mmm121
Pentaxian
- Член од
- 27 јуни 2006
- Мислења
- 545
- Поени од реакции
- 21
и јас така мислам но се плашам да не ми ги одбиват поради oversaturated.dobar pocetok...glej malce da gi zivnes boite i malce poraboti so svetloto
и јас така мислам но се плашам да не ми ги одбиват поради oversaturated.dobar pocetok...glej malce da gi zivnes boite i malce poraboti so svetloto
Е тоа да : )neodamna me prifatija na eden tradicionalen stock sajt...i moram da kazam deka sea za sea e mnogu podobro od ovie malive sajtovi..nema sekojdnevni prodazbi ama koa ima se prodava za trocifrena brojka
A sigurno ne ti se popolneti informaciite za slikite, sigurno samo si gi uploadiral, stavi tagovi i se ostanato pa cekaj rezultati ))aj da ja aktiviram temava zaclenet sum na fotolia vekje pola godina i 2 meseci pominaa od koa staiv sliki i dremat ni se odobreni ni odbieni:S
Секаде, битно е да е добра фотографијата, зачлени се во сите, така шансите ти се поголеми. Јас продавам footage ( кратки видео клипови ) и до сега со година ипол работа со 500-600 видео клипови направено ( некои одобрени некои не ) заработувам по 600-700$ месечно со тенденција на зголемување на заработувачката.Кај се продаваат најмногу ?
По ѓаволите со фотолиа, тоа ти е данок, за МКД се наплаќа 30% од заработувачката ( секаде е различно во зависност од каде е фирмата ), На фотолиа потполнив 100 пати за данокот и се откажав ми бараат нешто во стилот на даночен број ( бла бла бла ) мада потполно исто го потполнив како и на shutterstock. Чекам да се соберат 300еу па ќе чепкам малце повеќе.И ми стигна нешто во врска да потполнам за такса али не сум баш сигурен за што е и што треба да потполнам, ако може мала помош во врска со тоа.
BTW на Fotolia се регистрирав.
Vaka:Имаше и претходно вакво прашање, али не видов одговор.. Ако парите што се надевам дека ќе ги заработам ми стигаат на чек, каде тој чек можам да го заменам? И може ли некој дами подобјасни како иде тоа со moneybookers. Фала ви однапред.
П.с. Мистичен, може ли да добијам линк од туторијалите за levels и curves?!