Ернесто ЧЕ Гевара
Hasta La Victoria Siempre
- Член од
- 21 јуни 2010
- Мислења
- 14.709
- Поени од реакции
- 22.848
Дали некој ја има книгата Илинденска епопеја од Ангел Динев?
Повели - дел 1. Дел 2 не знам дали го има на интернет.Дали некој ја има книгата Илинденска епопеја од Ангел Динев?
NoticeПовели - дел 1. Дел 2 не знам дали го има на интернет.
https://www.scribd.com/doc/294930271/Илинденска-епопеја-Ilindenska-epopeja-Илинденска-епопеја
погоре погоре, овде. Ако Гоце не е споменат како македонски бљгарин, бљгарите веднаш апселе и запленувале, јбг. Или не ти стига дотаму. Бљгрија од 44-57 Гоце го сметале за македонски национален херој. Дали била и од кого окупирана, ваш проблем. Сте ги менувале "ставовите" како ќе дувне ветрот. Па уште ако земеш предвид кој е уредникот што мешал македонски револуционер и македонски бљгарин, треба да ти е јасно дека и тој уредник бил прилично забеган.....pogore ,a podole koj e ovoj makedonski bulgarin????
Aaaaaa 43 bila okupirana.... i Bulgaria od 1944-1957 isto be okupirana -od komunistite i rusnacite !!!!! Kako gledam golem santiment imate kon ovoj period ....
Ова е одлука на Коминтернот да создаде Балканска федерација, в која Бугарија требаше да биде федеративна држава. Кога Тито и Сталин раскинаа се се врати.Од 1944-1957, Гоце од бугарите бил сметан за македонски национален херој
Дино Кьосев, „Историја на македонското национално револјуционно движение“ (1954)
Кој го кажува оваа?Во 1938 година, бугарите го забрануваат весникот по повод 35 годишнината од загинувањето на Гоце
СОФИЈА ЗАБРАНИЛА ВЕСНИК ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ШТО НЕ ПИШУВАЛ ДЕКА МАКЕДОНЦИТЕ СЕ БУГАРИ
Македонија има копија од весникот за Гоце Делчев од 1938 година, што бил забранет од Бугарија
Еве ја другата страна на медалот.Комеморативен медал од 1904 година На бестрашниот македонски апостол Гоце Делчев, 1904
Прегледај го приврзокот 217185
Гоце Делчев е револуционер од Македонија - македонски револуционер.Софија април 1943. Легендарниот македонски револуционер и апостол Гоце Делчев
Прегледај го приврзокот 217186
35годишнина не е 30годишнина. 1938ма не е 1933та, чисто информативно.Кој го кажува оваа?
јаки зборови. Бугарија се грижи за МакедонијаЕве ја другата страна на медалот.
прво, споменат е како македонски револуционер. Второ, начинот на феноменот бугарска пропаганда како п. под кошула се јавува и овде како -македонски бугарин. Ова е уредено од уредник кој го пишувал и ова подолу, почетокот на легендата за Хитлер како ослободител на Македонија:Малку подоцна во истата статија е напишано
Ќе викаме обете страни. Но кај децата е детска игра, а ова не е. Кој е во право?Бугарите викаат дека македонскиот јазик е бугарски јазик, а ние ќе им враќаме со тоа што ќе викаме дека бугарскиот јазик е македонски јазик.
Како малите деца:
- Глуп си!
- Е не е, туку ти си глуп!