- Член од
- 3 март 2010
- Мислења
- 68
- Поени од реакции
- 26
Здр на сите имам пари за вадење но слушам дека ќе треба да платам данок. А ја па неам намера да плаќам 11% данок. Да не знае некој дали ств треба да пријавам за данок кога вадам пари?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
1. Имаш тема за пејпал.
2. Пари од пејпал вадење во македонија е незаконски.
3. Ако ги извадиш многу веројатно ќе ти го блокираат акаунтот.
10% персонален данок, да. Истото важи и за било какви приходи остварени преку слични сервиси на pay pal.
1. Ја незнам каква мизерна политика водите на кајгана со тоа што правите за еден топик една тема. Форум е ова не е FAQ секција.
2. Во устав да не пишува?
3. Ќе ти го блокираат ако незнаш да го користиш. До сега имам 1000 долари трансакции на ПП и не ми го блокирале.
Значи изглеа Western Union ќе треба.
10% eЗдр на сите имам пари за вадење но слушам дека ќе треба да платам данок. А ја па неам намера да плаќам 11% данок. Да не знае некој дали ств треба да пријавам за данок кога вадам пари?
Немора да значи дека треба да плате данок10% персонален данок, да. Истото важи и за било какви приходи остварени преку слични сервиси на pay pal.
4. Дури и кога би било легално поисплатливо би ти било да одиш преку некој што вади пари, гледам има огласи на реклама 5 и на пазар3 отколку да плаќаш данок.
Има закон, тоа што ти не го знаеш е твој проблем!
Гледам дека си дете и имаш малку искуство али ќе научиш кога ќе те одерат и казнат (за пејпал зборам) и ќе останеш без тешко заработените парички.
Значи изглеа Western Union ќе треба.
2. Во устав да не пишува?
10% e
Немора да значи дека треба да плате данок
5. Кај нив не е сигурно, има долго време за чекање, и пак зимаат провизија. Збирно истат провизија искача како на WU и Payoneer. A за PayPal не се секирај![]()
Здр на сите имам пари за вадење но слушам дека ќе треба да платам данок. А ја па неам намера да плаќам 11% данок. Да не знае некој дали ств треба да пријавам за данок кога вадам пари?
Има сигурни луѓе, со кратко време на чекање и помала провизија од тој 10% данок што би требало да го платиш али сепак ти си знаеш, твој се парите, ја ич не се секирамсамо немој после да ни плачеш на форумов
--- надополнето: 24 јули 2013 во 03:50 ---
Инаку веројатно си малолетен (за да користиш пејпал мора да бидеш на 18 години инаку ќе ти го суспендираат) и користиш пејпал во држава во кој официјално го нема и не е дозволено да имаш акаунт (македонија) а прашуваш дали треба данок да и платиш на државатасериозно???????
![]()
Да сериозно. Акаунтот е регистриран од Велика Британија поврзано на моја сметка во Велика Британија но при вадење на пари треба да ги извадам прво на сметка во Велика Британија и да ги пратам во наша банка. При Wire Transfer кога стигаат пари во Македонија сакам да прашам дали има Данок, бидејќи до сега се сум вадел преку WU и ми е многу скапо провизија. Капиш
Ова ти веќе стварно си се заебал. Штом имаш во ВБ сметка и праќаш пари тука, ако не пријавиш ќе те начекаат како кец на десетка некогаш. Ќе те обвинат за затајување на данок плус може и за перење пари да ти лупнат ако имаш праќано големи суми.Да сериозно. Акаунтот е регистриран од Велика Британија поврзано на моја сметка во Велика Британија но при вадење на пари треба да ги извадам прво на сметка во Велика Британија и да ги пратам во наша банка. При Wire Transfer кога стигаат пари во Македонија сакам да прашам дали има Данок, бидејќи до сега се сум вадел преку WU и ми е многу скапо провизија. Капиш