Знае ли некој добра крема за воспаление на мускули, лигаменти зглобови...

Член од
26 октомври 2024
Мислења
7
Поени од реакции
1
Пробав неколку (5, 6) типови на креми и ниедна не е ни приближно добра...

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.195
Поени од реакции
9.710
Какво воспаление и предизвикано од што?

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.815
Поени од реакции
9.774
Еден колега користи некоја тигрова маст, му ја праќа брат му од Канада, за повеќе инфо ако треба ќе го прашам.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.637
Поени од реакции
88.305
Оваа ја користам, и прилично брзо поминува болката...скапичка е, негде 500+ денари, ама јас сум задоволен. Порано имаше и црвена варијанта, ама ја нема веќе по аптекиве, не ја држат.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.053
Оваа е многу добра,јас ја користам
Автоматски споено мислење:

Автоматски споено мислење:

Magnevital gel

Член од
26 октомври 2024
Мислења
7
Поени од реакции
1
Оваа ја користам, и прилично брзо поминува болката...скапичка е, негде 500+ денари, ама јас сум задоволен. Порано имаше и црвена варијанта, ама ја нема веќе по аптекиве, не ја држат.

Оваа воопшто не ми помага

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
Ниту една крема нема да ти помогне онолку колку што ќе ти помогне одмор, спиење, правилна исхрана, ставање мраз 2-3 пати во денот на местото по 15 минути, кревање на болното место над срце, нежни масажи...

Не можеш вака штуро со 0 информации за кои активности ги правиш и колку редовно, каде е лоциран проблемот, и само магично да бараш крема што ќе те „излечи“.

Иначе, јас имам добро искуство со Allga san, ама сигурно си ја пробал.
Но се зависи од типот на „повредата“ и работите што горе ги набројав.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.156
Поени од реакции
5.364
Пробав неколку (5, 6) типови на креми и ниедна не е ни приближно добра...
Како што посочија и другите членови погоре, прво и основно, треба „механички„ да го решиш проблемот со самата повреда (истегнување, изместување, венa, отечен нерв или лигамент...) па отпосле да користиш креми и гелови, кои се само помошни сретства за заздравување, и не се лекови....

Последно уредено:
Член од
23 септември 2015
Мислења
925
Поени од реакции
460
Кремата не пенетрира доволно длабоко и со тоа не може да ја подобри доволно циркулацијата.
А ако нема доволно циркулација во тој предел нема пренос на хранливи материи и други компоненти кои помагаат во процесот на излекување и затоа процесот оди споро особено за лигаменти.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.863
Поени од реакции
11.531
Biofreeze gel, Tiger Balm, masazha i odmor.

Kajgana Shop

На врв Bottom