Владо Таневски - осомничениот за убиствата од Кичево

P

Princ

Гостин
Владина седница за обдукцијата на Таневски

Во Владата треба да пристигне првиот човек на судска медицина, Алексеј Дума. На владината седница Дума ќе има видео презентација на својот извештај од обдукцијата на Владо Таневски.
За симптоматичното самоубиство, пред Владата треба со извештај да излезе и првиот човек на тетовскиот затвор, Нуриман Тафики и директорот на Управата за извршување санкции, Јордан Михајловски.
Оваа точка е ставена на денешната владина седница по барање на првиот човек на Министерството за правда, Михајло Маневски, и по завршувањето на седницата се очекуваат повеќе детали.

Извор

Добро е, барем некој се грижи...

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
го скинаја сместа,матна е работата ептен
ама не е можно во кофа бе алоо

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Кофа полна вода, никогаш нема да биде иста...:(
Може се сопнал и паднал врз кофа и кврцнал врат.
Се се случува. Напишал таман мемоари кратки, се лизнал.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Сепак ги осудиле предвреме за недокажано дело,слично како новинаров.:toe:
и сепак никој несака да признае дека полицијата работела и си ја поправила грешката т.е. успеале да докажат и покрај несовесноста на еден свој вработен,дека убиството на жената не е нивно дело-на 2цата осудени.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
и сепак никој несака да признае дека полицијата работела и си ја поправила грешката т.е. успеале да докажат и покрај несовесноста на еден свој вработен,дека убиството на жената не е нивно дело-на 2цата осудени.
Сигурен си,а зошто признавале,сигурно не од желба да добијат доживотен затвор.:toe:

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Мнооогу е матно... вистината еден ден ќе се докажи, а според мене вистината лежи во кичевската полиција, типацов мож е само уште една жртва на вистинскиот сериски убиец .... еднаш наместиле невини, сега го нашле „виновниот“ (да се надеваме е вистина) ама дан дојде 3, 4 .... а за самоубиство во КОФА од проста физика нема шанси !!! дијаметарот на кофата е ПРЕМАЛ кога тој би пикнал глава у кофа 3/4 од кофата ќе се испразне глупости у боја е филмов кога тој би ја наведнал главата во кофа, водата што останала нема СИЛА да дојде ни до вратот а не да се задави и загуши НЕМА ТЕОРИЈА, филмов можат да му го продаваат на дечиња барем нека кажат у коа позиција се наоѓало телото при настанувањето на давењето дали тој клечел на колена и пикнал глава или главечки од кревет скокнал у кофа.... сварно е безсмислица искрено жал ми е за човекот, и да е виновен и да е монструм ОВА СЕ ГЛУПОСТИ а и нас пробуваат да ни ги замачкаат очите, ама многу филмски го направиле (а се во филм е лага :) )

искрено на чест нек им е... само незнам до кој степен е замешаноста по вертикална линија на власт...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Македонија ќе влезе и во Гинис со единствено самоубиство извршено во кофа со вода.
Абе овој да не се задавил на јадење па не стигнал да се напие од кофата......

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.222
Поени од реакции
34.509

Еве некои од коментарите поврзани со морбидното „самоубиство“ на странските форуми:

Well thats a neat trick!

Did he stab himself in the back too?

Died of two self-inflicted gunshot wounds to the back of the head, I heard.

Well he could have hung himself from the door knob.

Now that's great journalism.

I don't believe this is possible. Hang on, I want to try something.

quite a trick, i bet the real murderer is really a police officer covering his own tracks. This is russia remember. (??!)

He fell down an elevator shaft, onto some bullets.

So he drowned himself in a bucket, 14 times, stopping twice to reload?

I was reading the article, and noticed the broken English, then suddenly my brain started reading it in the voice of Borat Sagdiyev.​

So, Tetovo is in Macedonia, correct? Two men falsely imprisoned for the murders and this "suicide"? Another corrupt state to add to my never visit list.

That would make a great Law & Order episode.

He must have been pretty thirsty.

In Macedonia, the bucket kicks you.

He held his head down in the bucket with his own foot, duh.

But, is the bucket OK?

А колку да стане уште поинтересен целиов случај, Билиќ (значи, селекторот на хрватската фудбалска репрезентација) стана убиец. Имено, неговата слика се појави во статијата на весникот кој пишуваше за „самоубиството“ на серискиот убиец од Македонија.

Гледам дека ќе има интересен филм за случајов... Најверојатно режиран од Тарантино.

P

Princ

Гостин
Инаку јас за "самоубиството" на Владо Таневски ја сомничам Маја Блажевска. Нели Владо највише го јадеше дека известувал за убиствата? Хепа и Маја го правеше тоа. Башка, од кај знае дека чешмата била пуштена на најјако, освен ако не била она таму... Буууу Маја убицо.

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
a od loso poloso,,us eden manjak vo svr kicevo???Im go podmetnal ubistvovo na tie deckite koi bea osudeni na dozivoten..Aj sega ,koj e pogolem manjak???
strasno, so kakvi luge sme opkruzeni..
Stvarno vo nasiot sistem nesto ne cini.Kako moze nekoj koj ne storil nesto da bide osuden so samo priznavanje na zlocinot(neli taka se kaza).Pa treba li tie sto se nadslezni da otkrijat dali toj ja zboruva vistinata.Koj sega ke im go izbrise obrazot na osudenite? Ovoj se samoubil?Ne veruvam vo toa.Neka me razubedi nekoj koj moze.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Па ајде докажи дека не се самоубил :tapp: “верувам“ / “неверувам“ .. ништо не докажува.

Ќе видиме истрагата што ќе покаже. Доколку некој го убил мене ме интересира мотивот искрено,и зашто напишал проштално писмо...каде вели дека е невин...???

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
...pred nekoj den sretnav eden , koj mnoogu ubeditelno so tehnicki detali koi drzea voda, objasnuvase deka OTKRIL ANTI GRAVITACIJA...vo momentot mislev deka ,ako ne lud ..togas e epten zanese....., od pred nekolku dena MU VERUVAM... :) ..................koga moze da pomine davenje vo kofa voda , togas ova negovoto negovo sigurno funkcionira....

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
...pred nekoj den sretnav eden , koj mnoogu ubeditelno so tehnicki detali koi drzea voda, objasnuvase deka OTKRIL ANTI GRAVITACIJA...vo momentot mislev deka ,ako ne lud ..togas e epten zanese....., od pred nekolku dena MU VERUVAM... :) ..................koga moze da pomine davenje vo kofa voda , togas ova negovoto negovo sigurno funkcionira....
Што се чудиш!...што се не поминало кај нас ..па за едно обично давење во кофа прајме муабет

Kajgana Shop

На врв Bottom