Германија - Шпанија * 1/2 финале на Светското Првенство *

  • Креатор на темата mercenary
  • Време на започнување

Која репрезентација ќе влезе во финалето?


  • Вкупно гласачи
    142
  • Гласањето е завршено на .

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
8.951
Поени од реакции
5.508
Германија U-17 првак на Европа во 2009...
Германија U-19 првак на Европа во 2008...
Германија U-21 првак на Европа во 2009...
Можеби овие не се големи триумфи како оние од '90 и '96, ама некаде после СП '98 читав дека нема надеж за германскиот фудбал. Од тогаш можеби никогаш немаа толку квалитетна репрезентација и никогаш не беа помеѓу главните фаворити, но 4 полуфиналиња од последните пет големи натпреварувања воопшто не се за потценување, посебно не за репрезентација која никогаш не беше помеѓу главните фаворити.
 
Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Коинциденција или не, Германија својот најголем успех го имаше со чистокрвни германци :)
Oткако ставија " позери '' во свој тим 14 години немаат видено голем трофеј, ипак, гени се во прашање.
Koлку за споредба, видете го првиот тим кој го имаа во 1996 кога и освоија ЕП во Англија, и видете го денешниов.
abe kako ne be fudbal e ova na kraj eden tim e samo sampion a za toa osven znaenje treba i malce sreka. neznam so tolku protiv germanija ali sepak dve finalinja i dve polufinalinja na posledite 2 evropski i dve svetski prvenstva e odlicen rezultat rezultat sto retko koj moze da se pofali. kako i rezultatot deka germanija na site svetski prvenstva najmalce stigala do 1/4 finale
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.234
Поени од реакции
41.543
Не сум против Германија, онака, дадов еден податок т.е. факт, од кога почнаа да ставаат фудбалери кои не се хардкор у гени германци, почнаа да добиваат и епитет на лузери, зашто од 96 до сега за нив важи муабетот '' almost '' а во фудбалот almost=nothing ...
Не дека верувам во тоа, не може да биде игнориран еден Озил на пример во иднина, на крај краева со Шол освоија ЕП aли он беше и единствен таков ако не се лажам во составот, нејсе тоа, се кладам дека некој наци германец удира на ова како причина иако и факторот среќа знае и те како да влијае, но во случајов со швабиве најмногу недостигаше искуството.

п.с. Мурињо еднаш изјави, подобро среќен тренер него добар тренер. :)
 
M

Mario Gómez

Гостин
Никаква среќане влијае во фудбалот, колку ќе изиграш толку...

А во ова првенство фалеше искуството и вистинскиот лидер на теренот, Балак фалеше(како капитен, не како играч)... и човек кој ќе ја подигне цела екипа кога губат. Германциве имаат ѕверски тим, и тоа го покажаа но беа тактички надиграни од Шпанците кои имаа убав ден.

А тоа со чистокрвните германци нема везе, само глупаво ширење расисам по форуми.
 
P

PoisonLady

Гостин
Ех Боби,треба и малце среќа во фудбалот.Нормално дека за успех поважна е играта,но МОРА да има и мала доза на среќа барем некогаш.Германците овој пат ја немаа пошто налетуваа само на силни репрезентации.Подруго ќе беше (на пример) наместо Шпанија да се паднеше Уругвај :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom