"Game changer that will turn the tide for Ukraine" Slava Cocaini.Со нетрпение ја чекам колекцијата "Кога ќе дојдат ф-16-ките..."
Исто како Бредлињата што ги воспеваше @Ne_sum_ja дека ќе ја свртат во корист на Украина војната и дека ќе ги бркаат на Крим."Game changer that will turn the tide for Ukraine" Slava Cocaini.![]()
Слушам Русите ќе нападнеле во три правци од Суми, Белорусија и Запорожје откако ќе завршела украинската контраофанзива.Исто како Бредлињата што ги воспеваше @Ne_sum_ja дека ќе ја свртат во корист на Украина војната и дека ќе ги бркаат на Крим.
Ништо што се слуша за тоа што ќе направат Русите, не може да се свати здраво за готово. Зимоска имаше еден куп предвидувања од западот дека Русија ќе оди во офанзива, сега пак сите зборат дека ќе има офанзива. Дел пуштаат патки Русите, дел зборат Украинците за да ги зголемат очекувањата и да го претстават тоа дека Русите немаат капацитет... Знаеш оној муабетот дека им останале само Т62ки и Т55ки и снемале артилерија, немаат ракети и не ја користат авијацијата. А уствари ниедна земја не е бомбардирана толку после втора светска војна.Слушам Русите ќе нападнеле во три правци од Суми, Белорусија и Запорожје откако ќе завршела украинската контраофанзива.
But the 82nd has a measly 14 x Challenger 2s but 90 Strykers + 40 Marders for a total of 130 capable lightly armored combat vehicles. Even their M119 light howitzers specialize in fast setup and mobility.
Posle toa, Mnogu pogrebi, lov vo matno i uspeshen eksperiment na amerikancite i anglicanite .Чекајте малце другари. Прво треба да де доближат до првата линија. После ќе добијат и Ф16. Абрхамсите на пат се.
И од MGM-140 ATACMS ќе добијат.
А и зо воља на вистината се доближија кон првата вистинска одбранбена линија.
Септември ќе биде клучен. Уште не сме го виделе пикот на офанзивата. Тие 30 и кусур возила што им отидоа курбан од еден пуш од пред некој ден се ништо.
Не за џабе ја чуваа елитната 82 бригада, која им е фулл со Чаленџери и Страјкери.
За разлика од другите бригади овааа им е ептен мобилна. Гледајте од видеата, како јуришаат низ артилеријата што паѓа покрај нив. Целта им е да успеат да ја стигнат таа прва линија.
Другите тешко бригади беа баш за таа цел организирани односно жртвувани.
Мада како би постигнала успех така мобилна бригада против добро утврдена линија? Не збориме ние за ад хок утврдувања. Туку баш она дефанзива. Тука само тенк пробива.
Проблемот е што после тоа?
Па наверојатно уште една мобилизација. Формирање на нова армија со остатокот.
И добро. После тоа пак ?
Денес има видеа на Телеграм каналите како русите заробиле 4-5 од оваа елитна единицаЧекајте малце другари. Прво треба да де доближат до првата линија. После ќе добијат и Ф16. Абрхамсите на пат се.
И од MGM-140 ATACMS ќе добијат.
А и зо воља на вистината се доближија кон првата вистинска одбранбена линија.
Септември ќе биде клучен. Уште не сме го виделе пикот на офанзивата. Тие 30 и кусур возила што им отидоа курбан од еден пуш од пред некој ден се ништо.
Не за џабе ја чуваа елитната 82 бригада, која им е фулл со Чаленџери и Страјкери.
За разлика од другите бригади овааа им е ептен мобилна. Гледајте од видеата, како јуришаат низ артилеријата што паѓа покрај нив. Целта им е да успеат да ја стигнат таа прва линија.
Другите тешко бригади беа баш за таа цел организирани односно жртвувани.
Мада како би постигнала успех така мобилна бригада против добро утврдена линија? Не збориме ние за ад хок утврдувања. Туку баш она дефанзива. Тука само тенк пробива.
Проблемот е што после тоа?
Па наверојатно уште една мобилизација. Формирање на нова армија со остатокот.
И добро. После тоа пак ?
4-5 lugje ili vozila?Денес има видеа на Телеграм каналите како русите заробиле 4-5 од оваа елитна единица
Почнати се со погребите.Posle toa, Mnogu pogrebi, lov vo matno i uspeshen eksperiment na amerikancite i anglicanite .
Тој во средина добил бесплтна шминка, или така ми се чини