Ердоган: Немаме никакво разбирање за Горна, Долна, Северна Македонија, тоа е неправедно

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Ваква храбра изјава не можеш да слушнеш дури ни од наши политичари а не па од "пријателските" народи Срби или Бугари... Значи секоја чест за Ердоган и Турција. :cuc:
Е како не можеш бе друже, еве една „храбра„ и тоа од официјален претставник, а кумановецон му е импресарио:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/500230-ПОСЛАНИЦА-СРБИМА-У-МАКЕДОНИЈИ/page2
Само лошо е преведено изгледа, они тоа со најдобри намери:

„Српска заједница у Македонији углавном је велика непознаница за остатак српског народа. Они малобројни који познају историју ових простора, знају да су управо Срби долине Вардара први осетили на својој кожи брисање националног идентитета и злочине сваке врсте, још од 19. века, а нарочито после Другог светског рата. Тим поводом, разговарамо са Бојаном Аврамовићем, замеником председника Форума младих Демократске партије Срба у Македонији.
Господине Аврамовићу, колико је тешко данас бити Србин у Македонији и са којим се све проблемима српска заједница суочава?

Моје мишљење је да је одувек тешко било бити Србин у БЈР Македонији,...„

Доста е волку да не лепам изриготини тука, кој има јак стомак нека си го исчита сам, линкот го има погоре

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
уууух како ме иритира ова Северна :mad::mad:(уствари секаква промена - додавки, придавки, скратеници ....)
незнам зш.......но толку многу ме асоцира на северна и јужна кореја
-http://en.wikipedia.org/wiki/Korean_War
или северен и јужен Кипар

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Koja иронија.. 5 века се тепавме со Турците, а денес најголеми пријатели :pos:
Да е жив Гоце да стане,џигерот ќе си го изеде:cautious:
и нив како и нас им требаат сојузници,не се граничиме,немаме територијални претензии,ги врзуваме со славно историско минато,Кемал Ататурк тука се школувал и започнал кариерата........одличен пример како може да се заборави мрачното минато и да се соработува денеска и во иднината,нешто за што нашите соседи не сакаат ни да чујат !

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Е како не можеш бе друже, еве една „храбра„ и тоа од официјален претставник, а кумановецон му е импресарио:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/500230-ПОСЛАНИЦА-СРБИМА-У-МАКЕДОНИЈИ/page2
Само лошо е преведено изгледа, они тоа со најдобри намери:

„Српска заједница у Македонији углавном је велика непознаница за остатак српског народа. Они малобројни који познају историју ових простора, знају да су управо Срби долине Вардара први осетили на својој кожи брисање националног идентитета и злочине сваке врсте, још од 19. века, а нарочито после Другог светског рата. Тим поводом, разговарамо са Бојаном Аврамовићем, замеником председника Форума младих Демократске партије Срба у Македонији.
Господине Аврамовићу, колико је тешко данас бити Србин у Македонији и са којим се све проблемима српска заједница суочава?

Моје мишљење је да је одувек тешко било бити Србин у БЈР Македонији,...„

Доста е волку да не лепам изриготини тука, кој има јак стомак нека си го исчита сам, линкот го има погоре
Некој изолиран селски случај од Куманово,не обрнувај внимание...кој е од Куманово знае дека тие што себеси се нарекуваат Срби,се колонизатори од Пирот(Шопи) и ден денес ги викаме Пироќанци,познати по скржавост,кој на број дали ги има и 15-20 000 ,другиве што се на иЌ се останато презиме од Кралевина Југославија(кога насилно им менувале презимиња па си го задржале тоа)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Некој изолиран селски случај од Куманово,не обрнувај внимание...кој е од Куманово знае дека тие што себеси се нарекуваат Срби,се колонизатори од Пирот(Шопи) и ден денес ги викаме Пироќанци,познати по скржавост,кој на број дали ги има и 15-20 000 ,другиве што се на иЌ се останато презиме од Кралевина Југославија(кога насилно им менувале презимиња па си го задржале тоа)
Извини, но старите кумановци(ако не са доселени) исто са шопи.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Еднаш бев на една трибина каде што гостин беше турскиот амбасадор и кажа нешто што не мораше: За Турција нема ФИРОМ, туку Република Македонија. Не може лавот да го ословуваш поинјаку, кога лавот е лав.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Сепак не ни се толку пријатели колку што само ги провоцираат Грцине .. али како и да е

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
уууух како ме иритира ова Северна :mad::mad:(уствари секаква промена - додавки, придавки, скратеници ....)
незнам зш.......но толку многу ме асоцира на северна и јужна кореја
-http://en.wikipedia.org/wiki/Korean_War
или северен и јужен Кипар
А 22 Години не те нервира БЈРМ, како сакат нека ја крстат ти ќе си ја викаш како сакаш. Во моментот сме БЈРМ и стварно многу повеќе од сите останати придавки ме нервиеа ептен одбивно ми е.

V

Vollstandig

Гостин
Не дека се тепале, туку повремено востание со мотика се кревало.Турците не биле само во македонија туку низ цел балкан. Балканот не бил обединет, па затоа и си седеле долго време.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Нема везе, ја се сечам една баба Кева се викаше (родена некаде на почетокот на 20 век)ја малав бев ама памтам она викаше турците добри беа чиче многу добро живееше со нив, турците биле мнозинство туека до земјотресот 1963 татко ми знае турски оти ко деца си играле (мене не ме научи пу јзк) ама после нагло почнале да идат за матичната земја и турците викат само нападнете нешо МКД одма ние доаѓаме него сеа друго, зашо да се викаме македонија коа два дела се више од еден а ова е само еден дел плус сите дојдоа у Скопје да живеат трето ако не те бива не се прави чалам што рекол Садам Хусеин ,,Ако не си моќен да и го свиткаш вратот, не ја изазивај змијата,,.

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Бугар,не збори кога појма немаш,старите Кумановци претежно се Которци(од Которлак,Светиниколски регион) и Велешани доселени по 1903,Шопи во помал дел...

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Бугар,не збори кога појма немаш,старите Кумановци претежно се Которци(од Которлак,Светиниколски регион) и Велешани доселени по 1903,Шопи во помал дел...
Дедо ми е котор :) исто и да напоменам , сум ги заприметил по лице како изгледат од Колицко , Кучкарево , Орашац , Скачковце ( кој дедо ми потекнува од Кучкарево и го викаат котор , зошто незнам , само стари знаат ) сум заприметил имаат потемен тен , отколку белите во куманово градот .... Дедо ми е црн мислам потемен тен има , исто такој и дедо ми другиот од Пчиња има потемен тен .... :)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Като немаш поим што са шопи, зашто зборуваш? Дали знаеш што е голем и мал шоплук?

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Од кај ми го ископа постов од пред пола година :D. Небитно, во случајов не беше битен толку кумановецот кој им е дворски шут таму, туку „репресираниот„ заменик на заменик на претседник на нешто...Да ми е да знам што го репресира толку во државата (Тие малите човечиња што му шушкаат во глава не се рачунаат, тоа е „унутарњи непријатељ„:D).
Ух добро е, веќе 2 страни за македонски идентитет а тебе те нема, си реков да не ти биднало нешто скраја да е.:(

Kajgana Shop

На врв Bottom