Вистината за ЕУ која се премолчува

Член од
24 април 2008
Мислења
11.103
Поени од реакции
12.675
Примам ти го, споко. Разбирам, дека човек отнекаде треба да почне да се учи.

Благодарам ти, што ми дозволуваш да продолжам да дискутирам.
Не знам само кога да чекаме рестрикциите...ке ни кажеш да видиме дали ке се деси?
Ти слободно можеш да продолжиш да живиш во фантастиките и да веруваш дека се бориш со ветерни мелници.
Не се секирај ти за мене, јас уживам кога грешам за вакви работи, но самиот факт дека воопшто се подготвува ваква законска регулатива, или дека постои ваков предлог - како што ти милуваш да кажеш, не ми дава никакви причини за уживање.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не се секирај ти за мене, јас уживам кога грешам за вакви работи, но самиот факт дека воопшто се подготвува ваква законска регулатива, или дека постои ваков предлог - како што ти милуваш да кажеш, не ми дава никакви причини за уживање.
И jaс не уживам дека во некои држави постои смартна казна...но тоа е животот.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.103
Поени од реакции
12.675
И jaс не уживам дека во некои држави постои смартна казна...но тоа е животот.
Споредуваш масло и вода, ама добро, и вака доволно маки имаш.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Русија изгуби во Првата Светска Војна, а денешниот мир во Европа и во светот трае од 9 мај 1945 со победата над нацизмот и фашизмот во Втората Светска Војна.
"а денешниот мир во Европа и во светот трае од 9 мај 1945"...
Vo pravo si ako kazhesh deka sluchuvanjata vo i okolu YU se "pu, pu, ne vazhi".
Imash invazija od strana na NATO vrz evropska drzhava, a shtom veke go spomnuvash i svetot shto stanuva si Sredniot Istok, Azija, J. Amerika...Vojni i vojnichki kolku sakash. A za specijalni vojni da ne zboruvame, vo momentot toa i se sluchuva na Republika Makedonija.[DOUBLEPOST=1466798539][/DOUBLEPOST]
Ги измеша малку лончињата во последната реченица.

Франција е таа која има правено влези-излези од НАТО, а од ЕУ досега ниту една држава членка не излегла.

Прв исклучок може да биде Велика Британија доколку Британците на референдумот на 23 јуни 2016 гласаат за престанок на досегашното членство на Велика Британија во ЕУ, но тешко дека тоа ќе стане реалност.

Шкотланѓаните сакаат да останат во ЕУ, а Англичаните, Велшаните и Ирците се поделени, поради што повеќе од сигурно е дека Велика Британија ќе остане во ЕУ и после 23 јуни 2016.

Додај ја на ова и неписмената британска младина, израсната во 1990-те години во илузијата наречена ЕУ, параноични во своето јавно мислење дека Велика Британија нема иднина надвор од ЕУ и дека британската држава и британската економија ќе пропаднат надвор од ЕУ, и референдумот на 23 јуни 2016 е осуден на пропаст.
You stand corrected, don't you? Britancite se napravija "englezi" i reshija da si odat.[DOUBLEPOST=1466798787][/DOUBLEPOST]
Полека полека со политиката...
Со какви Ресурси ќе се снадбуваме ?? просветлиме или ќе бидеме само уште еден пазар за нив

Какви трговски договори кои се поисплатливи него сега.. се што увезуваме од ЕУ е без царина, а извоз исто без проблем иде доколку имаш што да извезеш :place: ,што поисплатливо ќе биде?

Фондови за капитални проекти - ОК ама и сега добиваме под услов фирма од ЕУ да е главна како Актор грчки :D
Единствена предност е НЕМАЊЕ граници па да се чека.

Да не го дрвам погледни и кажи после повеќе + за нас или -
https://www.youtube.com/watch?v=UTMxfAkxfQ0

Не гледам нешто дека Грција,Бугарија,Хрватска, Словенија и уште неколку да им е розево.
ЕУ да беше формирана на база како САД подруго ќе беше, овака е кашапопара и во надолна линија.
ЦБ на ЕУ секој месец откупува долг од по 60 милијарди, а сега ќе откупува и корпоративни долгови ама од кај банките и пак економијата т.е раст и невработеноста тиња. Имигрантиве ако нешто придонесат да се размрда иначе пиши крст на ЕУ.

Убаво викаат таман ние ќе влеземе ЕУ ќе се распадне :pos:
Успее ли брегзит референдумот т.е ако не го наместат како Шкотскиот, како кула од карти ќе се распадне. Ако не, тогаш за 3-4 години очекувај фашистички режим низ ЕУ, протести, затварања итн итн .

