Искрено или не за сопственото минато

• Креатор на темата Креатор на темата lazar31
  • Време на започнување Време на започнување
Mi gi zede zborovite od usta no sepak v oci mi zapna:

Se eprashuvam kolku pati do sega e mazhena/podmazhuvana :D
Нема што да се прашуваш ниту пак се кријам од тебе и @мкд владе бројката е парна одма до првиот број(y), инаку хартијата не е никаков доказ за љубов, имаме доста филмови романтични на таа тема, на запад па воопшто не се замараат со хартиите, си живеат вонбрачно и си уживаат. Целта на паметната жена не е да се омажи, туку да си го среди животот на тој начин да биде самостојна и да може да не зависи од никого, посебно во финансискиот дел. Затоа мој совет до помладите жени е.. Не се мажете, не раѓајте! Не си ставајте железни окови околу вратот и нозете. Средете си ја кариерата и уживајте!

Нема што да се прашуваш ниту пак се кријам од тебе и @мкд владе бројката е парна одма до првиот број(y), инаку хартијата не е никаков доказ за љубов, имаме доста филмови романтични на таа тема, на запад па воопшто не се замараат со хартиите, си живеат вонбрачно и си уживаат. Целта на паметната жена не е да се омажи, туку да си го среди животот на тој начин да биде самостојна и да може да не зависи од никого, посебно во финансискиот дел. Затоа мој совет до помладите жени е.. Не се мажете, не раѓајте! Не си ставајте железни окови околу вратот и нозете. Средете си ја кариерата и уживајте!
Pa toa i napisav, Ti imas pominato pokraj pametna zena prema toa sto ti smetas deka e pametna zena :toe: .

вечер те чекам..

Da ne beshe tazhno ce beshe smeshno!
Znachi za tebe merilo za pametna zhena se porakine od Pumana koja isto taka dodeka beshe napushtena si gi lecheshe frustraciite ovde na forumov.Sega otkako ima nov ebac pak ja snema od forumov.

Za da bidish pametna treba da znaesh od sekoe sranje da isplivash a ushte podobro da ostanis podaleku od sranjata.

Pa toa i napisav, Ti imas pominato pokraj pametna zena prema toa sto ti smetas deka e pametna zena :toe: .
Мојот факултет е во областа на општествените науки, не сум јас крива што живееме во таква држава каде предимство за вработување се дава на исламските малцинства, така? Најголемиот успех во Македонија е да ја напуштиш државата. Јас не сум најпаметна, си признавам, јас само реков каква порака оставам на помладите жени од мене, тие што учат од сопствено искуство плаќаат цел живот за научените лекции, најдобро е да се учи од туѓото искуство, прашај паталец, а не гаталец.
Автоматски споено мислење:

Da ne beshe tazhno ce beshe smeshno!
Znachi za tebe merilo za pametna zhena se porakine od Pumana koja isto taka dodeka beshe napushtena si gi lecheshe frustraciite ovde na forumov.Sega otkako ima nov ebac pak ja snema od forumov.

Za da bidish pametna treba da znaesh od sekoe sranje da isplivash a ushte podobro da ostanis podaleku od sranjata.
Не знам што пишувала Пумата, немам време детално да читам до толку, да се слагам со последниот дел, треба да испливаш е сега секој се снаоѓа колку му дал Бог средства да се снајде, секој плива со своите мускули, битно е да не потоне да не се удави, целта е да преживееме и да извлечеме најдоброто од ситуација.

Целта на паметната жена не е да се омажи, туку да си го среди животот на тој начин да биде самостојна и да може да не зависи од никого, посебно во финансискиот дел. Затоа мој совет до помладите жени е.. Не се мажете, не раѓајте! Не си ставајте железни окови околу вратот и нозете. Средете си ја кариерата и уживајте!
Самохраните мајки по статистика и нивните деца речиси сите живеат во графата на сиромаштија.

