Како против спамот?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Статистиките поврзани со спамот (несаканата електронска пошта) стануваат се понеповолни од ден на ден. Истражувањата покажуваат дека педесет до осумдесет проценти од сите е-маил пораки се спам. Што е најлошо, не се наѕира решение на проблемот и од месец до месец ситуацијата е се полоша.

Скоро сите "бабини" совети како на пример дека треба да ја чувате својата мејл адреса и да не ја објавувате нигде одамна престанаа да функционираат. Само неколку дена по регистрација на нови домени и отварање на мејл адреси, спамот пристигнува и му нема крај.

Доколку мејлот ви е пресуден начин на комуникација, нема полошо од тоа некоја легитимна порака да не стигне до вас. Баш поради оваа причина, профи корисниците ја исклучуваат спам детекцијата.

Што чаре барате? Некои корисни анти спам алатки да споделиме? :)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Имам некои програмчиња на цедиња ама ги немам разгледано така да не можам да кажам од лично искуство меѓутоа секако ми беше во план да ги разгледам па ако најдам некоја добра со задоволство ќе ја споделам со другите.Иако мене и не ми стигаат многу такви со оглед на тоа дека немам некоја работа преку интернет нити сум зачленет на многу страни од кои често стигаат.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Mozilla ThunderBird!

Поспор е од Outlook, ама филтерот за спам му е одличен, и за некој 2-3 месеца учење практично ќе имате одличен СПАМ филтер.

P

Princ

Гостин
И јас знам за еден одличен спам филтер кој се вика Gmail.
На yahoo откако еден важен мејл го стави во спам (а го чекав 3 недели) начисто ме изнервира.
Отворив акаунт на гмаил, го проверив спам филтерот (кој досега ниеден мејл што ми треба не го мавнал во спам, а 1 на 1000 спам става во инбокс) и ми се бендиса. Од тогаш само него го користам.

Член од
18 јануари 2006
Мислења
195
Поени од реакции
0
Кориситам outlook express + SpamBully одлична кобинација се според мене .

Спамовите ги ставам во blacklist и кога повторно ке ми стигнат идат одма во спам има и можност одма да се бришат .

:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom