Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Знам дека не е многу здраво, ама прашував КОЛКУ всушност е штетно? Сигурно не е како благо или газирани сокови. Како и да е, за моите доручоци и вечери и така не користам зејтин, единствено користам во ручеците како грав, грашок, стек или евентуално тестенини за било кој дел од денот. Според мене има безброј работи на кои треба да се внимава. Ако све друго ни е средено, и е дојдено до некои 20мл зејтин, супер е.
Епа ете,имало и такви.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Епа ете,имало и такви.
Не мислев иронично, него стварно супер ако е средено све освен 20мл зејтин :D Да сакав иронично, ќе ги спомнев 20те калории од зејтин што ги збореше претходната страна :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Не мислев иронично, него стварно супер ако е средено све освен 20мл зејтин :D Да сакав иронично, ќе ги спомнев 20те калории од зејтин што ги збореше претходната страна :)
Океј,океј :)

почнав сам да правам тоа што јадам,и едноставно се иритирам сам кога ставам зејтин...нејќам зејтин :icon_lol:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Океј,океј :)

почнав сам да правам тоа што јадам,и едноставно се иритирам сам кога ставам зејтин...нејќам зејтин :icon_lol:
Убаво за тебе ако го успееш да го истребиш од исхраната. А имаш идеја што да правиш со стекот? :)

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
ама и компир/ориз/грашок/грав/пченка/зеленчук мешавина/тестенини ? исто без ништо се варат ?

значи сакаш да кажеш дека можеш да печеш без зејтин ? а помфрит сигурно неможе без зејтин...пржен мислам :D
Барај некој од оние кои одат надвор од земјава и работат во McDonalds, znam deka pomfritot vo McDonalds и тоа не го пржеле туку го печеле ми има кажувано другар кој работеше таму некое време, само незнам како оди точно постапката...:)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Барај некој од оние кои одат надвор од земјава и работат во McDonalds, znam deka pomfritot vo McDonalds и тоа не го пржеле туку го печеле ми има кажувано другар кој работеше таму некое време, само незнам како оди точно постапката...:)
Тоа ако е печење на помфритот во МЦ,незнам...

од кај ова ? можда ти кажувал за тој пекарски компир што го имаат,ама за помфритот...тешко...

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Аииииииииии со му е во рибарнициве бе брааат лососот 290 денари....ОМГ...до пред 7 месеци беше во истат рибарница по 220...а пред година 200...
А и суплементиве нешто ќе поскапувале ко што гледам...:vozbud:
--- надополнето: 18 август 2012 во 21:39 ---
Тоа ако е печење на помфритот во МЦ,незнам...

од кај ова ? можда ти кажувал за тој пекарски компир што го имаат,ама за помфритот...тешко...
Не не другар мој со девојката работеа во германија во МЦ и тој ми кажуваше дека со печење се правел, само незнам како.
Друже иначе не се замарај толку со зејтинот верувај дека внесуваме многу поштетни работи од него, дури и водата што ја пиеме има еден куп штетни работи низ неа.
Јас пример имам уште вишок на килограми а бев со еден збор прасе имав на 1,75 висина 105 кг, од зимава наваму се мачам симнувам, качувам било како прво стигнав до 78 кг, сега вратив малку бидејќи се хранам многу нездраво имам многу работа (пиперки пржени со јајца, пиперки со ова со она и јадам пак леб, немам време сам да си готвам), чекам да се вратам на факс пак ск и да регулирам се, али во 1 недела еве пак скинав 2,5 кг се удрив на мал внес внесувам околу 1200 калории а трошам со физичка работа околу 2500 мин, сега сум околу 80кг....добро е што внимаваш до толку али верувај дека ако немаш некоја посебна цел, да се бавиш професионално со бодибилдинг не вреди...изгубено време и нерви се броење до толку на калории, и замарање со тоа што е штетно а што не.
Нервозите денес се поштетни од било која храна, нервози на факултет, на работа, дома, секој ден поскапува се а финансиите исти...то е многу поштетно и многу полошо влијае од зејтинот од јадењето врз здравјето....:)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Аииииииииии со му е во рибарнициве бе брааат лососот 290 денари....ОМГ...до пред 7 месеци беше во истат рибарница по 220...а пред година 200...
А и суплементиве нешто ќе поскапувале ко што гледам...:vozbud:
--- надополнето: 18 август 2012 во 21:39 ---изгубено време и нерви се броење до толку на калории, и замарање со тоа што е штетно а што не.
Мислам дека Educate dont discriminate воопшто не се ни нервира за броење калоирии и замарање што е штетно што не. Мислам дека повеќе со мерак се интересира да собере информации кои потоа ќе може да ги примени за подобри резултати. Задоволството дека нешто си направил сам и дека јадеш здраво е непроценливо :D

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Што е ricotta cheese ? cheese знам,сирење е,ама ricotta ? мислев урда е,ама не било урда...

Член од
23 април 2012
Мислења
17
Поени од реакции
2
Zdravo, sakam da prasam kaj da najdam meko tofu sirenje i dali e korisno? Fala vi odnapred

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Што ќе кажете за пројата? Направиле моите за доручек, ја гледам пред мене, па си викам да чујам мислење :) Комбинација со јогурт.

П

Паган-др

Гостин
^ до пржен компир стигна? :D

Него, шо ми беше муабетот. Се занимава некој со диета според крвна група? Баш преска барав нешто по интернет, треба да избегавам кокошкино месо ради масти што се таложеле во крвни садови, а да обрнам внимание на телешко и мисиркино. Која е логиката овде?

И тркнете до темата за рецепти, ќе пуштам едно видео стекот како да го праите. Ептен е вкусен.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
^ до пржен компир стигна? :D

Него, шо ми беше муабетот. Се занимава некој со диета според крвна група? Баш преска барав нешто по интернет, треба да избегавам кокошкино месо ради масти што се таложеле во крвни садови, а да обрнам внимание на телешко и мисиркино. Која е логиката овде?

И тркнете до темата за рецепти, ќе пуштам едно видео стекот како да го праите. Ептен е вкусен.
Немој диети по крвна група. Глупост се.

Kajgana Shop

На врв Bottom