Жена која се решила на тој чекор "финансиска слобода" уште од старт е доказ дека: математиката слабо, слабо е.

Иначе не постои кариера во денешно време, посебно не во женската бранша која ќе ти донесе нешто повеќе од платени сметки.

Иначе не постои кариера во денешно време, посебно не во женската бранша која ќе ти донесе нешто повеќе од платени сметки.
Зошто така мислиш?

Затоа мој совет до помладите жени е.. Не се мажете, не раѓајте! Не си ставајте железни окови околу вратот и нозете. Средете си ја кариерата и уживајте!
Наместо да ги советуваш да си најдат дете на место, што ќе ги сака, почитува и ќе им го направи животот среќен ти ги советуваш да дојдат у ситуација еден ден на 45 или 50 год. да размислуваат како да си го одземат животот.

Зошто така мислиш?
Колку е официјалната плата на Дафкова Силјановска и колку месечни плати и требаат за да си купи еден стан во СкУпје? Ама поштено :icon_mrgr:

Зошто така мислиш?
Прав е ретко е затоа што жените не работат работни места кајшто има рмбање (особено физичко) и пари. Сега, без да се фајќаме на исклучоци (некоја програмерка, инжинер теренец итн.) мнозинството се или инфлуенсерски, модератори на социјална медиа, ЧР (тука највеќе), и поретко поддршка, особено техничка, смисол може прво ниво, ама ништо нагоре. Тие без факс и/или јазик, се продавачки, чистачки и ним слични нискоквалификувани и не тешки работни места.

Самохраните мајки по статистика и нивните деца речиси сите живеат во графата на сиромаштија.

Жена која се решила на тој чекор "финансиска слобода" уште од старт е доказ дека: математиката слабо, слабо е.

Па токму тоа и го реков, најлошо е да си смаохрана мајка, грижата за детето не ти дозволува да работиш, и да се посветиш ба кариерата, а ако не работиш си на раб на сиромаштија.
Каква е таа "женска бранша" просветли ме. Имаш интелектуалки жени во сите бранши, од програмерки до докторки, инженерки и архитектки.

Па токму тоа и го реков, најлошо е да си смаохрана мајка, грижата за детето не ти дозволува да работиш, и да се посветиш ба кариерата, а ако не работиш си на раб на сиромаштија.
Каква е таа "женска бранша" просветли ме. Имаш интелектуалки жени во сите бранши, од програмерки до докторки, инженерки и архитектки.
Која кариера? Ај сеа ти да просветлиш!

И колку може со тие "кариерски" плати да се дозволи?

Која кариера? Ај сеа ти да просветлиш!

И колку може со тие "кариерски" плати да се дозволи?
Сам рече дека самохраните мајки се на "раб" на сиромаштија, статистички во сите држави, едвај крпат крај со крај, а знаеш зошто?? Затоа што одгледување дете е 24/7 работа која никој не ја смета за работа, принудени се да работат некој безврска работи ниско платени за остатокот од времето да го посветат на децата, за разлика од оние жени кои не родиле и кој 100% имаат време да се посветат на своите кариери!
Знаејќи од напред дека шансите за успех на брачната авантура е 50%, значи тоа ни дава резултати од доста многу самохрани мајки кои сами се грижат за децата. Брачниот потфат е ризик кој најскапо го плаќаат жените. Државата помага на запад,барем финансиски на самохраните мајки,во Македонија ич!
Инаку јас не сум самохрана мајка, но имам контакт со такви мајки и знам кои борби ги водат, а исто така и јас некое време бев оставена сама да се борам како малтене самохрана мајка, иако не на хартија, па знам од искуство.

Наместо да ги советуваш да си најдат дете на место, што ќе ги сака, почитува и ќе им го направи животот среќен ти ги советуваш да дојдат у ситуација еден ден на 45 или 50 год. да размислуваат како да си го одземат животот.
Аман бе:facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom