Дали му верувате на Васко Ефтов?

• Креатор на темата Креатор на темата pravo
  • Време на започнување Време на започнување

dali mu veruvate na Vaso Eftov

• Вкупно гласачи
    77
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја гледав само таа за Тито и се осеќав ко да читам М-Експрес...

Ne veruvam na nikoj novinar. Sekoj novinar mora da napravi vesnik, vesti, emisija koja ke bide gledana. Od toa mu zavisi egzistencijata. Toa znachi deka koga novinarot, vo nekoja situacija, ke dojde da bira pomegu vistinata i gledanosta, sekako ke ja odbere senzacionalnosta, koja vodi kon gledanost. Zatoa ne veruvam na nitu eden novinar.
No, od site novinari, najvishe go poshtuvam Vasko Eftov, zashto sekogash gi intervjuira dvete strani na prikaznata, a nikogash samo ednata (bar ja kolku shto sum gledal) i zashto se drznuva da zboruva za temi za koi drugite novinari (ne znam zosho samo) ne pokazuvaat interes.

Прво Ефтов не го сметам за квалитетен новинар, и не знам зошто толкаво одушевување од неговите емисии. Типот се бави со петпарачки сензационализам, кој е декадентна појава у новинарствто, а не доказ за кавалитет.
Едноставно согледал на што "паѓаат" масите и го користи тоа у лична полза( нешто што на запад се практикува со децении наназад). Демек као открива мистерии, ги отвара очите на народот и сл., а всушност манипулира преку лабави и непроверени факти. Поголемиот дел од емисиите му се на ниво на трачеви од таблоид.
А и, земајќи ја во предвид цензурата и контролата која се врши врз нашите медиуми, треба човек да се запраша на кој начин Васко Ефтов доаѓа до такви податоци и успева да интервјуира особи од таков калибар во емисиите...Сигурно не затоа што ја ценат неговата желба за вистина.

Apsolutno tocno e deka tipot se bavi so senzacionalizam, normalno, koj novinar vo zemjava ne, no ako e tolku ednostavno da sogleda na shto pagaat masite, zoshto ushte postoi emisijata na Lila? Zoshto se pocnuvaat emisii kako onaa na Toni i neznam koj? I ne sfativ za ova...

ada напиша:
А и, земајќи ја во предвид цензурата и контролата која се врши врз нашите медиуми, треба човек да се запраша на кој начин Васко Ефтов доаѓа до такви податоци и успева да интервјуира особи од таков калибар во емисиите...Сигурно не затоа што ја ценат неговата желба за вистина.

Ova ti e pozitiven ili negativen komentar? Ne znam ni ja na koj nacin on ili drugi novinari doagaat do podatoci i do osobi za intervjuiranje, no Vasko Eftov doaga, taka??? Zar site ostali novinari vo zemjava se nesposobni da pobedat protiv 'rezimot' na cenzura i kontrola vrz mediumite, a Vasko Eftov e praten od boga??? Zashto drug ne pravi emisii za ovie temi, koi shto, tochno, i 5 godishno dete znae deka ke privlekuvaat masa na luge? Zashto drug novinar ne moze da dojde do tie luge do koi doaga ovoj?

_____________ напиша:
Ova ti e pozitiven ili negativen komentar? Ne znam ni ja na koj nacin on ili drugi novinari doagaat do podatoci i do osobi za intervjuiranje, no Vasko Eftov doaga, taka??? Zar site ostali novinari vo zemjava se nesposobni da pobedat protiv 'rezimot' na cenzura i kontrola vrz mediumite, a Vasko Eftov e praten od boga??? Zashto drug ne pravi emisii za ovie temi, koi shto, tochno, i 5 godishno dete znae deka ke privlekuvaat masa na luge? Zashto drug novinar ne moze da dojde do tie luge do koi doaga ovoj?
Не, не е позитивен коментар...И Васко Ефтов е далеку од некој пратен од Бога...Ниту пак извојувал победа против режимот на цензура и контрола.
Туку во време во кое и на некои прашања за кои мора да се даде одговор, добиваме само молк, прилично индикативно е тоа што конкретниов новинар доаѓа до разни податоци и личности. Ниту еден политичар или некој друг,сеедно, не би се појавил во емисија во која би си ја "отворил" душата и искрено би проговорел за зад-кулисните игри. Не се мутави, побогу, па сеа кај Васко да идат на исповед.
Го кажуваат она што мислат дека смее да се слушне. А нештата кои навистина треба да се дознаат, ни пред Свети Ефтов не би ги кажале јавно. Така да, многу е логично дека и тие и тој имаат корист од ова тобожно "откривање на тајни", а таа корист сигурно не е од морална или етичка природа. Нити пак нештата кои ги откриваат во емисијата се од круцијална важност. А Васко Ефтов не "витез на вистината" туку некој кој игра двојни игри со политичарите и важните особи, а истовремено влече корист од малициозната желба на народот за "пикантерии".

