Ердоган: Немаме никакво разбирање за Горна, Долна, Северна Македонија, тоа е неправедно

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Като немаш поим што са шопи, зашто зборуваш? Дали знаеш што е голем и мал шоплук?
Појма немам,а и не ме интересираат некои тези од типот на Божо Димитров...генетски,шарите на носиите и културолошкиот поглед кажуваат дека се Балканци(не доселеници од пичка си мајчина ,од Татарија ,од Дон или од Волга),што доволно ми кажува да ги чувствувам како свои..
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 16:11 ---
Од кај ми го ископа постов од пред пола година :D. Небитно, во случајов не беше битен толку кумановецот кој им е дворски шут таму, туку „репресираниот„ заменик на заменик на претседник на нешто...Да ми е да знам што го репресира толку во државата (Тие малите човечиња што му шушкаат во глава не се рачунаат, тоа е „унутарњи непријатељ„:D).
Јас да си пишам,да не испадне дека Кумановците се јужни Срби,како што форсираа една теза еден период ...:D
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 16:20 ---
Дедо ми е котор :) исто и да напоменам , сум ги заприметил по лице како изгледат од Колицко , Кучкарево , Орашац , Скачковце ( кој дедо ми потекнува од Кучкарево и го викаат котор , зошто незнам , само стари знаат ) сум заприметил имаат потемен тен , отколку белите во куманово градот .... Дедо ми е црн мислам потемен тен има , исто такој и дедо ми другиот од Пчиња има потемен тен .... :)
Многу рибариме покрај Пчиња уз ракија и не фаќа сонцето :),шала на страна,мислам дека тоа е така бидејќи луѓето таму претежно работат на сонце,цел ден се надвор...и јас водам потекло од Которците,знам дека ж`та боја ни е симбол,и дека си имаме колонија основана од време на Самуил во Црна Гора :)

Kajgana Shop

На врв Bottom