Добродојдовте во Албанија?! - Не, сепак во Северен Епир!

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Genti. напиша:
kako so ne smeete i vo drugite drzavi nadvor od Albanija , ste nasle pa digajte glava uste nekoj den .​
.​
ај појасни малку околу ова жити леб:)

i jas sakam da pojasni
ама појасни го она во црвеното, што уште некој ден, вол ќе се отели?:)

M

Muranyi

Гостин
"Albancite , svetski poznati kako simbol ne belata rasa,
kako star domacin na severozapadniot del na grckiot ostrov"
Pisuva istoricarot :Von Johann Georg Kohl
Godina :1868

--- надополнето: 8 декември 2012 во 22:12 ---
Albancite se od odlicna rasa , od najstarite i najcistite , potomci na ilirite i epirotite

Pisuva :

Lieutenant-colonel James Baker
London, New York [etc.] Cassell, Petter & Galpin, godina 1877

--- надополнето: 8 декември 2012 во 22:15 ---
Ke ne napraivte poleka Afrikanci :icon_lol:
kako ovoj so go hranat so kiselina doma http://forum.kajgana.com/threads/Добродојдовте-во-Албанија-Не-сепак-во-Северен-Епир.65039/page-21#post-5515403
postira Makedonec a cilja deka e Albanec .:icon_mrgr:
Наци?Која е поентата тука?Јас па мислев дека позади нас е '39.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Наци?Која е поентата тука?Јас па мислев дека позади нас е '39.
Poentata e tokmu tamu sto i ti se den od proslite komentatori , demek "ako e bel ili so plavi oci nekoj Albanec , on ne smee da bide Albanec" :) tuku nekoj od novokoponovanite nacii moze da se asmilliral,samo Albanec nee :)
Kako so gleas strucanjacite davno go rekle koje e koj , i to samo mal del e sto go gleas gore , gi ima na iljadu takvi primeroci kakvi sme i vo koja grupa spagame .Taka da nemajte mnogu gajle vie za nas (y)
Ne svakam najiskreno , PA VIE NELI SE KARAVTE DO PROSLATA STRANICTA , AMAN BRE , PA TI USTE ME PRASUES KOJA E POENTATA ?!
..gleajte malku u sebe pred da gi napagate drugite .!

Факт е дека сте хетероген народ,не навлегувам во детали зашто ќе звучам невкусно а не сакам.Дел(мал) од Албанците се издвојуваат по физиономијата и изгледот,е сега дали се однародени Власи или нешто друго навистина поима
Ne ne filozofiraj be decko , ne sme site od vcera majkata :)
Ne navreduvas , gotovo vo sekoj post go pisvuas , pa ne gleam deka ne nevraduvas "indirektno" , skoro vo sekoj tvoj komentar :sleep:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
:pos::pos: како што тргнала работава на темава, ќе испадне дека и ние сме шипки. хахаххаа, па кога е така не треба да се лутат кога ке кажеме така, пошто нели наши сме си :pos:

M

Muranyi

Гостин
Poentata e tokmu tamu sto i ti se den od proslite komentatori , demek "ako e bel ili so plavi oci nekoj Albanec , on ne smee da bide Albanec" :) tuku nekoj od novokoponovanite nacii moze da se asmilliral,samo Albanec nee :)
Kako so gleas strucanjacite davno go rekle koje e koj , i to samo mal del e sto go gleas gore , gi ima na iljadu takvi primeroci kakvi sme i vo koja grupa spagame .Taka da nemajte mnogu gajle vie za nas (y)
Ne svakam najiskreno , PA VIE NELI SE KARAVTE DO PROSLATA STRANICTA , AMAN BRE , PA TI USTE ME PRASUES KOJA E POENTATA ?!
..gleajte malku u sebe pred da gi napagate drugite .!

Ne ne filozofiraj be decko , ne sme site od vcera majkata :)
Ne navreduvas , gotovo vo sekoj post go pisvuas , pa ne gleam deka ne nevraduvas "indirektno" , skoro vo sekoj tvoj komentar :sleep:
Не бе,неам јас проблем со тоа дали Албанец имал плави очи или немал.Само ме интересира дали си свесен дека си под влијание на нацистичка идеологија?
Зошто ве навредувам?Види мајката,ти бре си изместен од лежиштето на објективноста.На форум се закануваш у стил ќе видите вие за некој ден,а јас сум ве навредувал вас?Повикуваш на војна и етничко чистење дете,прочитај се што пишуваш.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Не бе,неам јас проблем со тоа дали Албанец имал плави очи или немал.Само ме интересира дали си свесен дека си под влијание на нацистичка идеологија?
Зошто ве навредувам?Види мајката,ти бре си изместен од лежиштето на објективноста.На форум се закануваш у стил ќе видите вие за некој ден,а јас сум ве навредувал вас?Повикуваш на војна и етничко чистење дете,прочитај се што пишуваш.
Po tebe sekoj e nacioanalista , i toj so go brani svojata nacija kako so e toa normalno kaj sekoj drug narod vo svetov , i togas koga ne ve navreduva nikoj :)
Najdobar primer si ti , a drugite kako pisuvaat i postiraat razni sliki da ne zborime , ili pak , najdimi eden forum pa i albanski kade se dozovuluvaat takvi provokativni sliki za eden narod ? Gi mas i od proslite stranci i vo drugite temi ?
A jas ke ti naredam 1001 samo od ovoj forum , i sto ocekuvas od mene posle ova ?
--- надополнето: 9 декември 2012 во 17:06 ---
--- надополнето: 9 декември 2012 во 17:11 ---
Po tebe sekoj e nacioanalista , i toj so go brani svojata nacija kako so e toa normalno kaj sekoj narod vo svetov , i togas koga ne ve navreduva nikoj :)
Najdobar primer si ti , a drugite kako pisuvaat i postiraat razni sliki da ne zborime , ili pak , najdimi eden forum pa i albanski kade se dozovuluvaat takvi provokativni sliki za eden narod ? Gi mas i od proslite stranici i vo drugite temi ?
A jas ke ti naredam 1001 samo od ovoj forum , i sto ocekuvas od mene posle ova ?

