Законот на Телема

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Liber Al vel Legis III:
17. Не плаши се воопшто; не плаши се ни од луѓе ни од Судбини, ни од богови, ниту од што било. Не плаши се од парите, ни од смеата на будалестиот народ, ниту од која било друга сила на небото или на земјата или под земјата. Ну е твое засолниште, како што Хадит е твојата светлина; а јас сум јакоста, силата, жестината на твоите раце.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Книги во Класа А, познати како „Свети книги на Телемата“.

На мојот блог може да ги најдете и останатите класи на книги (со линк до самата книга за оние кои сакаат да прочитаат и да навлезат подлабоко во мистериите на Телема), со опис која класа за што се однесува. [
линк]

Книги во Класа А, официјални инструкции на A.'.A.'. :

Читајте, медитирајте, експериментирајте, запишувајте ги резултатите и споредувајте.

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Која е најголемата мистерија на телемак?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Која е најголемата мистерија на телемак?
Светите Книги на Телема... :)

На мојот блог може да ги најдете и останатите класи на книги (со линк до самата книга за оние кои сакаат да прочитаат и да навлезат подлабоко во мистериите на Телема), со опис која класа за што се однесува. [
линк]

Читајте, медитирајте, експериментирајте, запишувајте ги резултатите и споредувајте.

S

SpaceTraveler

Гостин
- Некој на форумот ми кажа дека 15ч поручек не е часот на Ахатор додека поздравот на Сонцето се изведува напладне! На официјалната страна на О.Т.О Србија налетав на книга "Rodney Orpheus - ABRAHADABRA - Vodič Kroz Telemitsku Magiku Za Početnike" и во истата пишува дека поздравите на Сонцето не мора да бидат во точниот даден час, чисто се сомневам дека некој ќе се разбуди наутро да го изведе првиот поздрав на Сонцето и јас!

Кој е во право Rodney Orpheus или личноста што ми ја кажа (дез)информацијата? :confused:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
- Некој на форумот ми кажа дека 15ч поручек не е часот на Ахатор додека поздравот на Сонцето се изведува напладне! На официјалната страна на О.Т.О Србија налетав на книга "Rodney Orpheus - ABRAHADABRA - Vodič Kroz Telemitsku Magiku Za Početnike" и во истата пишува дека поздравите на Сонцето не мора да бидат во точниот даден час, чисто се сомневам дека некој ќе се разбуди наутро да го изведе првиот поздрав на Сонцето и јас!

Кој е во право Rodney Orpheus или личноста што ми ја кажа (дез)информацијата? :confused:
Liber Resh е ритуал што првично е наменет за А.'.А.'. Тоа може да се воочи на самиот почеток од ритуалот каде се вели:
2. Исто така напладне нека го поздрави Сонцето, свртувајќи го лицето кон Југ, давајќи знак на својот ранг.
Во ОТО нема ранг, има степени. Така да, авторот што го читаш, најверојатно се обраќа на оние што не се во А.'.А.'. Па затоа го релативизира точното време, т.е. изјавува дека немора да биде точно на пладне. Инаку, по правило, ритуалот треба да се изведува на пладне, прочитај го, и ќе видиш.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Добро е да научиш кога си детиште :)
Но добро прашање... ете тој што ти дава дезинформации да ти поправи знаењето...

Што значи напладне? :) Точно 12 часот? НЕ!

За да не ти биде дезинформација, а и да знаат и другите: Liber Resh се изведува кога Сонцето е во I, IV, VII и X куќа - тогаш се изведува Liber Resh (затоа нема стриктно час). Научете астрологија и ќе ви биде појасно.
Повеќе за Liber Resh има на овој линк.

П.С. @SpaceTraveler , пак се сомневај дека некој станува сабајле, но тие што стануваат знаат зошто стануваат и го поздравуваат Сонцето. :)

П.П.С. Полека полека сите пак на оваа тема ќе дојдат :D Само што немам поеќе нерви и време да се заморувам толку со луѓево... сега е полесно да дојдат на Миса отколку тука да плеткаат прсти. :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

линк]

Која е целта на целата таа потрошена енергија?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Која е целта на целата таа потрошена енергија?
Енергијата ниту се создава ниту исчезнува бре момче, само иде од едно во друго.
Знаеш што е ритуал нели? :)
Животот е ритуал.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Иста како и кај секој ритуал. Магиката е експанзија на се она што јогата го претвора во потенцијал.
Не те разбирам, обично крајната цел е секогаш едноставна работа....тоа што некој може не сака да ја разбере е другo.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не те разбирам, обично крајната цел е секогаш едноставна работа....тоа што некој може не сака да ја разбере е другo.
Како за кого. Има начини и начини, тоа што за еден е едноставно, за друг може да биде комплицирано.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Енергијата ниту се создава ниту исчезнува бре момче, само иде од едно во друго.
Знаеш што е ритуал нели? :)
Животот е ритуал.
Не е точно тоа со енергијата......или барем не е така како што ти најверојатно го кажа ова. -> https://en.wikipedia.org/wiki/Casimir_effect како и да е.
Сега околу енергијата...ти имаш некоја енергија која се акумулирала додека спиеш и треба утредента да ја потрошиш. Животот нуди многу убави начини да се направи тоа, како ти гарантираш дека нема да биде тоа вашето узалуд?

Имаше една изрека во Dune вика оди без ритам, а ти викаш животот е ритуал(сет од правила)......јебеш правила.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom