Втор брак на вдовец/вдовица?

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Безвезно ми е поставено ова "Дали оправдувате?". Немам јас што да оправдувам или да не оправдувам. Ваквите работи не одат по шаблон. Што би било кога би било...
Се` зависи од човекот, ако сака, во ред, ако не сака, пак во ред. Ни години, ни спомени, ни ништо не може да го спречи, ако тој чувствува потреба да продолжи. Се` е до него и неговиот избор.

И не значи дека ако реши да пушти нова личност во својот живот ќе ја заборави старата.
Конечно мислење со кое можам целосно да се согласам. Кои сме ние како личности па да оправдуваме или да осудуваме некој друг кој сака да продолжи со животот?

Да имаш некого до себе е потреба, љубов..негов избор за живот. Со тоа што ќе има друга личност до себе, откако починала онаа со која се земал, не значи дека повеќе не го почитува споменот на таа личност. Едноставно човек е, си има свои потреби..зошто да не. Затоа што ќе биде осудуван од семејството на веќе починатиот партнер? Па немаат никакво право да го осудуваат. Не ја изневерил, ниту пак ја предал на некаков начин.

Правото на избор си е негово. Не дај Боже да се случи на некој, па ќе видам тогаш како ќе размислувате. Кога ќе имате потреба да си кажете по некој збор со некого, да има кој да ве поддржи во вашите одлуки, да ви пружа некаква сигурност, едноставно да биде покрај вас. Не е дека никој друг нема да биде тука, ама сепак е различно.:smir:
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Не разбирам кон кого е насочено прашањето.
Секој човек може да си прави што сака.
Или муабетот е како останатите го прифаќаат тоа?
Комшиите?
Нема што некоја незасегната страна да оправдува или не.
Смешна тема.
 

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Au zamisli (ne daj Boze) mazot ti 3-4 godini otkako ste se vencale umira. Tebe ti ostanuvaat uste od prilkika 30 godini zivot. Sakas sama da gi prezivees??
 
Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
41
Секако дека нема вдовецот/вдовицата (се разбира, доколку се млади) да биде сам цел живот. Факт е дека никој нема да може да го замени првиот сопружник, но зошто да не си даде вдовецот/вдовицата прилика за нов семеен живот? Целосно сум ЗА втор брак на вдовец/вдовица.

оф топик: темава малце ми е морбидна, но секакви судбини има..
 

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
би било себично и мојата љубов би била неискрена ако јас очекувам по мојата смрт тој вечно да ме жали...
точно би сакала да живеат нашите спомени но во никој случај да остане сам..
дефинитивно сум за втор брак...
секому му треба некој покрај себе, поддршка, пријател, љубовник..
не е исто фамилија, роднини и слично..
многумина ради децата тешко се одлучуваат на втор брак но сепак не гледам причина зашто би била против
 
Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
vaka sega jas imam nekoi stavovi vo vrska so ovaa tema mozebi se korektni a mozebi i ne no sepak sekoj ima pravo na odreduvanje normi i pravila vo zivotot.smetam deka ljubovta e dvizeckata sila na planetava i toa e fakt megu toa ako veke ima postoecki deca vo toj brak kade nekoj od sopruznicite e pocinat ili pak se razvedeni brak po 2 pat ne sum ZA.ljubov vrska i site tie raboti se vo red no zaednicki zivot ne veruvam vo toa.sega ke gi navedam i pricinite;i dvete strani i maat deca mozebi ednata strana e pomalku tolerantana bez razlika dali e mazot ili zenata i ednostavno po nekoj izvesen period toa/tie deca mu smetaat ne moze da gi saka isto kako i negovite i od tuka rajot pocnuva da se pretvara vo pekol mnogu retki se slucaevite kade sopruznicite maximalno se poddrzuvaat i nadopolnuvaat i gi gledaa site deca so isto vnimanie i ljubov se nesto ke se najde da gi komplicira rabotite.
 
Член од
4 јули 2008
Мислења
78
Поени од реакции
2
Мислам Дека Треба Сам/Сама Да Си Избере За Тоа Што Ке Прави ПонаТаму .
Но Сепак Го ОраВдувам Вториот Брак .
МозеБи Таа / Тој Мисли Дека Така Ќе И/Мѕ Биде ПоЛеСно Зо Животот ...
АКо Таа / Тој МИсли Дека Би БиЛо ПоУбаФо Со Некој , ЗашТо Да Не ?
Тоа е Нејзино / Негово Право ..
 

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
Нема врска почитта...Спомените и почитта секогаш ќе бидат присутни кај него.

