Дали би се менувале со Меси?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.113
Поени од реакции
30.180
Поентата е дека парите се само еден фактор во квалитетот на живот, што ќе ми се пари ако сум глупав на граница на ментална заостанатост (Меси) ако не можам да составам една проста реченица, ако не пеам писмо, ако не се занимам за широк асортиман ствари, ако немам неизгласлива жед за знаење.
Како заклучи дека Меси е ретардиран?
Како знаеш дека Меси не чита Аристотел и Платон меѓу утакмици?

Постов доаѓа од длабока несреќа и љубомора.
И од кога почна да гледаш фудбал?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.390
Поени од реакции
24.546
Сокерот е сега голем спорт во оз, Меси веднаш би го препознале таму, не знам како е во Америка оаде што бил сега. Не верувам дека би јадел веџемајт на тост...
Fudbal e 5-6ti sport vo AUS. Da ke go prepoznavaat i? Prvite 6 meseci ke mu bide mnogu mnogu polesno nego sto mu bilo vo evropa posle ke zivee prilicno normalno. Ne e tolku strasno i tesko, plus imas milajarda fudbaler sto polse zavrsuvanjeto na karierata poleka se "odjavile" od javen zivot ne e toa tolku tesko.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.972
Поени од реакции
6.445
Како заклучи дека Меси е ретардиран?
Како знаеш дека Меси не чита Аристотел и Платон меѓу утакмици?

Постов доаѓа од длабока несреќа и љубомора.
И од кога почна да гледаш фудбал?
Јас не отварам тема и не тврдам нешто тукутака, читнав на Википедија и гледав еден обид за интервју. Се работи за необично приглуп лик. Доколку некој сака да го ликвидира само би требало да го натера да прочита книга, гарантиран мозочен удар. Можно е да има Аспергер.
Види ја зла жена, не сум ни малку несреќен а за љубомора пак ич. Еве пример деновиве ме заинтересираа објекти кои кружат околу земјата од природно потекло, најинтересен е некогаш сметаната втора Месечина, 3753 Крунје. Кога би бил како Меси тоа би било невозможно.

Разбирам луѓе го идеализираат Меси ама треба да се биде реален.
Па не сум некој којзнае каков фудбалски фан ама пратам СП и ЕП кога има и дерби утакмици или хајлајтс понекогаш.

Fudbal e 5-6ti sport vo AUS. Da ke go prepoznavaat i? Prvite 6 meseci ke mu bide mnogu mnogu polesno nego sto mu bilo vo evropa posle ke zivee prilicno normalno. Ne e tolku strasno i tesko, plus imas milajarda fudbaler sto polse zavrsuvanjeto na karierata poleka se "odjavile" od javen zivot ne e toa tolku tesko.
Има и такви ама за Меси, Роналдо Бекам и слични би било тешко да се одјават.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.390
Поени од реакции
24.546
Јас не отварам тема и не тврдам нешто тукутака, читнав на Википедија и гледав еден обид за интервју. Се работи за необично приглуп лик. Доколку некој сака да го ликвидира само би требало да го натера да прочита книга, гарантиран мозочен удар. Можно е да има Аспергер.
Види ја зла жена, не сум ни малку несреќен а за љубомора пак ич. Еве пример деновиве ме заинтересираа објекти кои кружат околу земјата од природно потекло, најинтересен е некогаш сметаната втора Месечина, 3753 Крунје. Кога би бил како Меси тоа би било невозможно.

Па не сум некој којзнае каков фудбалски фан ама пратам СП и ЕП кога има и дерби утакмици или хајлајтс понекогаш.

ronaldo i bekem si sakaat popularnost. mesi ne sum bas siguren. ne e tolku tesko, prvite nekolku godini ke bide posle ne bash. grad kako perth e idealen kade fudbalot e pomalku popularen i od surf kade keli slejter ili arisa trew se pogolemi zvezdi od nego ke mu bide prilicno polesno za ziveenje. batistuta go odbra perth bas zaradi toa plus radi vremeto koe e isto kako buenos aires. perth e plus i izoliran nema da ima navala na zalutani turisti da mu dosagaat.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.113
Поени од реакции
30.180

Со комплексите што ги изнесуваш тука секој ден, смешно е што си се осудил да ме наречеш зла.

Човекот се раѓа, живее во просек 70 години, од кои само 15 можат да бидат физички пик.
Во тој краток прозор на шанса, Меси станал експерт во своето поле, во најплатениот спорт на планетава, и влегол во историјата со заслуга.

Ти читај колку сакаш на википедија за сателититите на Јупитер, ама експерт нема никогаш да бидеш.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Се работи за необично приглуп лик. Доколку некој сака да го ликвидира само би требало да го натера да прочита книга, гарантиран мозочен удар. Можно е да има Аспергер.

А знаеш оти глупите луѓе се посреќни, ти како "попаметен и поинтелегентен" од Меси не може да си среќен повеќе од него, или посреќен си зашто си поглуп? :свиркам: :rolleyes:..Башка милионите...ситница;)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.390
Поени од реакции
24.546
cekaj seriozno nekoj ovde misli deka mesi e glup? :pos:

covekot nosi pravilni odluki pod pritisok pri sekoe dodavanje, ima sila i sposobnost sam da zavrsi akcija, da isplanira cel proces, da predvidi dvizenje na protivnik i soigraci.

na biznis pole ima 5-6 hoteli, invesitor e vo cel kup start ups del vo sport del vo sportska medicina i red drugi sferi... daleku e od glup ili neizzivean.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
cekaj seriozno nekoj ovde misli deka mesi e glup? :pos:

covekot nosi pravilni odluki pod pritisok pri sekoe dodavanje, ima sila i sposobnost sam da zavrsi akcija, da isplanira cel proces, da predvidi dvizenje na protivnik i soigraci.

na biznis pole ima 5-6 hoteli, invesitor e vo cel kup start ups del vo sport del vo sportska medicina i red drugi sferi... daleku e od glup ili neizzivean.
Ееепааа ти си неупатен во темава, имено креаторот на темава, поаѓа од "докажана хипотеза" која он лично ја " докажал"дека Меси бил "глуп", и затоа он е "посреќен" од Меси зашто он, креаторот е "попаметен" од Меси иМено таа негова "интелегенција" ја докажува и со пример, дека се интересира да чита некој таму текстови за планети, и тако даље....:icon_lol: урнебес

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.840
Поени од реакции
23.198
Cekaj, cekaj. Seriozen si so muabetot ili se dupis :cautious:
Iskreno ne navlegvam vo toa dali Mesi e glup ili ne, niti posebno me interesira, onaka opsto me interesirase dali si seriozen so muabetot. Znael da dodade topka pod pritisok. Wooow genij u picku mater.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.390
Поени од реакции
24.546
Cekaj, cekaj. Seriozen si so muabetot ili se dupis :cautious:
Iskreno ne navlegvam vo toa dali Mesi e glup ili ne, niti posebno me interesira, onaka opsto me interesirase dali si seriozen so muabetot. Znael da dodade topka pod pritisok. Wooow genij u picku mater.
sum. covekot ima preglednost i moze da zavrsi zadaca pod pritisok. toa go pravi pointelegenten nego nekoe tele sto otvorilo glupa gema, znae stranici od kniga da svrti i misli deka e pameten...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.840
Поени од реакции
23.198
sum. covekot ima preglednost i moze da zavrsi zadaca pod pritisok. toa go pravi pointelegenten nego nekoe tele sto otvorilo glupa gema, znae stranici od kniga da svrti i misli deka e pameten...
Ostaj to, nebitno mi e vlaseto kako vrt stranici i kakva tema otvoril. Isto i za Mesi. Ali po muabetot vaka Skumbim od Aracinivo genij e spored tebe oti znae da dodade topka pod pritisok i da ja zavrsi akcijata i da dade gol. Imas sednato nekogas na masa so takov genij, vaka svrteno muabet za bilo so osven za topkata kako se trkala?

• Ми се допаѓа
Reactions: 831

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.390
Поени од реакции
24.546
Ostaj to, nebitno mi e vlaseto kako vrt stranici i kakva tema otvoril. Isto i za Mesi. Ali po muabetot vaka Skumbim od Aracinivo genij e spored tebe oti znae da dodade topka pod pritisok i da ja zavrsi akcijata i da dade gol. Imas sednato nekogas na masa so takov genij, vaka svrteno muabet za bilo so osven za topkata kako se trkala?
ako skumbim eden den zaigra za klub kako barsa osvoi sve zivo i divo vo svetot na sportot pritoa unistuvajki gi nekoj od najdobrite sportisti koj se miljon pati pospremni i pobrzi od bilo koj protivnik sto bi go imal kamo igrac na skendija ili bilo koja balkanska ekipa togas da... znaci ovde gledame kolku brzo procesira informacii, nosi pravilna odluka i potoa ja sproveduva. tipot ednostavno procesira info kako super kompjuter u sporedba so prosecen skumbim zaglaven vo mk liga koj e na nivo na kolicka za malter....

u glavno sekoj sto dostignal svetsko nivo za nekoja prepoznata vestina ne moze da e glup. da ima isklucoci ama uglavno toa bara disciplina i odreden stepen intelegencija.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.840
Поени од реакции
23.198
ako skumbim eden den zaigra za klub kako barsa osvoi sve zivo i divo vo svetot na sportot pritoa unistuvajki gi nekoj od najdobrite sportisti koj se miljon pati pospremni i pobrzi od bilo koj protivnik sto bi go imal kamo igrac na skendija ili bilo koja balkanska ekipa togas da... znaci ovde gledame kolku brzo procesira informacii, nosi pravilna odluka i potoa ja sproveduva. tipot ednostavno procesira info kako super kompjuter u sporedba so prosecen skumbim zaglaven vo mk liga koj e na nivo na kolicka za malter....

u glavno sekoj sto dostignal svetsko nivo za nekoja prepoznata vestina ne moze da e glup. da ima isklucoci ama uglavno toa bara disciplina i odreden stepen intelegencija.
Bara da nemas dve levi noze i da se pogodis na pravoto mesto vo pravoto vreme, so bi rekle tro ksmet. Tolku. Skumbin ete nema dve levi noze ali nemal ni ksmet :toe:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.390
Поени од реакции
24.546
Bara da nemas dve levi noze i da se pogodis na pravoto mesto vo pravoto vreme, so bi rekle tro ksmet. Tolku. Skumbin ete nema dve levi noze ali nemal ni ksmet :toe:
vlade so ksmet se stiga u ovoj vardar momentalno sto e za nikade. u barsa ili da osvois svetsko treba mnogu poveke od ksmst, treba stvarno da si najdobar. ne e bas taka, temata da bese random sportist aj ke se slozev ama ne koga si toj top 1-2% i definitivno ne koga si eden a moze i najdobar na site vreminja.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.840
Поени од реакции
23.198
vlade so ksmet se stiga u ovoj vardar momentalno sto e za nikade. u barsa ili da osvois svetsko treba mnogu poveke od ksmst, treba stvarno da si najdobar. ne e bas taka, temata da bese random sportist aj ke se slozev ama ne koga si toj top 1-2% i definitivno ne koga si eden a moze i najdobar na site vreminja.
Pa zatoa go trgnav Mesi od ravenkata uste vo prviot post i naglasiv deka ne znam, niti pak me interesira dali inteligenten ili ne. Za random sportist, fudbaler zborame, sto znael da dodadi topka pod pritisok ili po tvoe genie. Milion permutacii vo del od sekunda sto pravi pod pritisok. Dali da ja sutni spic ili ne, brzina na veter, gravitacija na zemjata, centrifugalna i centripetalna sila, blizina na sonceto i mesecinata, vlaznost na vizduhot, formata na stadionot, pritisokot na topkata, svezinata na trevata, kolegite fudbaleri dali se naspani, dali nekoj e posebno nervozen i kapace pritisokot od sprotivniot tabor, menadjerot, navijacite, sportskiot komentator i sto li uste ne. I vo toj del od sekundata od kako gi zel vo obzir site ovie varijabili resil da ja sutni topkata so sila od 7.4 kn so blago zakrivuvanje, rotacija i azimut id 15 stepeni istocno. Na toa mislese ko rece deka mozi da ja sutni topkata pod pritisok ili genij po tvoe?

• Ми се допаѓа
Reactions: 831

Kajgana Shop

На врв Bottom