Данок за вадење пари преку PayPal

Член од
3 март 2010
Мислења
68
Поени од реакции
26
Здр на сите имам пари за вадење но слушам дека ќе треба да платам данок. А ја па неам намера да плаќам 11% данок. Да не знае некој дали ств треба да пријавам за данок кога вадам пари?

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
1. Имаш тема за пејпал.
2. Пари од пејпал вадење во македонија е незаконски.
3. Ако ги извадиш многу веројатно ќе ти го блокираат акаунтот.

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
10% персонален данок, да. Истото важи и за било какви приходи остварени преку слични сервиси на pay pal.

Член од
3 март 2010
Мислења
68
Поени од реакции
26
1. Имаш тема за пејпал.
2. Пари од пејпал вадење во македонија е незаконски.
3. Ако ги извадиш многу веројатно ќе ти го блокираат акаунтот.
1. Ја незнам каква мизерна политика водите на кајгана со тоа што правите за еден топик една тема. Форум е ова не е FAQ секција.
2. Во устав да не пишува?
3. Ќе ти го блокираат ако незнаш да го користиш. До сега имам 1000 долари трансакции на ПП и не ми го блокирале.

10% персонален данок, да. Истото важи и за било какви приходи остварени преку слични сервиси на pay pal.
Значи изглеа Western Union ќе треба.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
1. Ја незнам каква мизерна политика водите на кајгана со тоа што правите за еден топик една тема. Форум е ова не е FAQ секција.
3. Ќе ти го блокираат ако незнаш да го користиш. До сега имам 1000 долари трансакции на ПП и не ми го блокирале.

4. Дури и кога би било легално поисплатливо би ти било да одиш преку некој што вади пари, гледам има огласи на реклама 5 и на пазар3 отколку да плаќаш данок.
Има закон, тоа што ти не го знаеш е твој проблем!
Гледам дека си дете и имаш малку искуство али ќе научиш кога ќе те одерат и казнат (за пејпал зборам) и ќе останеш без тешко заработените парички.

bogev4eboy

Хејтер
Член од
6 март 2011
Мислења
382
Поени од реакции
180
Здр на сите имам пари за вадење но слушам дека ќе треба да платам данок. А ја па неам намера да плаќам 11% данок. Да не знае некој дали ств треба да пријавам за данок кога вадам пари?
10% e
Немора да значи дека треба да плате данок

Член од
3 март 2010
Мислења
68
Поени од реакции
26
4. Дури и кога би било легално поисплатливо би ти било да одиш преку некој што вади пари, гледам има огласи на реклама 5 и на пазар3 отколку да плаќаш данок.
Има закон, тоа што ти не го знаеш е твој проблем!
Гледам дека си дете и имаш малку искуство али ќе научиш кога ќе те одерат и казнат (за пејпал зборам) и ќе останеш без тешко заработените парички.

5. Кај нив не е сигурно, има долго време за чекање, и пак зимаат провизија. Збирно истат провизија искача како на WU и Payoneer. A за PayPal не се секирај ;)

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217

Ќе си плаќаш данок и преку Western Union, исто е. Данокот го плаќаш врз основа на тоа зошто ти се исплатени парите, а не на кој начин ти се исплатени.
Друго нешто што треба да го земеш во предвид е дека Western Union има високи провизии => поисплатливо ти е нешто како Скрил (moneybookers).

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Каков престврт во правото, па тоа е чудо, ако ти чекаш во устав да ги пишува законите за кривични постапки, ќе дочекаш :) И не води инат кога имаш цела тема отворено и 10000 пати повторено дека paypal блокира акаунти :)

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
10% e
Немора да значи дека треба да плате данок
Доста луѓе не плаќаат, али како и да е според закон треба да се плати (освен ако исплатата не се води како подарок или слично, не ги знам точно регулативите). УЈП е институција, нема заебанции.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
5. Кај нив не е сигурно, има долго време за чекање, и пак зимаат провизија. Збирно истат провизија искача како на WU и Payoneer. A за PayPal не се секирај ;)
Има сигурни луѓе, со кратко време на чекање и помала провизија од тој 10% данок што би требало да го платиш али сепак ти си знаеш, твој се парите, ја ич не се секирам :) само немој после да ни плачеш на форумов ;)
--- надополнето: 24 јули 2013 во 03:50 ---
Инаку веројатно си малолетен (за да користиш пејпал мора да бидеш на 18 години инаку ќе ти го суспендираат) и користиш пејпал во држава во кој официјално го нема и не е дозволено да имаш акаунт (македонија) а прашуваш дали треба данок да и платиш на државата :facepalm: сериозно??????? o_O

Член од
3 март 2010
Мислења
68
Поени од реакции
26
Има сигурни луѓе, со кратко време на чекање и помала провизија од тој 10% данок што би требало да го платиш али сепак ти си знаеш, твој се парите, ја ич не се секирам :) само немој после да ни плачеш на форумов ;)
--- надополнето: 24 јули 2013 во 03:50 ---

Инаку веројатно си малолетен (за да користиш пејпал мора да бидеш на 18 години инаку ќе ти го суспендираат) и користиш пејпал во држава во кој официјално го нема и не е дозволено да имаш акаунт (македонија) а прашуваш дали треба данок да и платиш на државата :facepalm: сериозно??????? o_O

Да сериозно. Акаунтот е регистриран од Велика Британија поврзано на моја сметка во Велика Британија но при вадење на пари треба да ги извадам прво на сметка во Велика Британија и да ги пратам во наша банка. При Wire Transfer кога стигаат пари во Македонија сакам да прашам дали има Данок, бидејќи до сега се сум вадел преку WU и ми е многу скапо провизија. Капиш

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Да сериозно. Акаунтот е регистриран од Велика Британија поврзано на моја сметка во Велика Британија но при вадење на пари треба да ги извадам прво на сметка во Велика Британија и да ги пратам во наша банка. При Wire Transfer кога стигаат пари во Македонија сакам да прашам дали има Данок, бидејќи до сега се сум вадел преку WU и ми е многу скапо провизија. Капиш
Знаеш дека македонски државјани несмеат да поседуваат сметка во банка надвор од македонија (освен кога работат таму)?
Ќе те одерат банките при wire transfer, данокот нема да го има доколку сам не го пријавиш но сите ќе знаат колку, кога и од каде ти стигнале тие пари и може да те прашаат од кај ти се? Правиш четири нелегални активности! Прашање на време е кога ќе те фатат и ќе си имаш проблеми!

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Чудно, јас кога вадев пари од ПејПал акаунтот никој не ми зеде данок. Ниту во банка ниту никаде. Единствено ПејПал што си ги наплаќа нивните 2% мислам дека беа кога повлекуваш пари на дебитна картичка.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ова ти веќе стварно си се заебал. Штом имаш во ВБ сметка и праќаш пари тука, ако не пријавиш ќе те начекаат како кец на десетка некогаш. Ќе те обвинат за затајување на данок плус може и за перење пари да ти лупнат ако имаш праќано големи суми.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta

Kajgana Shop

На врв Bottom