Инаку добро знаеш дека не е истата љубов од фамилија и пријатели и онаа со партнер.[/quo
макка ми е вдовица,пред 4-5г почина татко ми,се уште се секаваме на него,го спомнуваме и сакаме,никој нема да го замени во мојот живот,ни во животот на мајка ми,зш и бил прв на мама дечко и последен,од 15год одела и на 19 се омажила за него,но сепак не и бранам да најде некој,сепак е млада жена има 39год на 34 го изгубила мажот и се прави да ми удоволи мене и на сестра ми,се труди ништо да не ни недостасува,па сметам и да сев премажи,нема ништо лошо,има право на живот,да излегува,што мислите треба до смрт да остане сама???тоа ке го врати татко ми???не,само ке пропадне уште повеке,а кога ке се омажиме ја и сестрами,а тоа може за 5г да се деси,она сама во голема кука,шо ке праи,ке полуди???не бидете со застарени свакања,она ке го сака цел живот,и нема да го заборави,но потребен е партнер,немора само за физичка потреба,туку и за разговор,за подршка,за едно-КАКО СИ,!да излезе да се прошета,да седне на вечера или кафе,да има човек кој ке и помогне кога ке и биде тешко!стајте се на тоа место,да бидете сами,а пола живот уште е пред вас??
 
P

Princ

Гостин
немора само за физичка потреба
Физичките потреби освен што може да ги реши сама, да не ти опишувам како, верувам дека знаеш... туку уште малку и ќе ги нема претпоставувам.
туку и за разговор,за подршка,за едно-КАКО СИ,!да излезе да се прошета,да седне на вечера или кафе,да има човек кој ке и помогне кога ке и биде тешко
Тоа не го можете и вие? Има 2 ќерки, здрави и живи... Од кај знаеш колку ќе живее, како ќе живее... Може ќе се омажи повторно, па и тој ќе умре. Што ќе прави тогаш? Ќе оди на трета среќа?

Стојам и силно го бранам ставот дека брак после брак во кој другиот партнет починал - е тотално погрешно и лошо.
Разбирам брак после развод, поради Х причини се случил... ама брак во кој другиот партнер умрел додека била жива љубовта (башка и плод(ови) има од нејзе), никако.
 

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Princ, а тие децата што биле плод. Си размислил ли и дека на нив ќе им недостасува нешто? Татко ми е пример за човек кој што остана сам уште на млади години(ок, не до толку млади години, но сепак има секакви случаи, и не сакам да се задржиш само за мојот ко за дрво). Многу сум му благодарен за тоа што ме одгледа. Но, во многу моменти во мојот живот тој не беше тука. Беше на работа за да може да извади пари за нашиот опстанок(јас,тој + сестра ми). Ќе имав макеа. Нема да ми беше мајка, далеку од тоа. Но ќе беше човек со кој ќе се зближев, ќе ми значење многу и ќе беше една голема помош и мене, и сестра ми. Нормално, секој има свои размислувања, па дури и мене кога бев помлад ми се гадеше од помислата да ми дојде во домот некоја шо прв пат ја гледам, но дури сега сватив колку нешта јас никогаш нема да ги доживеам поради тоа. И секако погореспоменатите работи се ориентираат само кон мене и сестра ми. Да не зборувам за помошта што таа ќе му ја пружи на татко ми. Многу е нормално дека е апсурдно да се прежени уште во првата година по смртта на својата сакана, но верувам дека човекот мора да продолжи бидејќи од спомени не може да се живее. Како ти очекуваш некој(да го тргнам настрана татко ми) кој на 25 години се жени, му умира жената после 3 години со бебе од 1 ипол години. Сакаш да кажеш дека сега овој маж од 28 години ќе треба насамо да го одгледува тоа бебе, сам да пронаоѓа финанскиски средства за истото, и патем да го чека моментот кога веќе нема да има потреба од сексуални доживувања? Мислиш дека од тој момент до крајот на неговиот мачен мизерен живот сета неправда и мачнина ќе се израмни со неговата среќа дека си останал верен на својата почината? И секако повторно се ориентирам на физичките потреби.. Ако почнам да ги опишувам менталната подршка и се тоа ќе нема крај на постов. Ќе му треба некој да го праша како му е, да му помогне во бањање децата, во нивно растење, потоа средување на куќата за кое нема да треба да бара куќна помошничка и готвачка(јебига, повеќето мажи во ова сак) на кои ќе треба да им плаќа дополнителни пари ако нема жена.

