Serpico
Сковинистратор / I'm Batman
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 11.166
- Поени од реакции
- 691
Океј, ама до каде со бајка-концептот? Има бајки со волци и ловџии, џуџиња и вештерки.Среќна е затоа што „НАТО или смрт“ губи на сила, зашто „сите“ се за во НАТО, „нема други“ барем декларативно. Има уште една работа, малку ќе парафразирам - и наједноставната бајка е поубава од суровата реалност, а поголем дел луѓето (човечката раса) сака да верува во бајки. Мака ти е, знам - совет - жешко срце, студен ум.
„People sometimes deserve better then the truth. People sometimes deserve to have their faith rewarded.“ - цитат од темниот витез Бетмен. Филм. Камери. Платно. Публика. Милиони....оскар. И мртов актер. Толку од бајката.
А декларативно барем, ги има и таквите кои гувеат по сестра Русија. Гувеат, зошто сестра Русија во нејзината бајка си тера друга „потопла“ приказна.
И да не испадне дека го парафразирам Чомоски (или дека ми е ГУРУ во очите на кскцксхсх), ама одамна сум на ставот дека треба да се справи владата со (за мене сеуште) пропагандите дека без нато нема леб. Ако не е пропаганда, тогаш пеки - кажете „јебани сме, сакате милум или силум“ па да знам дали да одам во герила или во „европејци“.