Доверба

На кого би му се довериле

• Тато

Гласови: 0 0,0%
  • Мама

Гласови: 6 54,5%
  • Псиологот/Психијатарот

Гласови: 2 18,2%
  • Другарот/ката

Гласови: 3 27,3%

• Вкупно гласачи
    11
Член од
18 септември 2011
Мислења
221
Поени од реакции
24
На кого би му се довериле и би му ги кажале сите тајни ?

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
На никој.
Никој не ги чува подобро тајните од оној кој не ги знае.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.614
На ноќта, таа е најдобар слушател и чувар на тајни.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Доверба имам во "постоењето", во Животот.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
....тајна е ако ја знае само еден...се друго е приказна

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Никому. Ако не знаеш сам да ги чуваш своите тајни, како очекуваш некој друг да го прави тоа.

Вергилиј

Развртник
Член од
12 јануари 2012
Мислења
65
Поени од реакции
40
Пред неколку години на мама и се доверував а сега на никој. Никој не е до толку совршен за да може да ги чува моите тајни, освен себеси :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.852
Поени од реакции
20.353
Да не се повторувам кажаа погоре тајна кажана на друг веќе не е тајна, а за доверба во другите тешко, денес нит во сопствените очи неможеш да си веруваш па не во некој друг.

С

Сатори

Гостин
На мама и верувам, а и на тато му верувам. На психолог не одам, штета. А на другарка ми, по 12 години ваљда стало ми је до ње, па повремено си зборам за ствари кои ми го окупираат времето. Како мало дете сум за тие работи, си верувам онака наивно дека родителите ми го мислат најдоброто, дека Викица ме сака таква каква што сум и дека ме штитат, а не дека сакаат да ме повредат. Разбирам сериозно дека сите луѓе би те зезнале ако имаат можност, дека ќе те згазат ако им пречиш, не дека и јас сум нешто поинаква со оние кои што не ги сакам, ама селективна сум.
Дури и љубезноста го губи шармот ако не е селективна, а не па довербата.

Член од
8 мај 2009
Мислења
284
Поени од реакции
102
Im veruvav na nekolkumina. Gi doveruvav moite tajni na mojot psihoterapevt i nekoi bliski prijateli. Semejstvoto mi e uzas, niv za nisto ne bi im kazala. I den denes zboruvam za sebe so psihoterapevtot, moite drugari... no nesto se skrshi vchera. Lichnosta na koja i veruvav tolku mnogu me skrshi na milion parchinja.. no ovie raboti nikogas ne napravile da prestanam da im veruvam na lugeto vo celost. Lugeto doagaat i si odat a jas sakam da uzivam vo nivnoto prisustvo - dur se tuka nekade.

Kajgana Shop

На врв Bottom