Импресивно CV е најбитно за успех во кариерата

Член од
29 септември 2007
Мислења
245
Поени од реакции
17

Четврток, 22 Август 2013 11:18
Владата на Република Македонија на последната владина седница го именуваше Христијан Илиевски за заменик директор на агенција за странски инвестиции и промоција на извозот.

Богата е работната биографија на 33-годишниот Илиевски. Тој во минатото вршел значајни функции, а импресивно е неговото завршено образование и работно искуство.
Илиевски во 2006-та има завршено студии на скопскиот Филолошки факултет, за во 2010-тата да стане магистер по бизнис администрација со завршување на студии во германскиот универзитет Манхеим.
Илиевски е основач и управител на ЛУКСОР ТРАДЕ ДООЕЛ, фирма која се занимава со Увоз и трговија со брендирани производи од оптика. При неговото управување воспоставена стратешко-партнерство со водечките призводители за брендирани оптички производи (Luxottica, Safilo, De Rigo and Allison-Italy), удвоена реализација во период 2012-2013, отворен нов продажен салон, зголемување на продажниот тим, имплементирана нова стратегија за малопродажната дистрибуција на производите од Луксотика и ДеРиго како и воведување на нова ценовна стратегија во сегментот, реализиран пазарен удел од 40% во сегментот на сончеви очила во Скопје, буџетирање на маркетинг стратегија за градење на препознатливост и зголемување на базата на купувачи со повеке од 10% годишно.
KSB, Р.Германија. Анализа на Пазар и Компететивност
Проект-Магистерска Теза
-Идентификување на нов бизнис потенцијал во пазарот, глобална перспектива замајќи ја во обзир динамичната бизнис средина
-Ревидирање и анализа на компетитивната позиционираност на КСБ во Саудиска Арабиа и Кина, и како резултат, компетиторско кластерирање во сегментот
-Анализа и Евалуирање на компетитивноста на компанијата во суб-сегментите на тие два пазари, посебно во петро-хемискиот сегмент
-Анализа за процесот на одлуки кај големите клиенти во Саудиска Арабиа и Кина и дефинирање на критичните фактори за успех

ЛУКСОР ОПТИК ДОО, Скопје, Р.Македонија (Увоз и трговија со брендирани оптички производи)
Основач/Управител
 • Координација на малопродажбата со увозот и промоцијата на производите, контрола во финансиското работење на фирмата како и водење со човечките ресурси.
 • Воспоставено стратешко партнерство во увозот резултирајќи со 10-15% кратење на трошоци
 • Остварена мултипликација на бизнисот, во период од 5 години волумените дуплирани во приходи и во база на клиенти
 • Унапредување на односите со клиентите како главен фокус на фирмата за одделување од постоечката конкуренција во сегментот
 • КЛИА ДООЕЛ, Скопје, Р.акедонија. (трговија на мало со оптички производи)
Претприемач
 • Започнување на бизнисот сам и со лимитирани средства, работејќи без вработени
 • Позиционирање на фирмата на пазарот, планирање на главните дневни и стратешки активности и инвестиции
 • Почетни договори со локалните дистрибутери
Илиевски зборува англиски, руски, германски, српски, хрватски и бугарски јазик. За дополнителна наобразба има завршено значајни курсеви- Intercultural Management Professor Dr Jacques Pateau-2009, Presentation training with Nigel Campbell and Lawrence Good-2009, Change communication management with Torsten Gerharz-2009.
 

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
5.867
Поени од реакции
10.739
Bitch please

Aрдиан Џеладини


Датум на раѓање
15 февруари 1987

Адреса
С. Зајас, Кичево

Образование
Магистер по економија - во тек
Финансиска анализа, сметководство и ревизија
Државен Универзитет во ТетовоРаботно искуство

септември 2011 – јануари 2013
Шеф на кабинет на Заменик министер за финансии - Министерство за финансии, Скопје

2009 - 2011
Сектор за меѓународни финансиски односи и управување со јавен долг - Министерство за финансии, Скопје

декември 2008 – октомври 2009
Влада на Р.М – Секретаријат за спроведување на Охридскиот Рамковен Договор


Образование

2008/2009 – во тек
Магистер по економија
Финансиска анализа, сметководство и ревизија
Државен Универзитет во Тетово

2005 - 2008
Baccalaureus по Бизнис Економија
Државен Универзитет во Тетово


Обука

2009
Обука за подобра изработка и спроведување на законите
Влада на Република Македонија

Учествувано на многубројни меѓународни и домашни конференции, форуми, семинари и обуки.

