Дали треба превозот до училиштата да е бесплатен?

Дали треба превозот да биде бесплатен

• Да секако

Гласови: 40 87,0%
  • Не, никако

Гласови: 4 8,7%
  • Сеедно ми е

Гласови: 2 4,3%

• Вкупно гласачи
    46
Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Учебната 2008/09 е задолжителна и во основното и во средното образование, бидејќи нашата влада со своите нови реформиво образованието сакаше да не приближи до Европските и светски стандарди, па тогаш зошто и превозот да не ни го направат бесплатен, зошто некои родители навистина немаат никакви средства да ги испратат своите деца на училиште.
Дали, доколку владата не донесе некое решение во наредниве 10-15 дена, потребно е да се блокира наставата и да се излезе на протест или пак треба да си ќутиме?

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ej te poddrzuvam vo ideata i ke se dogovorime ovde na kajgana za strajk:vozbud:. Pozdrav i gledajte da se dogovorime. Pozdrav

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Јас моментално ја поставувам истава тема и на другите македонски форуми за да го видам мислењето ан сите форумџии, па се надевам дека ќе успееме да организираме нешто. се надевам дека тој протест нема да бида како протестот на матурантиве по кафичите :smir:

koleee

Убер Македонче
Член од
6 јули 2008
Мислења
643
Поени од реакции
42
jas kako prv:
da sekako!
oti mn znaci toa za nekoja familija vo nashata drzava.
Koga kje si napravat smetka roditelite za edno tolku treba za drugo tolku za prevoz i se sobira , a prevozot ne e ni eftin shto e mn vazno!!!

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Па види сеа ја за да стигнам од Аеродром до школо (Георги Димитров) идам со 2 автобуса. Среќа што имам слободна па плаќам по 1000ка месечно ама тие пари за некои фамилии во Македонијава се цело богатство. Затоа ја имате мојата поддршка. А со протест не знам дали нешто ќе постигнеме ама вреди да се обидеме.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Да, секако.Јас имам 45 минути одење до училиште, а превоз никаков освен такси.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Jas sum od selo i sekoj den mi trebaat po 60 denari za prevoz. E sega 24 dena po 60 denari 1440. Ova e celo bogatstvo za nekoi. Ajde da se probame pa ke vidime sto ke napravime. Pozdrav

koleee

Убер Македонче
Член од
6 јули 2008
Мислења
643
Поени од реакции
42
a kako misliote da go napravite ovaa?

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Pa nemam idea jas kako da go napravime, ama drugite mislam deka ke imaat nekoja idea. Pozdrav

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
a kako misliote da go napravite ovaa?
Јас мислам оваа тема масовно да ја рашириме низ сите форуми, јас веќе ја отворив на forum idividi, virtual macedonia forum, forum ajvar, а сега мислам да пробам кај миленко неделковски. дајте и вие некои македонски форуми што ги знаете за да ја раширам темата и таму.

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Јас мислам оваа тема масовно да ја рашириме низ сите форуми, јас веќе ја отворив на forum idividi, virtual macedonia forum, forum ajvar, а сега мислам да пробам кај миленко неделковски. дајте и вие некои македонски форуми што ги знаете за да ја раширам темата и таму.
Еве јас ќе ја турам на Трета Смена па ќе видиме што како ќе бидне.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ajde stavete ja i jas ke vidam na nekoj forum i da vidime sto ke bide. Ne smee taka da ni propadne buntot.:vozbud: Pozdrav

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Teska rabota da uspeeme, nikoj ne pisuva na temava i ne gledam nacina da uspeeme. Pozdrav

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
pfffff kuce sto lae ne kasa, nisto nema da napravite kako sto gledam kako se organizirate, i jas ja podrzuvam taa ideja, ama makedoncevo nase gleda da te unisti, a ne da ti pomogne.:toe:

koleee

Убер Македонче
Член од
6 јули 2008
Мислења
643
Поени од реакции
42
abe lugjevo patishta blokiraat masovno shtrajkuvaat pa neuspevaat a nie so forumi neznam...

Kajgana Shop

На врв Bottom