И какво задоволство е да се замозадоволуваш со кукла, или со дилдо? Мај гад колку само куклата ќе му каже на човекот те сакам или ќе се насмее, и колку од дилдото таа ќе ја осети романтиката која ја бара.
И второто објаснување. Има две ќерки бре принц. Ама тие две ќерки некој ги растел. Нормално, може кај нив умрела кога они биле 13 години. Но во мојот случај умре кога јас имав 5 години. Каква подршка ќе му дадам јас тогаш? (помало)Дете всушност е плус причина да има нов партнер според мене.
Ама ти како сакаш мисли си :toe:
 

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
Физичките потреби освен што може да ги реши сама, да не ти опишувам како, верувам дека знаеш... туку уште малку и ќе ги нема претпоставувам.

Тоа не го можете и вие? Има 2 ќерки, здрави и живи... Од кај знаеш колку ќе живее, како ќе живее... Може ќе се омажи повторно, па и тој ќе умре. Што ќе прави тогаш? Ќе оди на трета среќа?

Стојам и силно го бранам ставот дека брак после брак во кој другиот партнет починал - е тотално погрешно и лошо.
Разбирам брак после развод, поради Х причини се случил... ама брак во кој другиот партнер умрел додека била жива љубовта (башка и плод(ови) има од нејзе), никако.
мајка ми стои на ставот дека нема шанси да донесе друг човек во куката што ја граделе со татко ми,имаме отворено мубет правено,исто и ми има речено дека неможе ние-ја и сестра ми да сакаме некој како тато и да го гледаме така,но сепак дека би можела да има врска,со некој со иста судбина како нејзе,а никако да се премажи,и ја подржавам во нејзината одлука,зошто да нема пријател за испаѓање,мубет,малку разонода од монотоното секојдневие!првата година секој ден одеше на гробот по два пати,одома не испаѓаше и со апчиња заспиваше,потоа со наша помош се подобри!сега испаша со колешките,се дружи и мило мие!а,што треба да прави???да ја закопаат во гробот ли??сеа има 39,некои на 30 се мажат!!!ами ако е жива до 80г???и на стари баби и дедовци им треба друштво,дури и огласи даваат-ЗАЕДНО ДА ОСТАРЕМЕ-70ГОДИЧЕН СТАРЕЦ КЕ видич бара партнерка!не чини така да размислуваш,твое право,но НЕ ДАЈ БОЖЕ да ти се случи тоа,не е лесно да си сама,ја и сестра ми наскоро ке имаме свој живот,далеку од неа,не викам дека ке ја заборавиме,тоа никогаш,ке ја посетуваме и она нас,но сепак ке биде осамена,ако нема некој да и каже-МИ ФАЛИШ,МИ ТРЕБАШ,ТЕ САКАМ.....И ДА ЈА ПРГРНЕ ЦВРСТО,таа пажња е поинаква од нашата,од роднините!
 

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Нема зашто да е глупаво. Глупаво е ако одма по смртта, мислам на непомината година, мажот или жената, се преженат или премажат. Е тоа е глупаво. Тогаш би излегло дека не покажува никаква почит кон покојникот. А понатака, би било ок. Секој има право да си продолжи со својот живот. Ако партнерот ти починал, не значи дека и ти треба да ставиш крај на својот живот. Или се во црно да гледаш. Замисли да имаш деца. А не си способен/а сам да ги одледуваш? Нема да пробаш да си најдеш друг маж/жена?
 
Член од
27 јуни 2007
Мислења
176
Поени од реакции
49
Zasto da ne, normalno deka opravduvam.

Ne sme vo pusto tursko pa samo eden maz i ako umre togas mora ona sama da ostane uste 20-30 godini :toe:
 

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Ако стварно си го почитуват партнерот, јас мислам дека не би требало да прави такви потези. А тоа што викаш со потребата на љубов или на внимание, тоа може да го добие и од пријатели а најмногу од децата или поблиските од фамилијата.
А кога децата ќе се мажат/женат??? Кога ќе остани сам/а???
Зошто ако е во години кои тоа го дозволуваат да не се премажи...????
Почитувањето ќе си остани, спомените и љубовта, никој нема да можи да го замени, ама баш ради тоа да живее осамено...???

Во врска со болдираното, ако е така зошто воопшто некој да се омажи/ожени:toe::toe:

:tapp::tapp:
 
Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
Обично тие кои остануваат сами ,болно се врзуваат за децата .Кога тие ќе си оформат фамилија,таа или тој ќе им станат терет ,бидејќи стално ќе ги мачи тоа дека останале сами ради нив .Ама животот продолжува и тие нема да можат така да им возвратат како што чувствуваат ќе се осеќаат дека грешат према родителот . Дефинитивно сум за нов брак, со кој секој ќе си го добие тоа што е нормално со таква врска а и децата тогај ќе се ослободат од грижата за осаменоста на својот родител .Додека ако се мали децата ,пак е подобро ако се влезе во брак се разбира со солидна личност и во тој случај ќе биде подобро за сите.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom