Воздухопловен Винг и ПВО на Република Македонија

Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
С-8 (S-8 rocket) 80мм и С-5 (S-5 rocket) 57мм Mi-24

[DOUBLEPOST=1442595471][/DOUBLEPOST]Серијалот продолжува 3 дел, а еве ги предходните 1 и 2 повеќе сум за да се направи музеј каде што ќе бидат изложени леталата кои направиле многу за нашата земја: спасувале животи, носеле храна во завеани места, гаснеле пожари, и помагале на армијата итн...

[DOUBLEPOST=1442601657][/DOUBLEPOST]Mi-24 Alexander

Уживање:angel:

Последно уредено:
Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
Mi-24 покрај С-8 (S-8 rocket) 80мм и С-5 (S-5 rocket) 57мм поседува уште Јак-Б 12,7 мм, не ги задржа Штурм(во моментов може да се смета како уназадување), а требаше да добијат Спике модернизацијата не е завршена а може да се каже дека на некој начин е нелегална, нема дукументација и гаранција од Мил затоа што со Елбит немаат потпишано соработка(сертификација од производителот), за трагедијата да е поголема не довршената модернизацијата е платена премногу скапо.[DOUBLEPOST=1442659548][/DOUBLEPOST]Сквадрон на транспортни хеликоптери

[DOUBLEPOST=1442664426][/DOUBLEPOST]Bell UH-1 Iroquois повеќе од потребен на В.В не може да се прави споредба со Ми-8 и Ми-24, но негова карактеристика е издржливоста, флексибилноста и лесното и евтино одржување, западните летала се поскапи за купување но се поевтини за одржување, за пример на руските летала одат на ремот на 25-30 години и се фрла целиот мотор без разлика дали има исправни делови или не, кај американските се отстрануваат само деловите што не чинат. Доколку се сервисира ќе трае подолго од Ми-8 и Ми-24, затоа нашето В.В би требало да се стреми кон западните летала како на пример Bell AH-1 SuperCobra, Bell OH-58 Kiowa, Bell 412.

Еве го на видео по 6:50 минута.
Видеа за неговата убиственост :)

Последно уредено:
Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
Пилотите од воздухопловната бригада покажаа висока обученост при реализација на редовните вежбовни активности со хеликоптерите Ми-8 и Ми -24
Во склоп на редовните годишни плански активности за обука на единиците во состав на здружената оперативна команда, на АП „Криволак“ се реализира гранатирање ракетирање и бомбардирање (ГРБ) со хеликоптери од типот Ми-8 и Ми-24B од составот на воздухопловната бригада (вбр).
Активноста е дел од редовната обука на пилотите од вбр каде од хеликоптерите се гаѓаат цели на земја со ненаведувани ракети, што претставува комплексна процедура бидејки големо влијание на прецизноста имаат брзината на хеликоптерот и временските услови.
Пред реализација на ГРБ пилотите најпрвин изведуваат теоретска обука, по што следува фиктивно ракетирање и гаѓање и на крај се пристапува кон изведување на боево ракетирање и гаѓање.
Активноста се изведува под надзор на искусни пилоти кои учествуваат во целиот процес на планирање и изведување на гаѓањето. По заршеток на гаѓањата се анализира целиот процес и се извлекуваат заклучоци и научени лекции од активноста.
Со изведување на постојана обука и тренинг пилотите од составот на вбр се оспособуваат за извршување на најкомплексни задачи кои произлегуваат од намената на единицата.

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Одлично.
Ставете ги и поголемите птици на попис.

Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
На спортскиот полигон „Аџитепе“ во Куманово е одржано кондицирање и обука на персоналот за ракување со беспилотното летало „RQ-11 Raven“ обуката е извршена успешно и реализирани се стандардни процедури пред употреба, лансирање од рака, мануелно управување, автоматско слетување и стандардни процедури по употреба. На обуката учествуваа претставници од оклопно извидувачките водови од 1. и 2.механизиран пешадиски баталјон (1.мпб и 2.мпб) од составот на 1.мпбр.
Беспилотното летало „RQ-11 Raven“е најшироко користено беспилотен авионски систем во светот денес и во АРМ е од Август 2013 година. Mоже да се управува рачно или да се програмира за автономна работа, користејќи прецизна GPS навигација, обезбедува антенско набљудување во денот или ноќта до може да летаат до 5 илјади метри, најдобро снимаат од 150 метри, бесшумни се и тешки помалку од 2 килограми.

Skylark I

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Модернизираните се машиништа.
Имаш видеа по нетов растарашкај.

Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
Можеме ли ние со нашиве играчки да играме ваква видео игра "чистење на вошки" ко шо играат американциве на видеово? посебно после 1:43
Може слично да биде веќе имам напишано дека Ми-24 немаат вградено наведувани ракети за таков напад ќе биде потешко да се изведе.
Видеото е комбинирано од повеќе видеа и е снимано од повеќе летала вклучително и дронови.
Нашата армија може да изведе такви кординирани напади може дури да бидат и пеколни доколку бидат вклучени: военото воздухопловство, артилеријата и механизираниот пешадиски баталјон
Mi-24

BM-21Grad

T-72

RQ-11 Raven кој ќе кординира, доколку дојде до ваква акција мислам дека мвр ќе го употреби нејзиниот дрон кој е многу појак од овие на АРМ.

Доколку беа SU-25 ќе имаше шанси да биде слично како на видеото и ќе немаше потреба од артилеријата и механизираниот пешадиски баталјон, за да дојде до ваков начин на дејствување ќе треба да помине подолго време додека да се транспортираат и стационираат каќушите и тенковите, но потоа ќе биде пекол, наредниве денови ќе објавам повеќе детали за Mi-24 иако бев во план од претходно но поради немање време малку запоставив. Можеш да видиш на предходните страни имам видеа објавено.

Последно уредено:
Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657

На почетокот на странава заборавив да напишам од воружувањето на Mi-24 вклучува и бомби од 50 до 500кг -ФАБ. Се надевам дека и по надградбата може да ги користи и дека не е сликан само за пропаганда

Може да побарате на youtube в.в на Сирија ги употребува и има многу видеа.
Пошто нема наши слики со земав за слобода да објавам руски за да видиме како изгледаат. Треба да внимавате пошто може да ги помешате со надворешни резервоари за гориво.

Исто така користи и ракети воздух-воздух: 9М220О-Атака, Игла-В, Р-63В и Р-60М поради надградбата можно е да користи израелски, а можно е и никакви како што е случај како кај наведуваните.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom