Графички карти

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Za oveklokuvanje mislam deka premnogu sum go rabotel toa i stvarno e nezgodan rabota taka da koj nema nervi neka ne pocnuva :nenene:

Druze ja ne oveklokuvam za da dobijam 20% podobruvanje ja odam na 100% podobruvanje i taka imam riknato mnogu grafiki

Imas dva nacini u bios ili preku sof. ako sakas moj sovet odi na posigurna varijanta zemi si riva tuner ovoj program raboti vo windous i gi drzi fabrickite podesuvanja na drajverot i so prais tuka go instaliras ako ti e poslaba verzija i prais unlock na site pinovi na procesorot na grafikata (kako zastita kompaniite go zaklucuvaat za da mozat da vadat sekoj mesec nova grafika a koristejki ista platforma T.S. elekrtonika) a istoto ke go napravis i na ramot na grafikata. koga ke go napravis seto ova doaga interesniot del od edna stana go gledas procesorot na kolkava frekfencija raboti i do kade moze da odi isto i frekfencija na ram na grafikata zgolemuvaj do tamu kaj sto mislis deka ti e dovolno a ako i maksimumot ne ti e dovolen pisi ke ti kazam po agresiven metod na oveklokuvanje pozdav EJ PAZI DA NE PRETERAS OK

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Za oveklokuvanje mislam deka premnogu sum go rabotel toa i stvarno e nezgodan rabota taka da koj nema nervi neka ne pocnuva :nenene:

Druze ja ne oveklokuvam za da dobijam 20% podobruvanje ja odam na 100% podobruvanje i taka imam riknato mnogu grafiki
Уште еднаш ќе те прашам......Што кажа, жити се...?!?

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Druze kazi so ti smeta ili ne si upaten bez navreda pozdav

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Da imam XFX ne bese toa za falenje se isplati ikoga imav FX5200 ja kloknav i ovie XFX me inenaduvaat
Што толку те изненадилае XFX....?.....жити се ....

stvaro rabotese meso 128 na 256 ne 64 tuku 128 ja pravam testovi i gledam do kaj moze da odi recisi sekoja grafika
Ај појасни го овој дел малце....?
Од 128=256, 64=128, што ..... крушки, јабуки,баби,жаби....?
На која графичка, си постигнал 100& overclock, и со кој метод, и софтвер или магија....?...ладење итн.?

I uste nesto ne se skapi tuka kaj nas gi ima samo treba da pobaras, ke najdes za relativno eftina cena
Каде ги има и јас да побарам....?

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Druze ja so go napraviv toa na starata grafika mi trebase 3 meseci rabota taka da mnogu lesno da plukas to tugata rabota a ke ti go kazam metodot stavi mu vodeno ladenje na procesor na grafika i cipset pa posle ke praime muabet ok i nemoj da mislis deka e nevozmozno procitaj pa ke vidis

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Druze ja so go napraviv toa na starata grafika mi trebase 3 meseci rabota taka da mnogu lesno da plukas to tugata rabota a ke ti go kazam metodot stavi mu vodeno ladenje na procesor na grafika i cipset pa posle ke praime muabet ok i nemoj da mislis deka e nevozmozno procitaj pa ke vidis
Па јас те прашав, ти ми кажуваш колку време ти требало, подетално нешо....? ова и јас го знев....
и ова со 128=256, пак не ми го одговори....?
И ти имаш водено ладење на XFX nvidia FX5200....
И си постигнал 100% overclock,на agp графичка.....браво....
и водено на cpu и матична.....
Изгубено време.....ама ти си знаеш....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас уште ништо не разбирам...

Прво викаш си направил сам водено ладење и (изгледа) со тоа ладење си оверклокувал графички до 100%.

Објасни го делот на тоа што одиш од 128 на 256 и/или од 64/128 (што се бројкиве? Рам? Mhz? Stream процесори???)

Не плука никој тука на туѓ труд, само што уште не си кажал што е уствари тука трудот?

Графичка кога оверклокуваш, зимаш ладење, појачуваш Mhz, волтажа.... Тоа трае од неколку минути до неколку саати (ова е тест периодот) а не 3 месеци...

Само објасни се, сите да те разберат и толку.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Druze 128 MB ram imase unlok mu prais i od LE grafika stanuva PRO so 256MB ram i taka ja ragistrira nema tuka nisto cudno (praime muabet za FX 5200 za taa ja imam kenato do maksimum XFX 8500 momentalno so ja imam nema potreba a ja imam kloknato za proba) i ne se luti procitaj koi se najdobriot brend za gfafika pozdrav

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Druze 128 MB ram imase unlok mu prais i od LE grafika stanuva PRO so 256MB ram i taka ja ragistrira nema tuka nisto cudno (praime muabet za FX 5200 za taa ja imam kenato do maksimum XFX 8500 momentalno so ja imam nema potreba a ja imam kloknato za proba) i ne se luti procitaj koi se najdobriot brend za gfafika pozdrav

Лелееее.......

Јас имам 8800GT, кажи ми како да ја клокнам до GTX 295 ти давам 100 евра одма!

:pop::pop::pop:

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Јас уште ништо не разбирам...

Прво викаш си направил сам водено ладење и (изгледа) со тоа ладење си оверклокувал графички до 100%.

Објасни го делот на тоа што одиш од 128 на 256 и/или од 64/128 (што се бројкиве? Рам? Mhz? Stream процесори???)

Не плука никој тука на туѓ труд, само што уште не си кажал што е уствари тука трудот?

Графичка кога оверклокуваш, зимаш ладење, појачуваш Mhz, волтажа.... Тоа трае од неколку минути до неколку саати (ова е тест периодот) а не 3 месеци...

Само објасни се, сите да те разберат и толку.
Eve ke objasnime tri meseci si go praev ladenjeto (sam sednav i vitkav Cevki do barak i aluminium za da odi toa ladenje do cipset na poca Procesor i grafika oti sekade kaj so vidov u prodavnici imaa mana mal dotok na voda i gree) a sobiranjeto na soft e lesno pet minuti ako znaes so baras a brojkite misalm deka gi pisav ako sakate i sliki kako izgleda malce e grubo ama tera

Лелееее.......

Јас имам 8800GT, кажи ми како да ја клокнам до GTX 295 ти давам 100 евра одма!

:pop::pop::pop:
Druze ne znam kako do sega ne si znael deka kompaniite softverski ti go ogranicuvaat procesorot na grafikata ti ne koristis vo ni eden slucaj 100% vo najdobar slucaj 30% od procesor iskoristuvas isto taka i od ram a za da ja kloknes pisav pogore pozdrav

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Druze ne znam kako do sega ne si znael deka kompaniite softverski ti go ogranicuvaat procesorot na grafikata ti ne koristis vo ni eden slucaj 100% vo najdobar slucaj 30% od procesor iskoristuvas isto taka i od ram a za da ja kloknes pisav pogore pozdrav
I smell conspiracy here... :devil1:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не се рам чипови,туку се pipelines.

Аман,си читал на некој сајт,ама не си дочитал и не си сфатил.

Значи LE сериите се осакатени верзии на обичните графички од таа класа (да речеме 6600LE), со помалку pipelines,8 кај оригиналните,4 кај осакатените верзии.
И сега,ќе си речеш conspiracy?

Не,пре би рекол дека тие се рикнати,односно не го прошле тестот.
Затоа на секој туториал на нет има опомени : зависи од вашата графичка.

И не се вика оверклокување,туку отклучување на цевки,ако би правел слободен превод *

*иако звучи малце моронски на македонски.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.178
Ne se znae so e uste samo toa go imam videno so svoi oci ram cipovi iskluceni samo stojat taka bez veze:toe:

Колку што ти ставиле РАМ толку има, изброј ги чиповите позади или напред на графичката помножи пута X мб и добиваш точно колку ти е меморијата.
Не им се исплати да ти ставаат РАМ за понатаму ти да го откриеш и да го отклучиш, кога 99% од купувачите на графички се мутовци и не се разбираат ни во РАМ, а камоли во оверклок.
Збунка си.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Не се рам чипови,туку се pipelines.

Аман,си читал на некој сајт,ама не си дочитал и не си сфатил.

Значи LE сериите се осакатени верзии на обичните графички од таа класа (да речеме 6600LE), со помалку pipelines,8 кај оригиналните,4 кај осакатените верзии.
И сега,ќе си речеш conspiracy?

Не,пре би рекол дека тие се рикнати,односно не го прошле тестот.
Затоа на секој туториал на нет има опомени : зависи од вашата графичка.

И не се вика оверклокување,туку отклучување на цевки,ако би правел слободен превод *

*иако звучи малце моронски на македонски.
Ok da me svati i za prevodot si u pravo tuka nema koment. Ama probaj inaku ne se izgoreni sum menjal od tie i site rabotat znam smesno e ova ama taka e. Inaku za taa grafika so ja navede najdobro se kloknuva probaj ja probav i dobiv odlicni rezultati

Kajgana Shop

На врв Bottom