Каде се иселивте и како?

• Креатор на темата Креатор на темата CekajDaSeIsl
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ако би се иселувал тоа единствено би било во САД, Канада, Австралија или Велика Британија. Секаде од друга држава на западот нема да бидете прифатени како дел од нивното локално население и ќе ве гледаат како "гастербајтери" без разлика што и да работите.
Освен за Велика Британија, се слагам.

Освен за Велика Британија, се слагам.
Автоматски споено мислење:

Јас ако би се иселувал тоа единствено би било во САД, Канада, Австралија или Велика Британија. Секаде од друга држава на западот нема да бидете прифатени како дел од нивното локално население и ќе ве гледаат како "гастербајтери" без разлика то и да работите.
Латиносите у америка се добро прифатени

Латиносите у америка се добро прифатени
Латиносите во Америка се супер прифатени, ако знаат Англиски и ја почитуваат културата.

Латиносите во Америка се супер прифатени, ако знаат Англиски и ја почитуваат културата.
Кога беше во Америка и како се добива виза?

Кога беше во Америка и како се добива виза?
Живеам веќе 15 години во Америка. Јас дојдов преку Ј1 (work and travel), па екстензии, спонзор етц. Сега државјанин.

Живеам веќе 15 години во Америка. Јас дојдов преку Ј1 (work and travel), па екстензии, спонзор етц. Сега државјанин.
Се уклопи во нивната awesome култура? :)

Да. Ако не е awesome, нема пола свет да ја копира.
Ако мислиш дека ја копира, тогаш или живееш во балон во Америка и слабо ја перцепираш околината околу тебе. Или си тазе дојден и немаш доволен контакт со американците за да ги разбереш во целост.

Ако мислиш дека ја копира, тогаш или живееш во балон во Америка и слабо ја перцепираш околината околу тебе. Или си тазе дојден и немаш доволен контакт со американците за да ги разбереш во целост.
Од ракав тетоважи, до стенд-ап комедии, подкасти, инфлуенцери. Тука ќе ги видам го промовираат, во Мк го гледам 5-20 години покасно. Перцепција на ќормиш имаш со глава во хумусна почва. Ти какво искуство имаш во САД што изиграваш идиот со коментариве?

Мислиш дека во ВБ има голема разлика во тој однос?
Затоа што им е етнос, не може британец да бидиш со -ски на крај на презиме.

Австралија, Канада и Америка како колонии имаат мешавина од народи и етноси. Со -ски презиме може да бидеш Канаѓанин, Австралијанец или Американец. Ако го зборуваш Англискиот на високо ниво, те гледаат како нивни.

Од ракав тетоважи, до стенд-ап комедии, подкасти, инфлуенцери. Тука ќе ги видам го промовираат, во Мк го гледам 5-20 години покасно. Перцепција на ќормиш имаш со глава во хумусна почва. Ти какво искуство имаш во САД што изиграваш идиот со коментариве?
Коментаров твој го потрвдува тоа што го напишав. Не зборувам јас за инфлуенсер, поткаст или стенд ап комедија како што е впрочем и твојот пост. Туку за начинот на живот на американецот кој нема никаква допирна точка ниту со МК, ниту пак со Европа.

Коментаров твој го потрвдува тоа што го напишав. Не зборувам јас за инфлуенсер, поткаст или стенд ап комедија како што е впрочем и твојот пост. Туку за начинот на живот на американецот кој нема никаква допирна точка ниту со МК, ниту пак со Европа.
Ај да те цитирам повторно, ти рече култура, не рече начин на живот. Знаеш која е разликата помеѓу двата збора?
Се уклопи во нивната awesome култура? :)
За начинот на живот да, нема допирна точка со Мк или Еу. Нема кафе сред бел ден седнат со колегите, Starbucks/Dunkin и продолжуваш со работа. Гледање со пријатели и роднини за викенд, обично скара летно време, базен итн. Обично користиш 4 одмори по една недела годишно, наместо цел месец наеднаш. Мојата работна позиција не дозволува повеќе од 2 недели непрекинат одмор/одсуство од работа.

Последно уредено:
Затоа што им е етнос, не може британец да бидиш со -ски на крај на презиме.

Австралија, Канада и Америка како колонии имаат мешавина од народи и етноси. Со -ски презиме може да бидеш Канаѓанин, Австралијанец или Американец. Ако го зборуваш Англискиот на високо ниво, те гледаат како нивни.
Држи вода, ама и во ВБ имаат толку голема миграција, со децении, што не се многу далеку од државиве што ги спомнуваш, во тој поглед.

Плус, кај нив има уште еден момент, што мислам дека не е толку присутен во Ка, УСА и АУС.

ВБ е поим за класно општество, како за аристократијаta, која што се уште држи високи позиции,такa и за овие "newly madе", и сите нив кур ги боли од кај си ти... Те гледаат, и те третираат како поданик.

Домородното население, Англичани, Шкоти, Велшани, може да се бунат колку сакаат, од кур не ги маваат владеачките елити, ги гледаат исто како и секој друг поданик, без разлика од каде дошол.

Тоа се гледа во секој сегмент на општеството.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom