Што порано, тоа подобро. Мојата мачка е стелиризирана на 5 години, не велам дека беше некој голем проблем стелиризацијата, туку тешко ќе и’ биде на мачката... Затоа, може после мачињава да ја стелиризираш. Мене д-р. Диме Велковски ми ја стелиризира и презадоволна сум од неговата работа.Мојата мачка се омачи за прв пат пред 23 дена и роди 3 мачиња кои ќе ги подарам Сакам да ја стерилизирам затоа што немам услови да ги чувам малечките. Ме интересира кога е најдобар период за да ја стерилизирам? И дали може да ми препорачате некој добар ветеринар во Скопје за оваа услуга?
Владо, Диме, ЖаркоМојата мачка се омачи за прв пат пред 23 дена и роди 3 мачиња кои ќе ги подарам Сакам да ја стерилизирам затоа што немам услови да ги чувам малечките. Ме интересира кога е најдобар период за да ја стерилизирам? И дали може да ми препорачате некој добар ветеринар во Скопје за оваа услуга?
Eve primer: imam kuchka shto ne sum ja stelirizirala, a nekjam da ragja i ne ja param. Znaesh shto kje se sluchi koga kje stigne 8 godishna vozrast? Kje i zagnoi matkata i kje umre! Toa se sluchi so edna Shnaucerka shto ja chuvashe kolega na tatko mi. Mnogu se mali shansite da prezhivee, dr. Dime se obiduvashe da ja spasi, ama nishto, otide. Prirodno e da umre od zagnojuvanje na matkata?Voopste Kastriranjeto i Sterilizacijata ne se vo red toa e narusuvanje na prirodata
najcesto zagnojuva matkata ako nema kuckata ragjano vo tekot na zivotot so ragjanjeto se obnovuvaat tkivata na majkata inaku dokolku zagnoi matkata ako vednash se reagira ke se spasi kutreto moe kuce imaat stelirizirano ali od pricina so ako ne i go napravea toa ke umreshe toa sosema veke druga prikazna...Eve primer: imam kuchka shto ne sum ja stelirizirala, a nekjam da ragja i ne ja param. Znaesh shto kje se sluchi koga kje stigne 8 godishna vozrast? Kje i zagnoi matkata i kje umre! Toa se sluchi so edna Shnaucerka shto ja chuvashe kolega na tatko mi. Mnogu se mali shansite da prezhivee, dr. Dime se obiduvashe da ja spasi, ama nishto, otide. Prirodno e da umre od zagnojuvanje na matkata?