Исчезнати лица

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.582
Поени од реакции
38.881
Јас не глеам некој голем сомнеж во тој човек што чекал карши зградата. Времето е 7.30 наутро,можда чекал колега да го собере за да одат на работа.
Не е чудно тоа што чекал пред зграда, туку чудно било неговото движење. Ко што разбрав, дошол некаде од страната од кај Влада, застанал на улицата и 10 минути чекал таму. За целото тоа време 8 минути гледал кон зградата на Вања додека зборел на телефон. Едно време наеднаш тргнал да ја преминува улицата, стигнал до пола пешачки и се вратил назад, како некој да му рекол на телефон да се врати (ова се зборовите на Гоце, не моја претпоставка). Подоцна од истото место го собира кола и истата на првата раскрсница врти десно, значи кон истиот правец од каде што дошол типов. Вака барам јас сфатив, а ако точно сум сфатил, стварно е сомнително и не изгледа баш како некој да чека за да го соберат за на работа.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.851
Поени од реакции
12.072
Ако на ова се надоврзе, дека полицијата реагирала малтене за помалце од саат време од киднапирањето, пак ми иде во глава дека нешто очекувале.

Информацијата дека пробале да ја киднапираат во петокот, но се откажале излезе многу одамна, па после се заборави како рекла казала, па сега пак излезе на виделина со исказите на осомничените. Постои можност да имале дојава дека Палчо планира да киднапира и дека го следеле Палчо, но биле фокусирани на неговото возило, а не го очекувале цитроенот. А типот со БМВ-то (шестиот и седмиот човек) да биле полицајци кои требало суптилно да внимаваат, иначе типов е познат на полицијата чим Гоце го има. Ако е така, ќе испадне дека пред очи им ја киднапирале Вања, па затоа сега се пењават и покушаваат да ја скријат својата неспособност. Е сега постои можност и родителите да знаеле за ова, па затоа толку панично изреагирала Зорица 20 минути одкако Вања излегла.

Која е причината.... јас мислам дека едно е кретениве што знаат да им се замачка суетата, а друго е што е вистинската причина. Како што кажав погоре, можно да е вистинската причина дестабилизација на државава.

Значи прашањата за Палчо и кучето кои полицијата му ги упатила на Гоце на 29 Ноември, ми ја мати цела вода за случајов.
Нема шанси родителиве да знаеле и да ја пуштат сама

KajzerS

Учителот од Кукуш
Член од
18 февруари 2015
Мислења
107
Поени од реакции
174
Биле пронајдени траги и влакна од куче кај Александар дома, зошто го нема тој доказ изнесено може не се работи за битен доказ или не се влакната од кучето на Палчо.
Од каде ова инфо?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.830
Поени од реакции
20.555
Не е чудно тоа што чекал пред зграда, туку чудно било неговото движење. Ко што разбрав, дошол некаде од страната од кај Влада, застанал на улицата и 10 минути чекал таму. За целото тоа време 8 минути гледал кон зградата на Вања додека зборел на телефон. Едно време наеднаш тргнал да ја преминува улицата, стигнал до пола пешачки и се вратил назад, како некој да му рекол на телефон да се врати (ова се зборовите на Гоце, не моја претпоставка). Подоцна од истото место го собира кола и истата на првата раскрсница врти десно, значи кон истиот правец од каде што дошол типов. Вака барам јас сфатив, а ако точно сум сфатил, стварно е сомнително и не изгледа баш како некој да чека за да го соберат за на работа.
Ми се има десено неколку пати да чекам се чекам со некој и да не можиме да се разбереме, тргни, застани.
Чудно е ама ваљда ја имаат проверено колата на камери и имаат утврдено дека не е поврзано лицето.
Мене ме чуди зошто не се спомнува повеќе лицето кое ги уништиле доказите ?
Манев кога веќе испеа све ќе кажи и за овој ако го притиснат.

Исто така каква врска има кучето во овој случај ? Не сум во тек во последно

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.459
Поени од реакции
7.267
Гоце кажа дека таткото самоиницијативно возел до Водно и се дерел таму, не дека некој го шетал.

Не знам како ги слушате емисииве, како со филтер.
Едно слушате, после со друго си поврзете, иако немаат тотално врска.
Тоа е сабајлето кога исчезнала. Друга е дешавката кога навечер го ностат таткото на средно Водно накај 1, некој од инспекторите, демек таму се криела Вања, запалила оган.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.582
Поени од реакции
38.881
да не можиме да се разбереме, тргни, застани.
Едно е да не можеш да се разбереш (тргни-застани), а друго да тргнеш во спротивна насока, па да се вратиш назад и тој што ќе те земе да те врати онаму од кај што си дошол. Или попластично - типов доаѓа од точка А, стои во точка Б и гледа кон точка Ц (зградата на Вања). Тргнува накај точка Д која е поблиску до точка Ц, ама му се јавуваат да се врати назад, се враќа во точка Б од каде го собираат со кола и го враќаат назад кон точка А, но по заобиколен пат, од подалеку, иако ако имал намера да се врати кон точка А, многу побрзо би стигнал до неа пешки од точка Б.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.810
Поени од реакции
2.933
Луѓе знајте шо значи главен на граница ,тука имате најглавнио шверц роба оружје цигари дрога мигранти.мислам дека и палчо и бранко се имат скарано за некој шверц со цигари
исфрлен беше од папата кога се заканвел ако него ставит министер за внарешни работи ке објавуват свашта за него и сдсм......овај гарант имам уште многу убиства извршено, рудникот кај шо лажеа дека злато бараат требит детаљно да се проверит......

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.459
Поени од реакции
7.267
Ако на ова се надоврзе, дека полицијата реагирала малтене за помалце од саат време од киднапирањето, пак ми иде во глава дека нешто очекувале.

Информацијата дека пробале да ја киднапираат во петокот, но се откажале излезе многу одамна, па после се заборави како рекла казала, па сега пак излезе на виделина со исказите на осомничените. Постои можност да имале дојава дека Палчо планира да киднапира и дека го следеле Палчо, но биле фокусирани на неговото возило, а не го очекувале цитроенот. А типот со БМВ-то (шестиот и седмиот човек) да биле полицајци кои требало суптилно да внимаваат, иначе типов е познат на полицијата чим Гоце го има. Ако е така, ќе испадне дека пред очи им ја киднапирале Вања, па затоа сега се пењават и покушаваат да ја скријат својата неспособност. Е сега постои можност и родителите да знаеле за ова, па затоа толку панично изреагирала Зорица 20 минути одкако Вања излегла.

Која е причината.... јас мислам дека едно е кретениве што знаат да им се замачка суетата, а друго е што е вистинската причина. Како што кажав погоре, можно да е вистинската причина дестабилизација на државава.

Значи прашањата за Палчо и кучето кои полицијата му ги упатила на Гоце на 29 Ноември, ми ја мати цела вода за случајов.
Кога се работи за деца и нивно пријавување за исчезнување, полицијата реагира одма, не ги чека тие 48 часа или 24 коллу и да беа. Штом се пријави дете, одма се рагира. Ако се сеќаваш, истото беше и со тоа девојчето од Чаир, со двете девојчиња што се изгубија кај Џамбо, дојдени на екскурзија и доста други случаи. Таква им е практиката веќе неколку години наназад, да за дете иако законот вика едно, они превентивно реагираат одма.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.900
Поени од реакции
4.706
Ми се има десено неколку пати да чекам се чекам со некој и да не можиме да се разбереме, тргни, застани.
Чудно е ама ваљда ја имаат проверено колата на камери и имаат утврдено дека не е поврзано лицето.
Мене ме чуди зошто не се спомнува повеќе лицето кое ги уништиле доказите ?
Манев кога веќе испеа све ќе кажи и за овој ако го притиснат.
Манев може да со сомнева кое е тоа друго лице, ама веројатно не е тој толку глуп директно да се договара со сите нив може само со Палчо да бил во договор што и како да се прави. Плус треба и докази, дури и некој да го посочи ако немаат конкретен доказ..

Инаку Гоце со Ефтов спомнаа дека тој Кумановецот поранешен полицаец работел во безбеден град нешто, ништо чудно да им помогнал тој да знае мртви агли дека камерите не го фаќаат баш влезот на зградата за слободно да паркираат таму

Член од
5 март 2018
Мислења
17.830
Поени од реакции
20.555
Манев може да со сомнева кое е тоа друго лице, ама веројатно не е тој толку глуп директно да го контактира со сите нив може само со Палчо да бил во договор што и како да се прави. Плус треба и докази, дури и некој да го посочи ако немаат конкретен доказ..

Инаку Гоце со Ефтов спомнаа дека тој Кумановецот поранешен полицаец работел во безбеден град нешто, ништо чудно да знае мртви агли
Мислев дека Манев со сигурност го знае оти рече дека не го посочил оти бил фамилијарен човек

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.900
Поени од реакции
4.706
Мислев дека Манев со сигурност го знае оти рече дека не го посочил оти бил фамилијарен човек

За овој се сомневаат дека може да е вклучен во остранување на доказите, беше веќе и на суд проба да му даде алиби на Палчо

Член од
5 март 2018
Мислења
17.830
Поени од реакции
20.555

За овој се сомневаат дека може да е вклучен во остранување на доказите, беше веќе и на суд како сведок

Зошто би се нафатил некој да му ги чисти гнасните работи на Палчо ?
Овој ми делува на прибран човек вака кога му ја читам автобиографијата, плус фамилијарен.
Освен ако не знаел за што станува збор.

А можно е пак и да е вмешан, тоа што е бивши вработен во МВР не ме бендисува. Да не му се на Палчо од него информациите, сигурно овој со тој стаж има пријатели сеуште внатре.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.900
Поени од реакции
4.706
Зошто би се нафатил некој да му ги чисти гнасните работи на Палчо ?
Овој ми делува на прибран човек вака кога му ја читам автобиографијата, плус фамилијарен.
Освен ако не знаел за што станува збор.

А можно е пак и да е вмешан, тоа што е бивши вработен во МВР не ме бендисува. Да не му се на Палчо од него информациите, сигурно овој со тој стаж има пријатели сеуште внатре.
Сите од секташиве десна се фамилијарни луѓе па видовме какви грозотии направиле
Чим е дел од таа партија, држи функција, проба да му даде алиби на Палчо јасно е колку е саатот. Инаку имајте предвид и дека Палчо се фали дека има во посед разговори од прислушкувањето, ништо чудно да уценува и држи во рака сегашни полицајци/обвинители

Член од
13 април 2021
Мислења
3.688
Поени од реакции
12.037
Го распрашувале Гоце на 29 ти ноември за Палчо, и Палчо бега на 30-ти ноември.

Кој му кажал на Палчо дека е осомничен?

Kajgana Shop

На врв Bottom