Име на бенд

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.540
Хипотетичко прашање - доколку би живееле поинаков живот и би биле музичар како би го крстиле својот бенд? Кои ви се најјаките имиња на постоечки бендови?
Доколку жанрот е метал тогаш Хорде Зла би било сосема пригодно име (постои навијачка група со тоа име) или Врагови Пакла а од постоечкиве прејаки ми се Butthole Surfers и Schund.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.127
Поени од реакции
25.627
Имам размислувано на темава. Две имиња имам смислено ама бендот мора да е панк затоа што со тој жанр пасуваат називите. Првиот е Дебел Лебед затоа што е палиндром, а вториот Ескими во Сахара, затоа што... епа од самото име се подразбира причината.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.181
Поени од реакции
27.849
Ако некогаш би имал инди, џез некој таков геј - левичарски правец на бенд тогаш би се викал Нежни Раце Југославија или скратено НР Југославија. Ќе настапуваме по Менади, Дамари, пленуми, ќе просераваме за братства - единства, поише црнци и арапи, палење цркви...
Секако продукција ќе ни биде PMG Recordings .

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.127
Поени од реакции
25.627
Значи одиме:

овие Рафинерија ги имам и гледано во живо во една биртија кај Воен Базен.

Даклем, Џек Даниел го имам спомнато.

Кога бев на еден од оние моине роуд трипови низ рурална Македонија во случајов Поречието спиев во едно преноќевалиште во Долни Манастирец каде што истиот газда веднаш до ноќевалиштето имаше и кафана и ни рече да дојдете вечер ќе свират група Весели Гробишта. Нормало се забаваше, ама мене ми остана како многу јако име тоа. Mоже да се употреби и за панк бенд, ама може и за метал.

Одма ме асоцира на Кендлмас и легендарната Bewitched.

Ама сепак мислам дека хардкор врвот на бенд име што сум го сретнал било ова:

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.636
Поени од реакции
14.164
Најверојатно би биле двајца и името би било Два Коча или Два Прча.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.658
Поени од реакции
25.036
nukes for berlin :icon_mrgr: normalno, metal bend.

najlud bend so ludo ime? TISM - This Is Serious Mum

ovie ednostavno nemaat normalna pesna, prvata vi e za river phenix u koja predviduvaat deka majkal dzekson ke umre i bukvalno se zaebavat deka se na isto droga so river a vtorava za greg sto ne zastanal na stop znak :ROFLMAO:... za prvata im se naluti flea od red hot chilli peppers a za vtorata familijata na greg :toe:

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.540
House of pain и Wall od Voodoo се добри имиња.
Срби е јако, уште четници да беа тоа ќе беше забрането лол

Член од
23 август 2024
Мислења
105
Поени од реакции
180
Mouthwash,би биле рок бендче во рани 2000-ти од некое америчко преградие што сонува to make it,нормално со бланширани шишки до нос и еден на 1 ргнат тапанар :D

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Во некој паралелен универзум сум фронтмен на хеви/пауер метал бенд што се вика Sentinel. Сите носиме кожни пантолони и елеци и излегувам на сцена со меч во рака.

Kajgana Shop

На врв Bottom