Ако на ова се надоврзе, дека полицијата реагирала малтене за помалце од саат време од киднапирањето, пак ми иде во глава дека нешто очекувале.
Информацијата дека пробале да ја киднапираат во петокот, но се откажале излезе многу одамна, па после се заборави како рекла казала, па сега пак излезе на виделина со исказите на осомничените. Постои можност да имале дојава дека Палчо планира да киднапира и дека го следеле Палчо, но биле фокусирани на неговото возило, а не го очекувале цитроенот. А типот со БМВ-то (шестиот и седмиот човек) да биле полицајци кои требало суптилно да внимаваат, иначе типов е познат на полицијата чим Гоце го има. Ако е така, ќе испадне дека пред очи им ја киднапирале Вања, па затоа сега се пењават и покушаваат да ја скријат својата неспособност. Е сега постои можност и родителите да знаеле за ова, па затоа толку панично изреагирала Зорица 20 минути одкако Вања излегла.
Која е причината.... јас мислам дека едно е кретениве што знаат да им се замачка суетата, а друго е што е вистинската причина. Како што кажав погоре, можно да е вистинската причина дестабилизација на државава.
Значи прашањата за Палчо и кучето кои полицијата му ги упатила на Гоце на 29 Ноември, ми ја мати цела вода за случајов.