Каков скутер возите и што перформанси има?

Член од
19 август 2012
Мислења
23
Поени од реакции
13
Хангјонг ( така некако :LOL:, знам дека е кинески)
оди до 80, 50 кубици, црвен. Врши работа за низ град. Понатаму некое подобро скутерче, или можеби нешто подобро. :ROFLMAO:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Моментално 3 скутери имаме и ги менуваме со брат ми :)
во последно време го возам само кимкото и има многу подобро возење и све е подобро од кивејот (затоа нормално и поскапо)

Kymco Super 8 - 4 тактно, има многу мала потрошувачка од 2 литри мерено, малце подолг е, удобен е, со поголеми бандажи
најверојатно има некоја блокада и не мрда од 60 макар и на остра удолница, има некоја блокада се осеќа дека го кочи, читав нешто дека имало врска со ауспухот на српски форум за кимко
http://www.bikez.com/motorcycles/kymco_super_8_2008.php

Keeway F-Act Racing - 2 тактно, потрошувачка 4 литра, брзина до кај 67-68
http://www.bikez.com/motorcycles/keeway_f-act_racing_50_2009.php

Keeway F-Act Naked NKD - 2 тактно, потрошувачка над 4 литри поради спортските делови, има варијатори, ролни, ауспух итн незз уште што така го земав, исто така незнам и крајна брзина колку му е ама е околу 70-80 незнам поточно
иначе му е изгубена сообраќајната а си има се друго па чека подобри денови или па ќе се најде за делови

Еве ги трите заедно кога ја средував гаражата да прими бар две моторчиња и кола :pos:
п.с. со цензура мала :)

Член од
15 јануари 2011
Мислења
53
Поени од реакции
5
Honda Dio ZX
50 кубици, 7.2 коња (многу стартен скутер), троши околу 3л/100км, тежи 70 кила, воздушно ладење, дво-тактен. Еве и слика:
Honda.jpg Иначе сликава е од нет, исти е ваков. Ке ставам после.

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Хахаха. е си ме насмеал со ова 7.2 коња... Друже ова највеќе 4 коња има, више не...

Член од
15 јануари 2011
Мислења
53
Поени од реакции
5
Хахаха. е си ме насмеал со ова 7.2 коња... Друже ова највеќе 4 коња има, више не...
Друже досеа барав по интернет, не најдов ништо освен на еден руски сајт за хонда дио http://www.honda-dio.ru/ Еве ти линк прочитај си. Овој модел барај го под AF35 ZX. Мислам дека ќе разбереш на руски, а ако не преведи си. :)

Ron0n

The Mercedes Guy
Член од
16 август 2009
Мислења
351
Поени од реакции
198
Друже досеа барав по интернет, не најдов ништо освен на еден руски сајт за хонда дио http://www.honda-dio.ru/ Еве ти линк прочитај си. Овој модел барај го под AF35 ZX. Мислам дека ќе разбереш на руски, а ако не преведи си. :)
Па всушност од производителот декларирано е 7 коња за постариот модел (цирка 1993, и 7.20 коња за малку поновиот модел (цирка 1997-1999). Е сега ова може да е и бројка што ја испорачува моторот на радилица, а не на задно тркало, но технички гледано, тоа е точно! :)

Член од
15 јануари 2011
Мислења
53
Поени од реакции
5
Honda Dio ZX
50 кубици, 7.2 коња (многу стартен скутер), троши околу 3л/100км, тежи 70 кила, воздушно ладење, дво-тактен. Еве и слика:
Прегледај го приврзокот 48393Иначе сликава е од нет, исти е ваков. Ке ставам после.
Друга слика немам, тука не е чист али нема везе. :)
DSC00888.JPG

Attachments

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Италијанец со кинеска лиценца :)
Сериозен сум, не е кинески произведен е во италија под сесија на срл, не ср ама искрено ти кажувам ако сакаш и документите ке ти ги сликам и таблицата од каде потекнува..Ги произведуваат во Италија па преку Кина вршат транспорт до сите држави во светот..:)

Изменето од модератор.
колку го купи? и кога? како ганц нов или половен од лани?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
колку го купи? и кога? како ганц нов или половен од лани?
Ганц нов, лани на 8-ми септември 849 или 839 евра :) :)
--- надополнето: 6 септември 2012 во 23:19 ---
DSCN1543.jpg
Поздрав до сите хејтери на форумов. :D :D

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Ганц нов, лани на 8-ми септември 849 или 839 евра :) :)
--- надополнето: 6 септември 2012 во 23:19 ---
Прегледај го приврзокот 48685
Поздрав до сите хејтери на форумов. :D :D
фала на информацијата...

п.с. 850 евра за италијански мотор? браво... убаво си го спуштил на пазарење... да си знам со кого си имам работа ако ме викаш за да работам нешто, треба да бидам спремен за човек како тебе, очигледно имаш јака способност на пазарење... не за друго италијанските моторчиња-скутери до 150цц произведени во италија не се под 2.000 евра, а има такви што идат и до 5.000 евра... свака част за тебе убаво си се исценкал... си направил ептен добар дил...

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
nikola_bb ај објасни ме интересира S.R.L од што е кратенка, неможам да ја најдам по интернетов

Член од
4 јули 2011
Мислења
52
Поени од реакции
50
nikola_bb ај објасни ме интересира S.R.L од што е кратенка, неможам да ја најдам по интернетов
S.R.L е ознака како кај нас Д.О.О, обично се користи во Италија и во Полска :)

еве што возам јас

--- надополнето: 25 септември 2012 во 14:24 ---
Друга слика немам, тука не е чист али нема везе. :)
Прегледај го приврзокот 48540
леле....ми врати спомени :)
јас го имав постариот модел :)
и можам да се пофалам дека тоа време (мислам дека беше...пред 8 или 9 години) го имав најбрзото ДИО во Македонија :)

Kajgana Shop

На врв Bottom