Девојки на електро факултет - за или против?

Член од
1 март 2012
Мислења
53
Поени од реакции
10
Јас како девојка која сака да се запише на електротехнички факултет(смер електотехника и телекомуникации) сум загрижена дека можеби во иднината ќе имам потешкотии со пронаоѓање работа.Сите мислат дека ова е машка работа :facepalm: Што мислите вие? Има ли некој од тој факултет?Ако има го молам да ми ги напише сите смерови на кои може да се иде :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Јас како девојка која сака да се запише на електротехнички факултет(смер електотехника и телекомуникации) сум загрижена дека можеби во иднината ќе имам потешкотии со пронаоѓање работа.Сите мислат дека ова е машка работа :facepalm: Што мислите вие? Има ли некој од тој факултет?Ако има го молам да ми ги напише сите смерови на кои може да се иде :)
Кој ти ја пунел главата со глупости?

И не постои веќе тој смер, оди на страната на електро види си какви смерови имаш. Иако си требала тоа веќе досега да го направиш, али ај

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ех, сега и ти.
Пројде тоа време кога се мислело дека е тоа машка работа.
Не знам од каде ти е заклучоков, прв пат слушам дека така мислат “сите“. Познавам многу девојчиња кои се на Електро или кои завршиле, па немале проблем заради тоа што се женски. :

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Има луѓе што стварно ова го мислат :facepalm:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Аман те бре не живееме во Турско време....
Запишуј си се каде сакаш, ич да не се замараш со овакви глупости.

Член од
1 март 2012
Мислења
53
Поени од реакции
10
И ја тоа го викам ама што да праам коа некои луѓе од моја околина така викаат :unsure:

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
И возењето е машка работа па Даника Патрик е една од најдобрите - Паднаа и тие предрасуди.
И возењето автобус беше машка работа ама денеска се зголемува бројот на жени возачи во ЈСП
(ова како пример ми текна сеа во моментов)

Срамота е во 21век некој да креира предрасуди. Учи си тоа што сакаш и за што имаш желба. Не дели работи на машки и женски. Тоа што некој рекол ЕТФ е само за машки кој знае што предрасуди си има. Глава горе и терај си го животот.:)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
И ја тоа го викам ама што да праам коа некои луѓе од моја околина така викаат :unsure:
Баш ме интересира кај живееш.

Абе девојче, еве јас сум на електро веќе втора година на информатика и компјутерско инженерство скратено ИКИ (морам вака да ти кажувам затоа што бараш да се запишеш на смер што не постои веќе 10 години). Освен што студирам, чепкам и нешто приватно работа за една фирма што ми е во комшии, хонорарно. Ако ја прашаш баба ми, мисли дека се качувам по бандера и редам струја по населби. Далеку ќе стигнеш ако слушаш муабети од луѓе за се и сешто во животов.

Отвори ја страната на факултетот, види ги смеровите и види ги предметите. Што ти изгледа најинтересно, тоа. Само, знај дека факултетот не е заебанција, си бара редовно учење и максимална посветеност.

Член од
1 март 2012
Мислења
53
Поени од реакции
10
Баш ме интересира кај живееш.

Абе девојче, еве јас сум на електро веќе втора година на информатика и компјутерско инженерство скратено ИКИ (морам вака да ти кажувам затоа што бараш да се запишеш на смер што не постои веќе 10 години). Освен што студирам, чепкам и нешто приватно работа за една фирма што ми е во комшии, хонорарно. Ако ја прашаш баба ми, мисли дека се качувам по бандера и редам струја по населби. Далеку ќе стигнеш ако слушаш муабети од луѓе за се и сешто во животов.

Отвори ја страната на факултетот, види ги смеровите и види ги предметите. Што ти изгледа најинтересно, тоа. Само, знај дека факултетот не е заебанција, си бара редовно учење и максимална посветеност.

Знам дека е доста тежок и од Скопје сум иначе :)

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Иди си на ТК (телекомуникации), пола пола се машки - женски.

Kajgana Shop

На врв Bottom