Интервју за исселеничка виза

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Здраво дечки.
Ме интересира дали можеби некој од вас е запознаен со тоа како тече едно интервју за исселеничка виза за Австрија? Односно дали има листа на прашања, кои ги поставуваат на интервјуто како што тоа било случај на пр. во Американската амбасада.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ако планираш како песна да ги научиш одговорите си се заебал/а ..... ке имаш општи прашања од кои причини аплицираш , дали имаш роднини, дали си во врска ......

Не е некоја рутина по која одат, треба да си го знаеш англискиот и едно чудо процедури и апликации да исполниш

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
А зошто англискиот? Мене ме интересира баш делот со германскиот јазик. Значи какви се прашања поставуваат...

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Шо бараш во австралија со германски ? англискиот или македонскиот ( српски - во белград е амбасадата ) ти се потребни за во амбасада а англискиот во австралија

Конкретно за иселеничка виза ќе ти постават најмалце 10 општи прашања за тебе и зошто сакаш да бегаш во австралија , а добивање на истата е претешко

Чекај малу да те прашам на кој основ бараш иселеничка виза ? или така ти дувна одам ја туѓина ?

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Шо бараш во австралија со германски ? англискиот или македонскиот ( српски - во белград е амбасадата ) ти се потребни за во амбасада а англискиот во австралија

Конкретно за иселеничка виза ќе ти постават најмалце 10 општи прашања за тебе и зошто сакаш да бегаш во австралија , а добивање на истата е претешко

Чекај малу да те прашам на кој основ бараш иселеничка виза ? или така ти дувна одам ја туѓина ?
Членот праша за Австрија, не Австралија ;)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Австрија Гего Австрија.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Дечко, за АВСТРИЈА, НЕ Австралија :) И воопшто јас не планирам да бегам никаде, само ме интересира дали некој ги има прашањата што ти ги поставуваат кога ќе отидеш на интервју..значи некој други освен основните како име презиме, брачен статус и сл.

I

Iblis

Гостин
Австрија= земјата на раѓање на Фирерот :P
Австралија=Превртената (наопаку) земја:D

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Здраво дечки.
Ме интересира дали можеби некој од вас е запознаен со тоа како тече едно интервју за исселеничка виза за Австрија? Односно дали има листа на прашања, кои ги поставуваат на интервјуто како што тоа било случај на пр. во Американската амбасада.
Австрија е членка на ЕУ, и во принцип нејзиниот систем бара добра основа врз која ке се базира твојата апликација за иселеничка виза.
Искрен да ти сум... шансите се далеку помали во споредба со држави од типот на Канада, Австралија, Америка....
Битно е зошто бараш иселеничка виза?
Имаш барање за перманенти визи за работа, имаш азил, имаш дипломатски статус, имаш медицинска потреба, студирање... итн итн..
Се мора да се земе во предвид, бидејќи од тоа зависи на кој начин ќе се пристапи со анализа кон твојот случај.
НАЈБИТНО од се (во денешно време) за една ЕУ земја, е твојата работоспособност. Ги интересира како ти би се издржувал во една таква околина. Колку си образован... Колку си тимски работник...Дали го познаваш јазикот.... Брак со ЕУ граѓанин?...
Се со цел, да не претставуваш опасност (товар) за нивниот социјален буџет.
Мислам дека прашањата се поврзани најмногу со оваа тематика.

Kajgana Shop

На врв Bottom