Shto ti znachi toa "prilichno e indikativno shto ... doaga do podatoci i informacii"? Ne me sfakaj pogresho - uopshte ne mislam deka Eftov e vitez na vistinata, ili deka zbori vistina, ili deka ne e vo dogovor so lokalnive politichari, ili deka negovata emisija ne mu odi na samiot nego, a i na nekoj drug, vo prilog. Samo teshko mi e da veruvam deka postoi nekoj tolku jak mason koj ke reshi da iskoristi edno novinarche, edna emisiichka i eden najprost medium, za da gi ostvari svoite celi, 'razbuduvajki' go i razbuntuvajki go makedonskiot narod, iskoristuvajki ja nivnata (kako i na sekoj narod vo svetot ) zelba za pikanterii. Ushte ednash, sto ti znachi toa "prilichno e indikativno shto ... doaga do podatoci i informacii"? Kako on ima mok da stigne do site 'vrvni' makedonski, a bogami i dosta jaki 'evropski' faci i da zbori za temi za koi ne se zbori tuku-taka i edna po greshka izgovorena rechenica moze da zaebe mnogu stvari i da koshta mnogu zivoti? Kako? Mislam deka toa e negova zasluga. Ako e nechiv piun, togash ne ja gledam rakata na igrachot koj gi vlece ovie potezi i ne mozam da otkrijam vo civ interes odi ova shto on, so svoite emisii, go pravi.

pravo напиша:
Kako sto znaete mnogumina Eftov e avtor na emisijata VO CENTAR koja se emituva na kanal 5.Sekoja emisija mu e so razlicni temi pa nekoi se taka zacuduvacki sto ne znaes sto da pomislis od izjavite na sogovornicite kako na primer temata za Lazniot Tito i red drugi.Pa me interesira vaseto mislenje za emisijata :tv:

Мислите дека тоа за атентатот е лажно .. За тој Никола Каваја . ?? па тоа мислам дека е стварност .. одете на гоогле пишете ке видите дека тоа е точно .. ! Типот бил ЅвеР

како прво, зошто да не му веруваме, кога човекот изнеусва луѓе кои зборуваат со факти, и искажуваат докази за некој и нешто во минатото, а како второ, ќе ви наштети ако дознаете нешто плус ? - Па, кој знае што се случува во светот, како што никој не знаеше дека Ајнштајн имал 2 деца, и уште незнам колку вонбранчни деца, и некој друг нешто слично, итн итн, сакам да кажам дека не знаеме некој тешки вистини за Македонија, па и за светот, а добро ќе ни дојде да ги дознаеме барем дел од нив. :)

Vaka nishto lichno poso ne go znam lichno....ama koga ke go vidam me potseka na zmiija! (Dlaboko izvinuvanje do zmiite za sporedbata )

PoisonGrl напиша:
Vaka nishto lichno poso ne go znam lichno....ama koga ke go vidam me potseka na zmiija! (Dlaboko izvinuvanje do zmiite za sporedbata )

:pos2::pos2::pos2::pos2: мене ме потсеќа на гуштер!

Извинете гуштери :pos2::pos2::pos2:

Vasko Eftov?samo sto ke go vidam vrtam kanal i zdravo

јас го гледав со дедо баш кога даваа за лажниот Тито!
И дедо коа се наапа коа почна да го пцуе повеке од него зборуеше 2 саата емисија 2 саати дедо де го колне де го пцуе!ако го прочита Васко Ефтов нека оди на баење оти жими се 2 саати го колнеше

Чисто технички: При интервјуата често безобразно ги прекинува соговорниците, поставувајќи едно те исто прашање, демек е остар, директен новинар, а уствари само е непристоен (да не кажам сељак).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom