- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.783
- Поени од реакции
- 5.055
Во принцип би прифатил но зависи од човекот. Ако е ок нема зошто да не.
Прво треба да имаш храброст да стапиш во брак, потоа можеш да размислуваш за останатото.Во принцип би прифатил но зависи од човекот. Ако е ок нема зошто да не.
Брак незначи ништо...исто ми е дали сум или не сум ништо не ми менува тоа.Прво треба да имаш храброст да стапиш во брак, потоа можеш да размислуваш за останатото.
Е не е баш исто. Ако си у брак и јутре се разведете, законски може да ти тражи пола од све што имате и сте стекнале. Овакој к'д не си у брак, може само к** да ти еде.Брак незначи ништо...исто ми е дали сум или не сум ништо не ми менува тоа.
Ако живееш со некој подолго од една година исто важи. Нема разлика. Така да горе доле исто е од тој аспект.Е не е баш исто. Ако си у брак и јутре се разведете, законски може да ти тражи пола од све што имате и сте стекнале. Овакој к'д не си у брак, може само к** да ти еде.
Насловот на темата е дали би стапиле во БРАК!Брак незначи ништо...исто ми е дали сум или не сум ништо не ми менува тоа.
Пред некој ден правевме муабет со девојка ми за брак ни треба за виза. Виза ни е причина, така да може да стапам во брак.Насловот на темата е дали би стапиле во БРАК!
Бракот си има свое значење и смисла, така и сме "дојдени" на овој свет..., а односот на поединецот кон самиот брак е произволна т.е. дали ти значи или не.Брак незначи ништо...исто ми е дали сум или не сум ништо не ми менува тоа.
Јас се сметам де факто дека сум во брак. Една хартија е само од техничко и некои ситници работа. Нема ништо да ми смени во мојот однос со неа. Ако ни одговара од правен аспект ќе има ако не нема да има.Бракот си има свое значење и смисла, така и сме "дојдени" на овој свет..., а односот на поединецот кон самиот брак е произволна т.е. дали ти значи или не.
На прашањето на темата, исто е една ситуација која е усложнета, земајќи ги во обзир можните импликации треба свесно да се влезе во тој брак како услов, самиот процес на брачното живеење да не биде доведено во прашање со новите членови, т.е. деца односно реализирање на поентата што си ја задал брачниот пар како и да го разбира што во случајов фали како премиса на прашањето на темата за како брак правиме муабет...?
Документот носи правни обврски.Се прашувам како не им смета да се општат со женети/мажени кои имаат деца, ама не сакаат да се во брак.. еден документ потпишан не дава никаква сигурност нит па одзема нешто, значи ако ти се погоди некој/ја зимаш се топтан тука нема ни збор повеќе.
Носи жими Васка, најди добар адвокат, ќе извади 5-6 дупки во законот и си доне диал.Документот носи правни обврски.
Тоа е сепак време,пари,врски...=малтретирањеНоси жими Васка, најди добар адвокат, ќе извади 5-6 дупки во законот и си доне диал.