Del Boy
You plonker!
- Член од
- 28 септември 2012
- Мислења
- 12.356
- Поени од реакции
- 38.615
Супер. И извлекувањето беше некаде април-мај мислам.Mislam deka e nekade medju oktomvri i noemvri.
Супер. И извлекувањето беше некаде април-мај мислам.Mislam deka e nekade medju oktomvri i noemvri.
Da, taka nekako.Супер. И извлекувањето беше некаде април-мај мислам.
Има многу луѓе. Проблем е кога ќе те извлечат и ако ти дадат виза, нема никаква друга помош. Сам треба да се снаоѓаш, или ако имаш пријатели/роднини да ти помогнат. Фактички добиваш само легален статус да живееш и работиш во САД, ништо друго.Глупо прашање ама да ве прашам: Има ли некој од тука отидено во Америка да живее преку оваа лотарија?
Јасно ми е дека треба сам да се снаоѓаш ама кај се тие луѓе што отидоа? Никој од тие лично не дојде да сподели искуство у целост на форумот или јас лошо пребарувам?Има многу луѓе. Проблем е кога ќе те извлечат и ако ти дадат виза, нема никаква друга помош. Сам треба да се снаоѓаш, или ако имаш пријатели/роднини да ти помогнат. Фактички добиваш само легален статус да живееш и работиш во САД, ништо друго.
ocigledno ti ni temata ja nemas procitano kako treba... ima bar 10tima dusi sto otisle i sto seuste pisuvaat i ovde i na drugi temi. ovaa e konkretno za lotarijata a ako te interesira zivotot potoa otvori takva tema. ne e losa idea vsusnost.Јасно ми е дека треба сам да се снаоѓаш ама кај се тие луѓе што отидоа? Никој од тие лично не дојде да сподели искуство у целост на форумот или јас лошо пребарувам?
Може од вчера веќе.Кога се аплицира пак, знам обично почеток на есен некаде беа термините?
Може да те дисквалификуваат.Пишува дека сликата не треба да е постара од 6 месеци, јас ставив од пред година ипол. Има некој начин да приметат или?
Јбг ме мрзеше да се сликам.
Да, од братучед, кај кого бевме сместени додека најдеме свое место за живеење.Здраво, јас сум извлечен на лотаријата, но немам контакт со никој друг извлечен од Македонија.
Ако има некој овде, може да ме контактира за да споделиме информации и полесно да го минеме процесот.
Прашања до оние кои што добиле виза во последниве години:
- Дали имавте гарантно писмо од некој што е во Америка (affidavit support) или поминавте без ништо такво?
Еве јас сум една од нив, дојдов пред скоро 9 години.Јасно ми е дека треба сам да се снаоѓаш ама кај се тие луѓе што отидоа? Никој од тие лично не дојде да сподели искуство у целост на форумот или јас лошо пребарувам?
Значи не ми треба пасош за аплицирање?Оваа година во апликацијата го нема полето за пасош.
Лани и претходните неколку години го имаше и полето за податоци за пасош.
Тоа беше воведено од администрацијата на поранешниот претседател на САД, тие воведуваа построг режим општо за целокупната имиграциона политика.
Аплицирав по 7-8 пат со среќа нека е.
Значи не ми треба пасош за аплицирање?
Немам моментално.