Imas ti golem problem deka e/so Albanec , gi naucivme , ve citame , itn ..
Rekov preeska , ne sme od vcera site !
Eve del : http://forum.kajgana.com/threads/Потеклото-на-Албанците.3352/page-41
http://forum.kajgana.com/threads/Потеклото-на-Албанците.3352/page-42

M

Muranyi

Гостин
Po tebe sekoj e nacioanalista , i toj so go brani svojata nacija kako so e toa normalno kaj sekoj narod vo svetov , i togas koga ne ve navreduva nikoj :)
Najdobar primer si ti , a drugite kako pisuvaat i postiraat razni sliki da ne zborime , ili pak , najdimi eden forum pa i albanski kade se dozovuluvaat takvi provokativni sliki za eden narod ? Gi mas i od proslite stranci i vo drugite temi ?

Imas ti golem problem deka e/so Albanec , gi naucivme , ve citame , itn ..
Rekov preeska , ne sme od vcera site !
--- надополнето: 9 декември 2012 во 17:11 ---

Eve del : http://forum.kajgana.com/threads/Потеклото-на-Албанците.3352/page-41
http://forum.kajgana.com/threads/Потеклото-на-Албанците.3352/page-42
Добро Генти бркај си работа и пази да не ја испрскаш сликата на Адолф.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
што браните и од што, а богами и со што?
што=нација, вера, јазик, историја, .......?ви забрануваше порано некој нешто од ова?
од што (кој)= македонци кои ви помогнаа кога ви требаше, кога ве колеа и прогонуваа од косово? ве тера некој да мењате вера? или идентитет?
со што= калши, тепање и убивање деца и стари луѓе?
никој не рече дека сте од вчера,но цело време гледате во тоа вчера. никако во утре, за жал. или ако грешам, како го гледате тоа утре? оној твој коментар 'па дигајте глава уште некој ден' не ми дава убава слика, а и сеуште не објасни зошто го кажа тоа

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
што браните и од што, а богами и со што?
што=нација, вера, јазик, историја, .......?ви забрануваше порано некој нешто од ова?
од што (кој)= македонци кои ви помогнаа кога ви требаше, кога ве колеа и прогонуваа од косово? ве тера некој да мењате вера? или идентитет?
со што= калши, тепање и убивање деца и стари луѓе?
никој не рече дека сте од вчера,но цело време гледате во тоа вчера. никако во утре, за жал. или ако грешам, како го гледате тоа утре? оној твој коментар 'па дигајте глава уште некој ден' не ми дава убава слика, а и сеуште не објасни зошто го кажа тоа
i jas eve uste cekam da se pojasni covekot sto sakase da kaze so ova

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
"Digajte glava uste nekoj den " bese za toj narod( nadvor od Makedonija)sto povikuvaa "zlatna zora" redovno vo toj region , simnuvanje sve sto e albansko vo toj region , cija brojka na taa nacija ne iznesuva poveke od 0,7% vo taa drzava .
Znam deka znaete deka komentarov mi bese namenet za niv tamu i plus toa napisav deka nemaat da se toleriraat vaka , bar taka rece Berisa .
Znaci nema vrska so vistina na vaseto prasanje
Tolku ..

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
јас мислам дека се извади. му давам преодна оцена, 2-ка, а и за полугодие ќе му заклучам 2-ка
браво, седи :rolleyes:

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
"Digajte glava uste nekoj den " bese za toj narod( nadvor od Makedonija)sto povikuva "zlatna zora" redovno vo toj region , simnuvanje sve sto e albansko vo toj region , cija brojka na taa nacija ne iznesuva poveke od 0,7% vo taa drzava .
Znam deka znaete deka komentarov mi bese namenet za niv tamu i plus toa napisav deka nemaat da se toleriraat vaka , bar taka rece Berisa .
Znaci nema vrska so vistina na vaseto prasanje
Tolku ..
"Digajte glava uste nekoj den " se ondesuva na nas (1lice)
a ''Neka digaat glava uste nekoj den'' se odnesuva na drugite vo slucajov na gejcite (2)
ubavo nie te razbravme samo sega sakas malku da poublazis ama ok

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Neam namera da se opravduvam , zatoa koga mislam nesto da recam i ke go pisuvam bez nikakov strav vo toa bidete sigurni , no pred toa prelistajte dali bev so Vlav ( clenot ADVISOR) vo repilika pred da sirite nevistini ..
--- надополнето: 9 декември 2012 во 18:14 ---
Eve go komentarot :

http://forum.kajgana.com/threads/Добродојдовте-во-Албанија-Не-сепак-во-Северен-Епир.65039/page-19#post-5514855
целиот пасус ти е измешан, од родови и времиња, до теми. пошто ти е во второ лице множина, тоа тогаш може да биде сватено само дека се однесува на нас. јбга нас не учеа да читаме ко што пишува.

Kajgana Shop

На врв Bottom