ИТ фирми и пракси во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата StaticStupid
  • Време на започнување Време на започнување
Па не знам, затоа прашувам, немам досега видено некој во години тоа да го работи
Има, има. И тука има, иако помалку луѓе, а особено во странство има. Тука се помалку не затоа што е тешко да се работи после 50, туку затоа што секторот не бил атрактивен предходно. Никаков проблем не се годините. Може да се работи и на 16 и на 86, ако те држи паметот. Не е работата физичка.

Има, има. И тука има, иако помалку луѓе, а особено во странство има. Тука се помалку не затоа што е тешко да се работи после 50, туку затоа што секторот не бил атрактивен предходно. Никаков проблем не се годините. Може да се работи и на 16 и на 86, ако те држи паметот. Не е работата физичка.
И паметот ветрее после 50 години.

И паметот ветрее после 50 години.

Постојат еден куп инжењери (не софтверски) во Македонија кои работат и во нивни 70 ти години, не гледам зошто би било толку различно за девелопери? Доста девелопери прават и заштедуваат голема количина пари до 45 - 50 години, па можат да си дозволат пензија порано. Јас лично не би можел да се замислам да прекинам да кодирам, освен ако не развијам деменција и не ги заебам очите тоталка, дури и да не ми е професионална обврска, ќе ми биде хоби.

Здраво, колку се движат почетните плати за џуниори без работно искуство?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom