Ф
ФилипМакедон
Гостин
Појма немам,а и не ме интересираат некои тези од типот на Божо Димитров...генетски,шарите на носиите и културолошкиот поглед кажуваат дека се Балканци(не доселеници од пичка си мајчина ,од Татарија ,од Дон или од Волга),што доволно ми кажува да ги чувствувам како свои..Като немаш поим што са шопи, зашто зборуваш? Дали знаеш што е голем и мал шоплук?
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 16:11 ---
Јас да си пишам,да не испадне дека Кумановците се јужни Срби,како што форсираа една теза еден период ...Од кај ми го ископа постов од пред пола година . Небитно, во случајов не беше битен толку кумановецот кој им е дворски шут таму, туку „репресираниот„ заменик на заменик на претседник на нешто...Да ми е да знам што го репресира толку во државата (Тие малите човечиња што му шушкаат во глава не се рачунаат, тоа е „унутарњи непријатељ„).
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 16:20 ---
Многу рибариме покрај Пчиња уз ракија и не фаќа сонцето ,шала на страна,мислам дека тоа е така бидејќи луѓето таму претежно работат на сонце,цел ден се надвор...и јас водам потекло од Которците,знам дека ж`та боја ни е симбол,и дека си имаме колонија основана од време на Самуил во Црна ГораДедо ми е котор исто и да напоменам , сум ги заприметил по лице како изгледат од Колицко , Кучкарево , Орашац , Скачковце ( кој дедо ми потекнува од Кучкарево и го викаат котор , зошто незнам , само стари знаат ) сум заприметил имаат потемен тен , отколку белите во куманово градот .... Дедо ми е црн мислам потемен тен има , исто такој и дедо ми другиот од Пчиња има потемен тен ....