Мајчин јазик: албански, а одлично зборува и македонски и англиски јазик.
 
F

FARANG

Гостин
Bitch please

Aрдиан Џеладини


Датум на раѓање
15 февруари 1987

Адреса
С. Зајас, Кичево

Образование
Магистер по економија - во тек
Финансиска анализа, сметководство и ревизија
Државен Универзитет во ТетовоРаботно искуство

септември 2011 – јануари 2013
Шеф на кабинет на Заменик министер за финансии - Министерство за финансии, Скопје

2009 - 2011
Сектор за меѓународни финансиски односи и управување со јавен долг - Министерство за финансии, Скопје

декември 2008 – октомври 2009
Влада на Р.М – Секретаријат за спроведување на Охридскиот Рамковен Договор


Образование

2008/2009 – во тек
Магистер по економија
Финансиска анализа, сметководство и ревизија
Државен Универзитет во Тетово

2005 - 2008
Baccalaureus по Бизнис Економија
Државен Универзитет во Тетово


Обука

2009
Обука за подобра изработка и спроведување на законите
Влада на Република Македонија

Учествувано на многубројни меѓународни и домашни конференции, форуми, семинари и обуки.

Мајчин јазик: албански, а одлично зборува и македонски и англиски јазик.Заборавил да стави дека збори и Англодонски....


Кај ги наоѓаат кадриве за тоа треба талент...
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.034
Поени од реакции
194.613
е алал да ти е Бранчез, овој го има најдоброто ЦВ во светов. Од бифе на факс во министерство, абе ова е аналогно на тоа тукушто завршен општ лекар да пратиш во операциона сала, само што овој ја сакати државата.
 

RazerOptic

Admirable
Член од
10 ноември 2012
Мислења
170
Поени од реакции
125
Се барат градежни работници за да работат во Болница како Доктори во операциони сали.


Потребни документи:

Уверение дека сте Албанец
Диплома од Основно Образование
Партиска книшка


Искуства со следните јазици:

Албански
Албански
Албански
Албански
Албански
Албански


Потребни знаење:

Мора да е релативно глупав.
Задолжително е да има висок коефициент на интелигенција под 60 проценти.


Познавања со компјутери:

Мора да има доста добри познавања со компјутери, пред се мора да знае како да го вклучи компјутерот, како да игра тетрис, како да го вклучува фесјбукот и да знае како да куца на тестатура за да може да се допишува на фејсбукот за време на работа со колегите од болницата.
 

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.258
Поени од реакции
3.967
Ова ако е импресивна биографија, ја куро одма си го сечам.
Искрено авторов на темава ме измами со насловот.
Прво си мислев некоја по општа тема е за како да направиш добро CV.
После го гледам дотичниов и си викам сигурно завршил во странство негде(читај Харвард или некој друг реномиран факултет)
Па работел во странство и сега се решил дома да се врати и да и помогне на државата.

Кога читам подоле и гледам завршил филолошки o_O

Дефинитивно ме имресионира CV-во :cuc:
 

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.580
Поени од реакции
27.101
во држави на здрави нозе- вакви бурлески не се случуваат
се именуваат луѓе со дооооолгогодишни искуства докажани на повеќе полиња, со богата и „тешка„ историја (позадина) - а не пилиштарци штотуку излезени од клупа кои се занимавале со трговија на оптички производи:pos: , и чекаш да ти го промовира извозот и да ти донесе странски инвестиции :eek:
не умри коњу за зелена трева - ќе е работава
 
R

Rigel Kent

Гостин
Што има лошо во биографијава на човекот ???

Илиевски во 2006-та има завршено студии на скопскиот Филолошки факултет, за во 2010-тата да стане магистер по бизнис администрација со завршување на студии во германскиот универзитет Манхеим.


Илиевски е основач и управител на ЛУКСОР ТРАДЕ ДООЕЛ, фирма која се занимава со Увоз и трговија со брендирани производи од оптика.

 • Започнување на бизнисот сам и со лимитирани средства, работејќи без вработени
 • Позиционирање на фирмата на пазарот, планирање на главните дневни и стратешки активности и инвестиции
 • Почетни договори со локалните дистрибутери.
Разбирам хејтање кога има оправданост , но овде не гледам причина за тоа.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom