Не е ни заболено сеуште,меѓутоа имаше контакт со кутре старо 2 месеца кое угина од парвовирозаVozmozno e se, ama najverojatno ne e parvovirozata pricina za uginuvanjeto.
Сабајле умрено го нашле едното кај ветеринарот што е,второто се бори а останатите 2 избегаа од мене вчера кога ме видоа и ги нема,ваљда умреле до сега и не се мачат повеќе.Страшно опака болест,можда полоша и од Штенечак што ја сметав за најлоша до пред 2 денаKupi varikina od kam i tamu kaj sto ti se dvizat kutrinjata iscisti so rastvor 1l na 9l voda. Ako mozes ne odi so isti konduri kaj kutrinjata i kaj tvoite. Ednostavno ne gi druzi. Prvo fakjaj gi tvoite pa malite, i isto ko za koronata, mij race ne mora da zna i deka nema da preziveat, samo sto virusot si bara dosta posvetenost i od veterinar i od sopstvenik.
Акo си ги фaќaл пoчестo пa дa и мирисaaт нa мaјкaтa.А дa јa кaстрирaш мaјкaтa штo викaш?Оваа година мачката ми се омачи втор пат но сега бега од мачињата.Не знам што да правам не сака да ги храни ќе умрат од глад.Дајте совет молам.Благодарам однапред.