Те частам пиво 2020 ако не се случи ова ;) меморирај го постов
Kako shto gledash Brexit uspea, ama jas mislam deka ova e kec od rakav na UK da dobie ushte privilegii od EU. Pa ke mozhat na EU pazarot da prodavaat krivi krastavici a Makedonija ne ke mozhe.

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
11.103
Поени од реакции
12.675
"а денешниот мир во Европа и во светот трае од 9 мај 1945"...
Vo pravo si ako kazhesh deka sluchuvanjata vo i okolu YU se "pu, pu, ne vazhi".
Imash invazija od strana na NATO vrz evropska drzhava, a shtom veke go spomnuvash i svetot shto stanuva si Sredniot Istok, Azija, J. Amerika...Vojni i vojnichki kolku sakash. A za specijalni vojni da ne zboruvame, vo momentot toa i se sluchuva na Republika Makedonija.
Во ред, отстрани го тој делот "и во светот" и ете ти го коментарот поточен и поверодостоен.

Па да, освен Југославија, можеме да ги додадеме и задушувањето на Унгарската Револуција во 1956 година и задушувањето на Прашката пролет со советската окупација на Чехословачка во 1968 година.

Во пракса мирот е само мисловна именка бидејќи не е конзистентен, но ако говориме за долготраен мир во држави кои биле опустошени од војна, победата на Советскиот Сојуз и Сојузниците од анти-фашистичката коалиција, е главниот фактор кој придонесува за мирот кој до денешен ден опстојува во повеќето - но дефинитивно не сите - европски држави од 9 мај 1945 па наваму.

Ги измеша малку лончињата во последната реченица.

Франција е таа која има правено влези-излези од НАТО, а од ЕУ досега ниту една држава членка не излегла.

Прв исклучок може да биде Велика Британија доколку Британците на референдумот на 23 јуни 2016 гласаат за престанок на досегашното членство на Велика Британија во ЕУ, но тешко дека тоа ќе стане реалност.

Шкотланѓаните сакаат да останат во ЕУ, а Англичаните, Велшаните и Ирците се поделени, поради што повеќе од сигурно е дека Велика Британија ќе остане во ЕУ и после 23 јуни 2016.

Додај ја на ова и неписмената британска младина, израсната во 1990-те години во илузијата наречена ЕУ, параноични во своето јавно мислење дека Велика Британија нема иднина надвор од ЕУ и дека британската држава и британската економија ќе пропаднат надвор од ЕУ, и референдумот на 23 јуни 2016 е осуден на пропаст.
You stand corrected, don't you? Britancite se napravija "englezi" i reshija da si odat.
Па делумно е точен коментарот кој го спомнав за британската младина - статистиките од референдумот за излегување на Велика Британија од ЕУ кој се одржа вчера, четврток, 23 јуни 2016, велат дека од гласачите на возраст помеѓу 18 и 28 години, дури 75% гласале ЗА останување на Велика Британија во ЕУ.

Исто така коментарот за Шкотска испадна точен, исто како и коментарот за Велс и Северна Ирска.

Еве ја и мојата прва реакција после објавувањето на првите резултати од вчерашниот референдум во Велика Британија, според кои се очекуваше Британците да гласаат Велика Британија да остане во ЕУ.

http://forum.kajgana.com/threads/Референдум-во-врска-со-членството-на-Обединетото-Кралство-во-ЕУ-bretxit.80875/page-7#post-7757538

Мило ми е бидејќи референдумот заврши успешно и со резултат излегување на Велика Британија од ЕУ, но тешко ми беше да верувам дека референдумот ќе заврши вака и со ваков исход.

Ја следев кампањата на Најџел Фараж и Grassroots Out за излегување на Велика Британија од ЕУ, и кога го гледав човекот како трпи да маваат по него со дрва и камења во телевизиски студија полни со пристрасна публика која се стреми кон останување на Велика Британија во ЕУ, многу тешко ми беше да верувам дека референдумот ќе заврши успешно и со резултат излегување на Велика Британија од ЕУ.

На крајот на краиштата, слободно можам да кажам дека размислувам како Македонец, а не како Британец, па затоа не верував дека резултатот ќе заврши вака како што заврши и со ваков исход.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Во ред, отстрани го тој делот "и во светот" и ете ти го коментарот поточен и поверодостоен.

Па да, освен Југославија, можеме да ги додадеме и задушувањето на Унгарската Револуција во 1956 година и задушувањето на Прашката пролет со советската окупација на Чехословачка во 1968 година.

