Итар Пејо
Слободен Радикал
Има некој да преведе???

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
nejasno bace pejo?Има некој да преведе???![]()
fala bratce!
nema da zgresis ama veruvaj ne e bas lesno no ispatlivo e ama ne kaj nas druze jas veke 7 god rabotam so toa tuka kaj nas arno ama nemam bg pasos a dokolku go imam nadvor od mk se isplati i toa dosta dobro no ne samo vo evropa amerika i kanada se bara i toa mnogu no za preku okena znam deka treba nekoj da potpisi pismena garancija ili firma da dostavi dokument deka tamu ti im trebas i ke rabots kaj niv.Истово ми го труби дедо ми, и тој бил заварувач т.е. одел на пракса односно курс. Бил меѓу најдобрите и го избрале за да оди во Германија во то време 700 марки месечна плата плус платено спиење и храна.
Арно ама тој не заминал поради X причини кој што нема потреба да ги коментирам овде, ама знам дека сеа цело време ме труби да одам за заварувач и ми изгледа доста примамливо што значи штом завршам со школијава оваа година, ќе се запишам на курс за заварувач.
Можеби ќе ја воскреснам темата но имам прашање.
Дали можеби некој знае каде се одржуваат курсеви за заварувачи?
ima i privatni ama najdobro e da si otidis vo institutot za zavaruvanje jug vo skopje e to.
Да не отварам нова тема, ако си специјализиран по нешто, незнам како некои луѓе се снаоѓаат, но да речеме информатика, еве нешто заварување и метали итн итн, аутсорсинг договараат со фирмата за да работиш од дома преку телефон и да даваш сапорт на тоа што муштериите сакаат нели .. ама само имам наслушнато дека некои се имаат скрасено со ваков тип на работа и зимаат плата врз база на платите во таа земја, од саат и далеку поголема. Има некој некакви информации во врска со истово ( прашувам зашто видов креглист ) ? ...