Дали ќе го зачуваме нашето уставно име?

Dali ke go zacuvame naseto ustavno ime?

• da

Гласови: 94 66,7%
  • ne

Гласови: 47 33,3%

• Вкупно гласачи
    141

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Среќна е затоа што „НАТО или смрт“ губи на сила, зашто „сите“ се за во НАТО, „нема други“ барем декларативно. Има уште една работа, малку ќе парафразирам - и наједноставната бајка е поубава од суровата реалност, а поголем дел луѓето (човечката раса) сака да верува во бајки. Мака ти е, знам - совет - жешко срце, студен ум.
Океј, ама до каде со бајка-концептот? Има бајки со волци и ловџии, џуџиња и вештерки.

„People sometimes deserve better then the truth. People sometimes deserve to have their faith rewarded.“ - цитат од темниот витез Бетмен. Филм. Камери. Платно. Публика. Милиони....оскар. И мртов актер. Толку од бајката.

А декларативно барем, ги има и таквите кои гувеат по сестра Русија. Гувеат, зошто сестра Русија во нејзината бајка си тера друга „потопла“ приказна.

И да не испадне дека го парафразирам Чомоски (или дека ми е ГУРУ :vozbud::vozbud::vozbud: во очите на кскцксхсх), ама одамна сум на ставот дека треба да се справи владата со (за мене сеуште) пропагандите дека без нато нема леб. Ако не е пропаганда, тогаш пеки - кажете „јебани сме, сакате милум или силум“ па да знам дали да одам во герила или во „европејци“.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
bitno vie INTELIGENTNITE se razbirate,pa i mnozinstvo ste ?????

doduse vestacko mnozinstvo,ama funkcionira !!!!!!!
Дај боже да функционира, оти таквото сваќање на овој проблем како тебе е толку наивно колку што е и чуството на твојата припадност кон својот народ. Затоа и сме до ова дереџе оти и други такви ги фатија на истата финта.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
а бе оди напи се дијазепам не отече бе со плачкиве твои за избориве аман...))))
свести се Љубе не стана председател и точка.

и мора ли на секоја тема па и на ваква да пиштеш за избориве.....
pa i ti sto tolku si se fatil mene da mi repliciras,ne gledas deka ne razbiras sto pisuvam.
da ne mislis deka ti ne ne otekuvas,samo zatoa sto si od drugata strana na scenata(POLITICKA)
pa zar i na forumov e zabraneta demokratijata,ne sum cula deka vakov zakon donel grujo ?
JAS PISUVAM,TI PISUVAS ,TOA E DEMOKRATSKI.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
И нејќу да размислувам за референдум....самиот збор ми звучи многу сомнително.
Се сложувам
Не бираме претседател и политичари за да организираат референдум.
btw Имаа можност лани да видат што сакаат МАКЕДОНЦИТЕ на протестот на "ПЕЛА",за да се зачува СВЕТОТО ИМЕ МАКЕДОНИЈА.
Ако имаат сега м*да нека го одберат најдоброто за СВОЈОТ НАРОД-РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
А БЕ И ТИЕ 150 ДРЖАВИ ШТО НЕ ИМААТ ПРИЗНАЕНО АКО ПРИФАТАТ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ШТО ЌЕ И КАЖЕМЕ А : ПУ ПУ НЕВАЖИ НИЕ НЕ СМЕ ТИЕ ШТО НЕ ПРИЗНАВТЕ . САМО НЕНОРМАЛЕН ЧОВЕК БИ СМЕНИЛ ИМЕ КАКО Б.Ц. ПОШТО ОН Е ШМРКАЧ :toe: . АМА Б.Ц. АЛЕСЦУЗАМЕН И НЕМА ВИШЕ ЗОШТО ДА СЕ СЕКИРАМЕ . НА ИЗБОРИВЕ СЕ ДОКАЖА ДЕКА НАРОДОТ НЕ Е ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО И КРАЈ . ЛЕЛЕЛЕЛЕЛ ДА ДОЈДЕШЕ ФРЛЕ КЕ БЕШЕ ИНТЕРЕСНО , ОДМА ПРИФАЌАШЕ СЕ ШТО ПРВО ЌЕ МУ СЕ ПОНУДИ САМО ГЗОТ КОМУЊАРСКИ ДА ГО ШИРИ ВО ЕВРОПА .
НЕ НИ ТРЕБА НИ ЕВРОПА НИ НАТО НИ НИШТО . НАС НИ Е ПИШАНО КАКО НАРОД ДА СИ ТРПИМЕ И ЌЕ СИ ТРПИМЕ И КРАЈ , ЌЕ СЕ МАЧИМЕ ТОА Е :toe: . АМА ЕДЕН ДЕН СВЕ У ПМ ЌЕ ДИГНЕМЕ :vozbud::vozbud::vozbud: ПРВО ЌЕ ПОЧНЕМЕ ОД НАШИВЕ ДУШМАНИ ПОШТО ОД НИВ НАЈВЕЌЕ СМЕ ПАТЕЛЕ ПА ПОСЛЕ И ЦИГАНИВЕ ДОЛУ , И ТАТАРИВЕ ШТО ЈАДАТ ГОМНА ШТО ИМ Е КРИВО ШТО НЕ НЕМААТ И СИТЕ ДУШМАНИ ДО ЕДЕН .

