Друг поглед на бугарската поп музика

• Креатор на темата Креатор на темата Soreno
  • Време на започнување Време на започнување
Имаат и Бугарите добра поп-рок-електронска музика ама од медиумскава политика на Македонија (и Бугарија) не можеме да следиме добри канали како City TV, The Voice TV туку не трујат со Планета и Фен ТВ како да сакаат намерно да ни наметнат мислење дека во Бугарија нема ништо друго освен чалга и турбо фолк! Инаку тие погоре што се понашаат како отров да испиле чим ја виделе темава нека не се фолираат многу и нека им дадат шанса и ним кога веќе им дадовме шанса на Србите. Целава омраза меѓу нас Македонците и Бугарите е поради тоа што не се познаваме доволно, ниту тие гледаат македонски телевизии ниту ние гледаме бугарски телевизии (тука не ги вбројувам шабанериите). Истото е и со српскиве телевизии само што се опаметија некои па пуштија и културна програма - B92. Peace!

--- надополнето: 23 август 2012 во 03:16 ---

Planeta Rullz да сте ми живи и здрави - прекрасна и незаменлива продукција.....прекрасна работа и не ми треба бугарски поп или рок кога има Планета

Колку сака нека е добра, мене пак ќе ми звучи како дијалект од Македонскиот јазик и никогаш нема ниту да пробам да се навикнам на истата

Нема некоја разлика во поп музиката.......ни во РС, ни во МК, ни во БГ...сегде тешка сељачана

Kajgana Shop

Back
На врв