Во пракса мирот е само мисловна именка бидејќи не е конзистентен, но ако говориме за долготраен мир во држави кои биле опустошени од војна, победата на Советскиот Сојуз и Сојузниците од анти-фашистичката коалиција, е главниот фактор кој придонесува за мирот кој до денешен ден опстојува во повеќето - но дефинитивно не сите - европски држави од 9 мај 1945 па наваму.

Па делумно е точен коментарот кој го спомнав за британската младина - статистиките од референдумот за излегување на Велика Британија од ЕУ кој се одржа вчера, четврток, 23 јуни 2016, велат дека од гласачите на возраст помеѓу 18 и 28 години, дури 75% гласале ЗА останување на Велика Британија во ЕУ.

Исто така коментарот за Шкотска испадна точен, исто како и коментарот за Велс и Северна Ирска.

Еве ја и мојата прва реакција после објавувањето на првите резултати од вчерашниот референдум во Велика Британија, според кои се очекуваше Британците да гласаат Велика Британија да остане во ЕУ.

http://forum.kajgana.com/threads/Референдум-во-врска-со-членството-на-Обединетото-Кралство-во-ЕУ-bretxit.80875/page-7#post-7757538

Мило ми е бидејќи референдумот заврши успешно и со резултат излегување на Велика Британија од ЕУ, но тешко ми беше да верувам дека референдумот ќе заврши вака и со ваков исход.

Ја следев кампањата на Најџел Фараж и Grassroots Out за излегување на Велика Британија од ЕУ, и кога го гледав човекот како трпи да маваат по него со дрва и камења во телевизиски студија полни со пристрасна публика која се стреми кон останување на Велика Британија во ЕУ, многу тешко ми беше да верувам дека референдумот ќе заврши успешно и со резултат излегување на Велика Британија од ЕУ.

На крајот на краиштата, слободно можам да кажам дека размислувам како Македонец, а не како Британец, па затоа не верував дека резултатот ќе заврши вака како што заврши и со ваков исход.
"Fair enough"

B

Bafra

Гостин
И во Австрија да ти имало нерегуларни избори :rolleyes:

Уставниот суд на Австрија одлучи повторно да се спроведат претседателски избори. Со тоа му се дава уште една шанса на кандидатот на Партијата на слободата да стане прв екстремно десничарски претседател на една држава членка на ЕУ. Норберт Хофер тесно изгуби на гласањето на 22 мај, благодарејќи на гласачките ливчиња испратени по пошта кои беа во корист на неговиот противкандидат Александар Ван дер Белен. Судот денеска одлучи дека имало нерегуларности во начинот на пребројување на гласовите, па затоа повторно мора да има избори.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
Член од
12 март 2009
Мислења
20.733
Поени од реакции
16.955
Ме изненадува ДВ со написов, пошто обично тие бранат све што е проЕУ и сечат све што е опуртунистичко расположени кон нив,.........нешто како поголем католик од папата
ova go pišal nekoj germanec, ne od našite kokoškari :icon_mrgr:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
DW е најзасмрден портал, веднаш по Радио Слободна Европа.
Поретардирани колумни ретко сум сретнувал, сите им се од ист шаблон, и звучат нешто вака:

Македонија назадува во евро-интеграциите.
Скоро сите Македонци безусловно сакаат во ЕУ, освен една мала расистичка група на евроскептици,
кои не сакаат мигранти.
Но, Куртон Курајберски не се согласува со нив. Тој смета дека_____ (кур се стресе во ладна вода)
Мизерија невидена.
Уредниците не им се ниту Германци, туку сосема нешто трето.

Освен тоа,
пијаницата Јункер излезе на говорница
и почна да збори за вонземјани од други планети

Лидерите на ЕУ се пијаници, педери, нео-марксисти и педофили

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.419
не се премолчува ама немаше друга тема за вакво дно
:confused:
Sex offenders including paedophiles should be allowed to adopt, Theresa May told
Rules which bar sex offenders from working with children are ‘unfair’ and even convicted paedophiles should have the right to adopt, a leading legal academic has said.

“There is no reason why all sex offenders should not be considered as potentially suitable to adopt or foster children, or work with them.

B

Bafra

Гостин
Одлуката да се создаде единствена валута без институции кои би ја штителе, беше фатална за еврозоната, оцени нобеловецот и економист Џозеф Стиглиц.

Според неговите зборови, еврозоната сега мора да се ослободи од еврото за да преживее.

Во својата книга под наслов „Евро: како заедничката валута ја загрозува иднината на Европа“, што ќе биде објавена следната недела, Стиглиц наведува дека еврозоната имала недостатоци откако е создадена и дека со тоа е предодредена да се урне, освен доколку не спроведе големи промени на планот на заедничката валута.

:oops: :popce::popce::popce:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.419

Kajgana Shop

На врв Bottom