МАКЕДОНИЈА -СВЕТО

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Сум се родил Македонец, ке си умрам Македонец!!!

M

Mario Gómez

Гостин
Не можам да пишам на вакви теми, јас се родив и ќе умрам Македонец, никој не смее да го смени нашето име...Ќе има протести , ќе се крши се и сешто.Името да се промени би довело до секаква дестабилизација на Македонија, и дали има некој што сака да се смени името јавно нека каже тука...И нека си бара ново државјанство!:nenene::nenene:

И овој клипов секогаш кога го гледам се наежувам...:vozbud:

Член од
16 март 2008
Мислења
45
Поени од реакции
0
MAKEONIJA ZA SEKOGAS I NEKA RAZBERAT VEKE TIE GNASNI GRCI MAKEDONIJA E VECNA

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
svoja na svoeto

Site moi koreni stari se i dlaboki, vo tebe rasteni, rasteni so vekovi.
Moite prvi chekori, prvi detski zborovi tuka gi napraviv, svedok si ti
I sega nekoj saka se da mi ukrade
I ne davam jas nikomu toa da go odzeme,
I ne davam jas nikomu da te odnese
Jas i ti sme edno, o zemjo moja Tvoeto nebo e najubava boja, Ti si mi svetlina shto me ogreva
Jas i ti sme edno o zemjo moja Tvoeto nebo e najubava boja, Sega site tuka sme za Makedonija.

Moite shkolski denovi, prvi solzi ljubovni, Tagi i radosti vo tebe se vrzani.
Tolku denoj ubavi vo tebe imam minato, Tuka kje ostanam svoja na svoeto!
I sega nekoj saka se da mi ukrade
I ne davam jas nikomu toa da go odzeme,
I ne davam jas nikomu da te odnese
Jas i ti sme edno o zemjo moja Tvoeto nebo e najubava boja, Ti si mi svetlina shto me ogreva Jas i ti sme edno o zemjo moja Tvoeto nebo e najubava boja, Sega site tuka sme za Makedonija.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.795
Поени од реакции
12.280
Но што ако власта организира референдум. Нели треба и на таа опција да рачунаме. Непредвидливи се.
Како и за општините што направија со најновата територијална, легитимно ќе сменат име, со легитимен референдум.
Како сме родени е едно, а како овие ќе не умрат е друго.

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Но што ако власта организира референдум. Нели треба и на таа опција да рачунаме. Непредвидливи се.
Како и за општините што направија со најновата територијална, легитимно ќе сменат име, со легитимен референдум.
Како сме родени е едно, а како овие ќе не умрат е друго.
Па и да се организира Референдум кој Кретен ке гласа за смена на името???

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Па и да се организира Референдум кој Кретен ке гласа за смена на името???
Не битно кој ќе гласа..и самото организирање на референдум по такво прашање е тешка небулоза, знак на огромна слабост и колебливост во своето потекло и идентитет.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Не битно кој ќе гласа..и самото организирање на референдум по такво прашање е тешка небулоза, знак на огромна слабост и колебливост во своето потекло и идентитет.
Референдум се урганизира за селски водовод,а никој нормален не би организирал референдум за сопственото име.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom