Bi mozel li sledniot pat koga ke imas prilika da go prasas poveke za apliciranjeto?Полани од Штип зема еден лик шо го знам....и не е уопште лошо....(зелена карта,кука,работа) обезбеден си со се уште од првио саат не се е врнал од како ојде не ни планира...Инаку за инфо за како шо немам само сакаше да споделам дека е вери најс(шо веке го знаете).Ако не тркни до амбасадата ваљда знаат да те упатат.
Da za toa mislev?Сигурно мислиш на лотарија за зелена карта
Токму така, не за друго - проверена работа!Samo vo celava rabota malce luge znaat deka ako apliciras za ova lotarija za zelena karta mnogu malce ili skoro nikakvi sansi nemas vo idnina da dobies regularna visa za USA....pod regularna visa mislam turisticka,work and travel itn......koga ke ides na razgovor vo ambasada za da dobies turisticka visa ili druga nekoja ke vidat deka si apliciral za zelena karta preku lotarijava i ke mislat deka imas namera da ostanuvas vo USA i nema da ti dadat nikakva visa....
A znaci ima opredeleno od koga do koga moze da se aplicira?Najdobro ti e da si prochitash sam na oficijalnata strana.da ima milioni sajtovi no samo edna OFICIJALNA. http://www.dvlottery.state.gov/
besplatno e apliciranjeto. sekade kade shto pishuva deka se plaka e laga.
apliciranjeto za ovaa godina e zavrsheno taka da narednata mozesh da si aplicirash.
uslov e da imash nad 18 , zavrsheno sredno ILI 2 godini rabotno iskustvo vo odredena oblast.
Тотално си во право, тоа дека ти зависи другиот тип на виза е глупост. Имам другарка која доби зелена карта а во исто време доби и Work and Travel, така да сега си ужива на Флорида. Инаку аплицирањето е од почеток на Октомври па до почеток на Ноември, така нешто.како прво лотаријата за грин карта нема врска со амбасадата и амбасадата не се занимава со тие податоци , второ таа лотарија не е измислена како рестриктивно средство туку како афирмативно !!! првата идеја за лотарија е да се воведе начин да се легализираат дел од емигрантите веке одомакени во сад без решен статус , успат уште неколку десетици илјади однадвор добиваат можност да си ја пробаат среката во америка !!! проверено знам дека многу луге кои аплицирале за грин карта имаат добиено без проблем и друг вид на визи ( work and travel , туристичка и транзит ) , така да не го обесхрабрувај noname , нека си ја проба среќата !!!!
konecno, komentar koj stvarno gi pojasnuva rabotite na neinformiranite...mnogu lesno se shirat shpekulacii (od tipot : ama nema da mozesh...). Inace za apliciranje za green card = oficijalnata USA lotarija barajte na DV Lottery...како прво лотаријата за грин карта нема врска со амбасадата и амбасадата не се занимава со тие податоци , второ таа лотарија не е измислена како рестриктивно средство туку како афирмативно !!! првата идеја за лотарија е да се воведе начин да се легализираат дел од емигрантите веке одомакени во сад без решен статус , успат уште неколку десетици илјади однадвор добиваат можност да си ја пробаат среката во америка !!! проверено знам дека многу луге кои аплицирале за грин карта имаат добиено без проблем и друг вид на визи ( work and travel , туристичка и транзит ) , така да не го обесхрабрувај noname , нека си ја проба среќата !!!!