кафич баш поради оваа причина ти што ја кажуваш.Со оваа вода машините беспрекорно му работеле така што ти препорачувам да ја пробаш.

Attachments

• bavci.jpg
    bavci.jpg
    58,2 KB · Прегледи: 24
Ќе одиш на Средно Водно 600 метри по асвалтниот пат полсе рампата и десно ќе се симнеш по скалите,Таа вода е најдобра во околина на Скопје и е мека за разлика од скопската која е многу тврда и не е дибра за машини.Пред неколку години дечко полнеше преку 50 литри од тука за кафич баш поради оваа причина ти што ја кажуваш.Со оваа вода машините беспрекорно му работеле така што ти препорачувам да ја пробаш.

Уште колку време ќе функционира чешмава ?

Секоја година се` послаб млаз, шишенце од половина литар буквално полнев за 2 минути, ако не и подолго ова лето 2024.

Таа погоре чешмата од другата патека од Козле која завршува после крстот од секогаш имала силен млаз, ама па ретко поминувам од таа страна.

Треба буквално да се искачиш до крстот - освен ако се качуваш од Козле, се разбира - па правец кон Матка, па симнување по патеката кон Козле додека да стигнеш до чешмата, па потоа бирај: или качување назад кон крстот - што и не е проблем бидејќи веќе имаш кондиција од качувањето - или продолжувај надоле кон Козле.

Имам Крупс долче густо машина, ама ми се скрши пластиката каде што се ставаат капсулите. Постои некаде каде би можело да се купи само тоа?

Не најдов соодветна тема па тука да прашам.
Електрично ѓезве за кувано македонско кафе колку е ефикасно, дали вреди да се купи или фрлени пари се?

Не најдов соодветна тема па тука да прашам.
Електрично ѓезве за кувано македонско кафе колку е ефикасно, дали вреди да се купи или фрлени пари се?

Мех е. И мораш одма мораш да го миеш ( малце да се излади и одма со сунѓерче) ама како и да е со тек на време тоа дното се згнасува.

Дали постои сервис кај нас за Крупс машините за кафе? Попрецизно ми треба да ја купам рачката кај што се става меленото кафе, мојата ја оштетив.
1729069709724.png

Која е разликата меѓу 800,1200 и 2200 серија на Филипс кафематите?

A tie filterite shto se stavaat vo kazanceto so voda se za cistenje na vodata od se drugo samo ne od bigor i mora da se promenat najkasno po 6 Meseci!
Може уште првиот ден да се контаминира со бактерии ,важи за сите механички филтери

Може уште првиот ден да се контаминира со бактерии ,важи за сите механички филтери
Da ama toa e drugo!
Jas pishuvav za toa deka na larvite im trebaat 6 meseci dodeka se razvijat i probijat od vlez do izlez na filterot i toa e i propis vo EU. Sekoj filter za voda mora da se promeni najkasno posle 6 Meseci bez razlika dali se koristel za 100 ili 25000L voda!

Povejche ovde

Препорака за еспресо кафемат.

De Longhi ECAM220.22.GB
Philips EP1224/00
PHILIPS EP 2220 /10
KRUPS EA 819N10

или можеби некој друг?

@vouager што филтри за вода препорачуваше?
За ставање на чешма дома не само за кафемат

Препорака за еспресо кафемат.

De Longhi ECAM220.22.GB
Philips EP1224/00
PHILIPS EP 2220 /10
KRUPS EA 819N10

или можеби некој друг?
Де Лонги можам да препорачам. Мојот има 6 години и над 8.000 кафиња правено и сеуште работи добро. По некое ситно делче сум сменил ама ништо страшно. А и кафето е добро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom